ההתנתקות הורסת לנו ת'ביטחון

עונה על השאלה

2 פיגועי הטרור הראשונים שהוזכרתי לא רק בוצעו לפני "הכיבוש" אלה גם לפני הקמת המדינה ובטח לא ע"י "פלשתינאים במחנות פליטים במדינות ערב". הפעולה השלישית יצאה מרצועת עזה (שם היו מחנות הפאדיון). והפעולה הרביעית אני חושב (אני חושב לא בטוח) יצאה מהגדה. כך שזה עונה על השאלה. ועל איזה גירוש אחרי 1967 את מדברת?

La Gamba

New member
אם מבחינתך אירועי טרור כאלה

נחשבים באותה מידה כמו מה שמתרחש בשנים האחרונות, הרי שזוהי ההזדמנות להעלות גם את הרצח, הגירוש, הטבח, וההגליה של הכפרים והתושבים הערביים ב48. לכן דוגמאות הטרור שהעלית משנים כה רחוקות, אינן מתאימות כלל לדיון. ושוב- אש"ף, הפת"ח, ואירועי הטרור שבעבר אינם ההתקוממות העממית שאנו מדברים עליה עכשיו, ארגונים אלה הוקמו ע"י מדינות ערב, למען מדינות ערב במסווה של מחווה לפלסטינים.

עוד פעם אתה מפספס את הנק'

אתה טענתה שארועי הטרור התחילו בעקבות ה"כיבוש" (1967). ואני הוכחתי לך שהם התחילו הרבה לפני והיו רציפים עוד משנות ה-20. בתגובה אתה אומר שזה לא חשוב מפני שמה שהיה לפני 1967 היה לפני הרבה זמן (
) ואינם מתאימות לדיון
(במיוחד שפעולת הטרור האחרונה שהזכרתי היתה 3 שנים לפני מלחמת ששת הימים). ובקשר ל"הרצח, הגירוש, הטבח, וההגליה של הכפרים והתושבים הערביים ב-48". הכפרים הערביים לא גורשו (ברובם המוחלט ואם יש יוצא דופן הוא [כמה מפתיע] יוצא דופן) אלה ברחו בעצמם. טבח- הרשה להגיד דבר שחכמים וגדולים משנניו אמרו: שטויות במיץ עגבניות. אין ראיות לטבח שנעשה בערבים במלחמת העצמאות. עבודת הדוקטרט שנעשתה בנושא נפסלה לאחר שהתגלו בה שקרים ואי דיוקים רבים כמובן כול זה לא מפריע לאנשים להשמיץ ללא שום בסיס אנשים אחרים. לעומת זאת נעשה טבח בשאריות יהודי גוש עציון אבל משום מה אני לא חושב שהתכוונתה אליהם. וה"התקוממות העממית" לפני אוסלו אוצתו והובלו ע"י ארגוני טרור. ואי אפשר לקרוא למלחמה שפרצה בעקבות קמפ דיווד "התקוממות עממית".

E טי

New member
שקר!

מעולם לא רצחו, לא טבחו, לא גירשו ולא היגלו כפרים ותושבים ערבים ב-48! כל טענה כזאת היא הוצאת שם רע למדינת ישראל, לחייליה ולאזרחיה!

E טי

New member
באמת?!

עכשיו תראי לי מחסום אחד שהוקם ב-67? לזרוק תאריכים באוויר לא תורם לוויכוח... את חושבת שמדינת ישראל הקימה מחסומים כי משעמם לנו?

מיטלוש8

New member
נלך בשיטה שלך...../images/Emo26.gif

אם אילו שטחים כבושים, שאנחנו לפי דעתך לא אמורים לשבת בהם (ואני מסיקה שאת לא מאמינה בתנ"ך שזאת הארץ המובטחת לנו...
), אז בעצם כל הארץ הזאת היא כבושה, כי עוד לפני העליות הראשונות הערבים ישבו פה ואנחנו באנו וכבשנו, חוץ מזה גם התורכים והבריטים ישבו פה, אז למה שלא נחלק גם להם כמה חלקים?! נו באמת, יש לנו פה עסק עם מחבלים חיות חסרי חיים שרק רוצים את הארץ הזאת. אם נביא להם סתם ככה חלקים ממנה ללא כל דיבור קודם, זה סתם ייתן להם כוח ולגיטימציה להמשיך בדרך הטרור, שדווקא פועלת בכלל לא רע. אנחנו סתם בורחים, דבר שלא יועיל בהרבה. ואנחנו סתם מתנתקים מהאחים שלנו, דבר עוד יותר לא טוב. זה באמת צעד טיפשי ללא כל מחשבה, צעד חד צדדי. כאילו שלא עשינו מספיק. למה הם עשו משהו לטובתנו אי פעם?!

שיעור בהיסטוריה

ורק אני מבהיר שאני בכלל לא מתייחס לכל מיני תקיפות של כנופיות ערביות על יישובים יהודים. אוקיי, נתחיל: 1921- מאורעות תרפ"א, המאורעות לוו בביזה, שוד, רצח, ופגיעה ביהודי ארץ ישראל. המאורעות נמשכו חמישה ימים ובמהלכם נרצחו 43 יהודים ונפצעו 140. ערביי יפו, בסיוע כפריים, ערביים מהסביבה החלו לתקוף שכונות הגובלות ביפו. ההמון הערבי יידה אבנים, הכה, שדד חנויות והתקיף את בית העולים ביפו,לאחר שהמהומות ביפו שקטו החלה התנפלות מאורגנת על המושבות העבריות ביהודה ושומרון. הערבים התנפלו על פתח-תקווה, כפר סבא, מקווה ישראל, חדרה, רחובות ועוד. אח ההרוגים באותם מאורעות הוא הסופר חיים יוסף ברנר. 1929- מאורעות תרפ"ט,הערבים הגיעו חמושים באלות ובסכינים ופרצו על השכונות היהודיות בירושלים. המאורעות התפשטו לחברון שם נהרגו כ 66 יהודים והשאר נבזזו, התוצאה הייתה השמדת הקהילה היהודית שישבה בחברון מאות שנים. כמו כן גם נפגעו יהודי צפת. יהדות עזה אשר הייתה קהילה קטנה בעלת עבר היסטורי ארוך בעיר הושמדה גם היא. לעומת זאת יהודי תל אביב וחיפה הצליחו להדוף את מתקפות הערבים בעזרת פעילי ההגנה. 1936-1939 - המרד הערבי הגדול,ביום הראשון למרד נהרגו בתל אביב תשעה יהודים ו-54 נפצעו. יום לאחר מכן נהרגו שבעה נוספים. ביום השני למרד כונסה בשכם ועידה ערבית, שלימים תיקרא הוועד הערבי העליון בראשותו של חג' אמין אל-חוסייני. הוועדה החליטה לפרוץ בשביתה של הפועלים הערבים על מנת לפגוע במשק היהודי שהיה תלוי בהם. השביתה נמשכה 175 ימים ובמהלכה התחזק המשק היהודי. הערבים תקפו לא רק את היהודים, אלא גם שיירות מזון ותחמושת של הבריטים. הבריטים הזרימו לאזור כוחות, שטרם נראו כמוהם, אך מצד שני הבטיחו להקים ועדת חקירה אשר תבדוק את תביעות הערבים. כאלפיים אירועי דמים התרחשו באותה שנה ולמעלה מ-80 יהודים נהרגו. הערבים הכריזו על הפסקת אש רק כאשר הגיעו לסף רעב ואיבדו את תמיכתן של מדינות ערב. 1948- מלחמת העצמאות, 7 מדינות ערביות תוקפות את ישראל בכללם הפלשתינאים (שלא נקראו כך בזמנו). פה אני מקווה שאין הרבה מה לפרט. לאחר קום המדינה: כבר מיד לאחר סיום מלחמת השחרור, ב-1949, החלה פעילות טרור ספוראדית כלפי שטח ישראל, בעיקר בגבולות - הגדה המערבית ורצועת עזה. פעילות זו שנקראה פידאיון ובוצעה ברובה ע"י הפליטים הפלסטינים ממלחמת השחרור הלכה והתחזקה עם הזמן והובילה לפעולות תגמול של ישראל. לאחר אחת מפעולות תגמול אלו, מבצע "חץ שחור" שנערך בעזה ב-28 בפברואר 1955 אומצה פעילות אלו ע"י מצרים שהפכה את הפידאיון להיות חלק מצבא מצרים מה שהגביר מאוד את פעולותיהם. פעילות הפידאיון הייתה בין הגורמים למבצע קדש. לאחר מבצע קדש נרגעו פעולות הטרור, והתחדשו ב-1 בינואר 1965, אז ביצעה תנועת הפת"ח את פיגוע הטרור הראשון שלה, מטען לעבר המוביל הארצי. 1954- טבח מעלה עקרבים, פעולת טרור שנערכה בנוסעיו של אוטובוס "אגד" ב-17 במרץ 1954, ובה נרצחו 11 נוסעים. האוטובוס היה בדרכו לתל אביב מהחגיגות שנערכו באילת לציון חמש שנים להנפת דגל הדיו. במעלה עקרבים תקפו מחבלים בירי את האוטובוס, בעת שנסע באיטיות בעלייה התלולה. במכת האש הראשונה נהרג הנהג ונפצעו נוסעים רבים. המחבלים נכנסו לאוטובוס וירו בנוסעיו מטווח קצר, 11 מנוסעי האוטובוס נרצחו בפיגוע. 1956 - פעולת טרור בבית הכנסת שפריר, 4 בני אדם נרצחו. זה מספיק טרור, לפני 1967? ריעננתי את זכרונך?

נו באמת.

ההתנתקות היא חד צדדית, והם אפילו לא הבטיחו שלום... גם אם מבטיחים, צריך להיות תמים מאוד כדי לחשוב שהם יקיימו... וחוץ מזה, זה יגרום ליותר הרג ממה שיש עכשיו.

מה עובר?!

אם לא ראיתם צירפתי כתבה... http://news.walla.co.il/?w=//73 30384 כדאי לקרוא...זה יסביר הרבה...

kineret5

New member
אבל הצעד לשלום.

למרות שאני בעד ההתנתקות אך ורק אם לפנכן יהיה הסכם וכרגע אין... יגרום להרג? יתכן אבל אל תחשוב שהמדינה אחרי צעד חשוב כזה תשב בשקט ברגע וימשיכו הפיגועים וההרג.

למעלה