הוא כנראה לא ישתתף בפורום שלנו

tookmy

New member
../images/Emo45.gifהכרתי בימי חיי אבות

משקיעים וטובים. הכרתי גם כמה משפחות חד הוריות שאבות בראשן. ילדים קטנים צריכים חום, אהבה, אמפתיה, חיבוקים. איכשהו במשפחות שפגשתי היה מזה, אבל משהו שם היה חסר, סוג של הכלה שקשה לרב הגברים להציע. איך קורה שמעט גברים פונים למקצוע הגננות? זה לא מתגמל, לא כלכלית וגם לא רגשית. הכרתי גננים מדהימים בחיי, אבל תמיד שמחתי שיש שם גם איזו גננת בסביבה, אם זה בגיל הרך.

shno

New member
יש לי בעיה עם ההודעות שלכן

מעבר לעובדה שהן פרובוקטיביות בעצם הופעתן בפורום לאבות
בעצם ההודעות שלכן, בין אם באופן מפורש ובין אם מקריאה בין השורות, אתן למעשה חוזרות ומקבעות את מה שאנחנו ואתן מנסים למגר - וזה את יחוס התפקיד "המסורתי" של גידול הילדים לאמא. לא משנה כמה לכאורה אתן ליברליות ותומכות בהורות שווה וכו' - בסוף אתן חוזרות למנטרה הקבועה ש"בעצם, אין כמו אמא, ואבא לא יכול לבוא במקום אמא, כמו שאמא יכולה לבוא במקום אבא". ומקוממות אותי הכללות לא מבוססות בסגנון "סוג של הכלה שקשה לרב הגברים להציע". לדעתי זה לא שקשה לגברים להציע - כמו שקשה לנשים לאפשר לגברים להציע. בגלל שהאמהות במקרים רבים (וכן, אני חוטא באותו סוג של הכללה שאני כל כך לא אוהב) בטוחות שהן יודעות יותר טוב מהאבות, הן מסרסות את האב מלנסות לעשות, להתמודד, להתקרב, והן בעצמן הופכות את האב להורה ש"קשה לו להציע" את החום והטיפול והאהבה שהן לכאורה מסוגלות לתת לילד. אם האם הטריה תפנים שהיא לא יותר טובה מהאב, שהיא לא יודעת יותר טוב ממנו, שהיא לא יותר מנוסה ממנו (ובכוונה אני מתייחס לאם הטרי, אם לתינוק ראשון, שטרם התקבע אצלה המצב המקומם של "אני יודעת יותר טוב ממך כי גידלתי 3 ילדים כשאתה עבדת") - אז לאב תהיה הזדמנות לקחת חלק פעיל יותר ולהיות שותף מלא יותר בגידול הילדים ובאופן טבעי להיות הורה אוהב, מחבק, מנחם ומכיל - בדיוק כמו האם. איך קורה שמעט גברים פונים למקצוע הגננות? כמו שקורה שמעט נשים פונות למקצוע השרברבות. קיבעון חברתי. זה איך. ו- tookmy, נסי לקרוא את ההודעה שלך תוך שינוי המינים והמקצועות: "איך קורה שמעט נשים פונות למקצוע השרברבות? זה לא מתגמל, לא כלכלית וגם לא רגשית. הכרתי שרברבות מדהימות בחיי, אבל תמיד שמחתי שיש שם גם איזה שרברב בסביבה". אפעס הודעה שוביניסטית ומקוממת, לא? השוביניזם ואי השוויון פועל לשני הכיוון. נכון, נשים עדיין בעמדה נחותה יותר מגברים ככלל. זה לא אומר שלנשים מותר להיות שוביניסטיות כלפי גברים.

schlomitsmile

Member
מנהל
האם ההבדל בין גבר לאשה הוא פיזיולוגי בלבד? אין הבדל נפשי/רגשי/רוחני/אנרגטי? האם כל מי שטוען שיש הבדל בין מהויות של אנשים, הוא אנטי שיווין, או שמא אפשר לטעון לשונות תוך דרישה לשיויון ערך ושיוויון הזדמנויות? אני חולקת על טוקמי באמירה "תמיד שמחתי שיש איזו גננת בסביבה"- אם יש מחנך בחסד, ויש כאלה, אין בעיניי צורך בדמות נשית בגן. אבל דוקא מתוך מתן כבוד ליחודיות של המהות של כל אחד מהמינים, של הנתינה של כל אחד מהם לילדיו, אני טוענת שבגיל הרך, במקרה שאין מנוס מגרימת נזק לילד ע"י מתן משמורת רק לאחד מההורים, יהיו פחות מקרים שטובתם תחייב שזה יהיה האב. נכון, לפעמים אנו האימהות חוטאות לילדינו בכך שאנחנו מצפות מעצמנו לתת מענה מתאים יותר לצרכיהם מאביהם. התוצאה עלולה ברבות הימים להיות אמא סחוטה ואבא מרוחק. יכולה להעיד על עצמי, שהרבה פעמים נשכתי שפתיים, אמרתי לעצמי- את נשארת בצל עכשיו. הוא אבא שלהם- הוא ימצא את הדרך שלו אליהם. היא תהיה שונה משלך, וטוב שכך. אבל גם דגלים נשגבים של ליברליזם, לא יבטלו את עובדות החיים. זה אחד הדברים שההורות לימדה אותי ../images/Emo13.gif כמו אותו סיפורון שסיפרתי כאן, על בכורי, שלמרות שהחרמנו צעצועי מלחמה, הניף את חרבו על הכלב הפלגמטי של השכנים. יש הבדלים פנימיים בין גברים לנשים. ברוב המקרים (לא בכולם), נשים בנויות כך שהן מתאימות יותר מגברים לנתינה 24/7 מהסוג החיוני לתינוקות ופעוטות. ולגבי הודעות פרובוקטיביות- הרי אתה, בהיותך ליברל משיכמך ומעלה, לא שואף לאחדות רעיונית בפורום, נכון?../images/Emo8.gif כך שאין שום פרובוקטיביות בחשיבה שונה ../images/Emo13.gif

tookmy

New member
אני מסכימה לגבי הבדלים

אנרגטיים / רוחניים / רגשיים בין נשים וגברים. אם נשמעתי שוביניסטית כשדיברתי על גננים בגיל הרך אני רק אומר שהיחס שלי לכך נובע מתוך ראיה של ההבדלים ולא משום סוג של זלזול בגברים. אני יודעת כאם במשפחה חד הורית שיש דברים שמאד מאד קשה עד בלתי אפשרי לי לתת לבתי (לשמחתי למרות שאבא שלה לא לגמרי מתפקד בהקשר הזה, יש גברים אחרים שיכולים להציע לה את הפן הזה, בין השאר הגנן המדהים בגן שלה), אבל גם יודעת שיש דברים שאמא יכולה לתת שאבא ברוב המקרים לא יכול. אם היינו מדברים על בית ספר יסודי, הייתי אומרת באותה מידה שחבל שיש בדרך כלל כל כך הרבה מורות ואין כמעט כלל מורים אנשי חינוך. אם היינו מדברים על חזקת ההורים בגילאים גדולים יותר, הייתי אומרת שכהכללה עדיף שבנים יהיו עם אבותיהם ובנות עם אימותיהן, במידה שההורה מתפקד. דווקא מהמקום הזה אני מרשה לעצמי להגיד שבגיל הרך יש צרכים שלדעתי רוב הגברים אינם מסוגלים למלא ויהיו חמים ואוהבים ככל שיהיו.

hag70

New member
נכון. רב הגברים. אבל לא כולם../images/Emo13.gif

ולפי דעתי יש לזה השפעה חברתית די גדולה. ככה מגדלים את הגברים ואחרת את הנשים. יש אבות מדהימים עם הילדים ויש אמהות מנותקות וחסרות כל יכולת לתפקד ולתת אהבה.

tookmy

New member
ברור שיש ויש

אבל החוק מדבר על הרוב, כרגע אומר החוק שבאין בעיה או מחלוקת הילדים הולכים עם אמא, זה נכון לרוב המשפחות. סביר שהחוק ילך לפי הרוב. גם אני מכירה אבות מדהימים, זה שהם מדהימים לא אומר שמה שהם מציעים כהורים הוא הכרחי בגיל הרך, בתחושה שלי בגיל הרך יש יותר מקום לתכונות שנחשבות לנשיות. אולי זה עניין של חינוך ואולי לא. בעברי הייתי מאד החלטתי לגבי מידת השיויון שיש לגזור במקרים כאלה ולא לקפח אף אחד או אחת, דווק מאזשהפכתי לאם דעותי השתנו מפני שגם כאלה שנראו לי אבות מדהימים בעבר, נראים לי היום אבות מדהימים עם יכולות מסויימות שפשוט אינן קיימות שם. גם הדעות שלי על זה שהחינוך עושה את הכל השתנו, אני מבינה שיש גם גנים (אולי אני יכולה להיות שרברבית, אבל יהיו דברים שיהיה לי מאד קשה לעשות) בעייני שיויון אמיתי הוא לתת מקום מלא ושווה למי שאנחנו. כשהמטפלת והגננת יקבלו משכורות לפחות כמו שמקבל חשמלאי ושרברב (איך קרה שאנחנו מוכנים לשלם יותר על הרכב מאשר על היקרים לנו מכל?) נוכל לראות לאן הנטיה הטבעית שלנו. בעיני ביטול החוק הזה הוא אינו טובת הילדים ולמעלה מזה הוא גזילת כבשת הרש.

benj48

New member
על מה הזעקה האמיתית?

אקדים ואומר כי דעתי האישית היא שילד צריך להשאר בחזקת האם וזאת מתוך ראיית צרכי הילד. הזעקה שקמה אינה הנקודה אם אב יכול לגדל את ילדיו, אלא שדולת הנשים שחשה שהוציאו כלי סחיטה מידיה. לקחו מאבות בתהליך פרידה ,כאילו הם חסרי רגשות והם רק אמצעי לתשלום מזונות ושאר הוצאות ונתנו לנשים זכויות יתר במהלך שנים רבות. מפליאה אותי יותר העובדה שלפתע מישהו התעורר לחפש גם את הצדק. בתהליך גירושין בישראל נתנו לנשים את הכוחניות להכות בלי רחמים בבעל מתוך ראייה חד צדדית בלבד וזה לאורך שנים ארוכות. עוד יגיע הזמן שאבות בתהליך פרידה לא יורחקו מהבית בצורה גורפת ותוך התעלמות שנשים יצרו פרובוקציות כדי לפגוע בו. אבל עד אז כדאי לחפש את הצדק במקום אחר ולא בבית המישפט. זוגות שבאמת טובת ילדיהם נימצאת למול עינהם יכולים להגיע לפשרה כדי לשמור על נפש הילד ולא להעבירו דרך ייסורים תוך שימוש ציני בילד כדי לקדם עניינים וחשבונות פרטיים.

shno

New member
אני אקשה ואשאל:

למה דעתך האישית היא, ואני מצטט: "שילד צריך להשאר בחזקת האם וזאת מתוך ראיית צרכי הילד". האם "מתוך ראיית צרכי הילד" לא ראוי שתיבחן השאלה בחזקת איזה הורה עליו להישאר באופן האובייקטיבי ביותר?

benj48

New member
אנא אל תטה את מה שכתבתי!

טובת הילד קודמת בכל מיקרה ודעתי האישית היא שאם אמורה להיות יותר רגישה ויותר קשובה. הקדמתי ואמרתי זאת בכוונה כדי להראות שאין אני נוטל צד בויכוח אלא מביע את דעתי לגבי אירגוני הנשים!!! לא אכנס איתך לויכוח עקר על מי ראוי ולכן אם תקרא בעיון את המשך דברי תבין מדוע הצגתי דעה זו קודם וזאת על מנת שלא יחפשו במילים את התפל אלא את העיקר. כמובן שזו הכללה אבל אל תקח ותדבק במילים אלה אלא תסתכל על ההמשך....לשם כיוונתי את הקוראים. אגב האם גם אב שמגדל את ילדיו ייקרא מישפחה חד הורית? האם יוכל לחיות על חשבון הביטוח הלאומי כמו שנשים רבות מנצלות את החוק שגם אותו יזמו אירגוני נשים ובעלי עניין???????? האם גם אב חד הורי יוכל לקבל אלפי שקלים מדי שנה לרכישת ציוד לבית הספר? האם אב חד הורי יוכל לקבל הנחה בתשלום הארנונה? תנו דעתכם על העיקר ולא על משפט הפתיחה

schlomitsmile

Member
מנהל
טובת הילד מסכימה איתך, שטובת הילד במקרה העגום של גירושין, היא שההורים יתעלו על החשבונות ביניהם, ויקיימו חזקה משותפת, מתוך כבוד הדדי, ואהבה לילדם. אבל למרבה הצער, לא תמיד זה ניתן. לפעמים אנשים כ"כ פגועים מבן/בת הזוג, או שרוחם לא מאומנת בנסיקה מעל לכאביה. אז צריך לתת משמורת להורה אחד, אחרת הילדים יאכלו מרורים המלחמה הלא נגמרת. גם אני סוברת שברוב מכריע של המקרים, טובת הילד בגיל הרך, היא לא לצאת מחזקת האם. אבל מה נאמר לילד שסיכוייו לפרוח יעלו דוקא אצל אבא? - "זבש"ך שאתה במיעוט" ? לכן, נראה לי שטוב שבוטלה האוטומטיות שהיתה נהוגה, אם כי זה עדיין לא מבטיח שההליך שיונהג לבחינת טובת הילד, אכן יהיה אמין ויעיל. לגבי מלחמת המינים- אין ספק שהיא הפילה ומפילה חללים משני הצדדים. גברים ובעיקר אבות גרושים רבים נפגעו אנושות, ולא פחות מהם- נשים ובעיקר אימהות גרושות. כמו בכל מלחמה- אין מנצחים. ברגע שמחילים להלחם, כולם נפגעים, כך או אחרת. All we are saying is give peace a chance

ילד צריך את שני ההורים שלו

יש כאן אי הבנה של מה שעומד בבסיס ההמלצה לבטל את חזקת הגיל הרך. משמעות ההמלצה הזו היא אלא שכל ילד זקוק לשני ההורים שלו על מנת לגדול כאדם בריא בנפשו שיוכל בעתיד להיות בוגר בריא ומתפקד טוב על אף שהוריו התגרשו. ההמלצה בפירוש לא רומזת לרגע לכך שאבא יותר טוב מאמא וגם לא שאמא יותר טובה מאבא. ילד זקוק לשני ההורים שלו. יש למנוע מצב שהסכסוך בין ההורים יגרום פגיעה חמורה עד כדי נתק בין הילדים לבין אחד מהוריו. מתוצאות מצטברות של מחקרים אמפיריים שנעשו במשך שנים עולה באופן ברור מאוד שילדים אשר נשמר הקשר השוטף והבריא שלהם עם שני הוריהם שהתגרשו, דומים בנתוניהם השונים לילדים שהוריהם לא התגרשו. מה שחשוב לשים במרכז תשומת הלב זה את זווית ההסתכלות מתוך העיניים של הילד. לראות מה הילד זקוק לקבל משני ההורים שלו. כתוצאה מהבנת חשיבות המוקד הזה בתוך תהליך הגירושין - המליצה וועדת שניט לבטל את חזקת הגיל הרך בהדגישה את חשיבות האחריות ההורית על שני ההורים. הוועדה גם קוראת לבתי המשפט לנסות תוך כדי ההליך בבית המשפט ליצור בסיס להדברות בין שני ההורים ולהביא אותם לכך שיכירו שניהם בחיוניות וחשיבות של האחריות ההורית המשותפת שלהם.

Master Stav

New member
כמי שהצליח בעבר

והילדה בגיל שנה וחצי נישארה אצלו אין לאלא לברך על ההחלטה ומקווה שאכן תיושם לגבי ארגוני הנשים....הם תמיד נגד משהו ...לא משנה מה העיקר נגד ....ככה זה

schlomitsmile

Member
מנהל
הן לא תמיד נגד משהו הן תמיד משתדלות למלא את תפקידן, להגן על האינטרס של הנשים, שבמשך דורות ועד היום הזה, סבלו אלימות ודיכוי. נכון, לא כל הגברים הם כאלה; נכון, יש נשים שצועקות 'זאב זאב' כדי להרוויח משהו בדרך לא ישרה- אבל כמה בעלים נרצחו ע"י נשיהם בשנה האחרונה??? כמה אבות לא קודמו במקום העבודה כי הם אבות?? כמה גברים סבלו הטרדה מינית באוטובוס/ בצבא/ במקום העבודה? וכו' וכו' אז להציג אותן כאיזה קלפתע שתמיד צווחת על משהו, סתם כי היא אוהבת לצווח...../images/Emo4.gif

Master Stav

New member
נשמה ...אני מתנצל

לצערי אני מתמודד עכישו מול הרווחה מול אם נווטשת ומול המערכת כולה כולל ארגוןנשים מסויים כך שאני מדבר ממקום של כאב ......סורי ...לא לזה הייה כוונתי מבחינתי שימחקו את הפוסטים שלי . סורי אני לא במקום טוב אני במקום אחר

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif קבל משלוח וירטואלי של כוחות אור ושקט פנימי

benj48

New member
מי בכלל מדבר על טובת הילד?

די מספיק עם כל המלל וניסתכל בכנות בראי. כולנו אוהבים את ילדינו בין אם אנו גברים או נשים.... אבל כשיש תהליך גירושין מתחילים הכיעור והרוע לבצבץ.... לפתע הבעל האהוב הופך להיות בן זונה ומניאק ולפתע אם ילדנו המתוקה היא סתם שרמוטה.... ואז לוקחים עורך דין שיציג בפני שופט מטומטם מצג שווא ובית המישפט יפסוק לא לטובת הילד אלא כפי שעורך הדין הצליח לשכנע את כבודו כביכול לטובת הילד וזאת תמורת תאוות בצע וכמובן למי שיש יותר כסף...הוא הצדיק והצודק עד כאן כולכם מסכימים איתי..... אז למה נעמ"ת וגם ויצ"ו מסבסדות עורכי דין אצלם במישרדים על חשבון הציבור והתרומות? שימו לב שמי שזועק כיום נגד החוק אינו ציבור הנשים אלא אירגוני הנשים...כי ללא תמיכת הנשים האומללות הם חסרי כוח..... הם חיים מהצרות ומיתקיימים מהם כבר שנים רבות.... האם תרצו לפגוע במטה לחמם?......

Master Stav

New member
נעמ"ת וויצו עושים גם כמה דברים טובים ...

בוא לא ניקח את מה שמגיע .... וכן טובת הילד חשובה מעל לכל ...

ronnm

New member
לדעתי תהיה בעיה במימוש החוק הזה

כל עוד החזקה היא לא אוטומטית, מה יקרה עם הילד בזמן המשפט?? אני גם חושב על הנזק שיגרם לילד בדרך שבה ינסו לברר מה היא "טובתו". אבל בכל אופן אני מסכים שאין שום סיבה להעדיף משמורת של האם על פני האב...

למעלה