הוא מגיע!!!!

GiladTsurMayer

New member
הוא מגיע!!!!

כמו שהבטחתי לאחדים מכם , הנה הוא גיבור הקומיקס שלי , או שהייתי אמור ליצור לפחות , הכירו נא - זהו גרית´ פרנום (Grith Peranom) התכונותשלו די ברורות , הוא כמו מן לוחם קומנדו שכזה , אם בא לכם תשלחו תגובות , ואולי אפילו אני אשלח לכם עוד דמויות מהקומיקס אם יהיה ביקוש...

chatenoire

New member
תגובה

האנטומיה בכלליות לא רעה - רואים שאתה שולט בה פחות או יותר, וגם ההקצרה של הידיים טובה, וזה דבר שהרבה מאוד אנשים מתקשים בו. מה שהפריע לי זה השטיחות, שנובעת לדעתי בעיקר משלב האינקינג. אני חושבת שעל אינקינג טוב די קשה להצביע, אבל כשהוא דורש שיפור מרגישים את זה, וזה יכול להרוס עבודת פנסילינג מעולה (קצת כמו הבאס, שלפעמים לא ממש מרגישים אותו, אבל אם הוא חסר או מזייף, המוזיקה הרבה יותר חלולה ושטוחה). כל הקווים אצלך הם כמעט באותו עובי - היד המאוד קרובה אלינו, הזרוע ההולכת ומתרחקת ותווי הפנים העדינים. בגלל התפקיד החשוב שהדיו משחק בקומיקס, הוא צריך לא רק להגדיר גבולות של אובייקטים בשביל הצובע, אלא ליצור את הציור מחדש על כל שלושת מימדיו. לטעמי האישי, אובייקטים הקרובים יותר "למצלמה" נראים טוב בקו עבה יותר, שגורם להם לבלוט החוצה על פני הרקע המרוחק יותר, בעוד רקעים או פרטים עדינים עדיף להם שייעשו בקו דק ועדין, שיתפוס את כל הפרטים ולא יעמיס על העין. כמו כן, הבעיה של השטיחות באינק ניכרת בעיקר כשהצביעה גם היא לא ממש מושקעת מבחינת תלת-מימד; אם היית יוצר ציור בצבע מלא אם כל ההצללות המתאימות וההיי-לייטס במקומות הנכונים אז ניחא: היינו יכולים להעביר את הדיו כקווים-מנחים, ולא כחלק בלתי נפרד מהאמנות. אבל הצביעה גם היא כמעט חסרת עומק, והגם במקומות בהם כן הוספת תאורה, ההבדל בין הצבע הבהיר לצבע הכהה דק כל כך עד שבקושי מבחינים בה. אהבתי את ההבעה, אבל הדמות בכלליות לא נראית כל כך מיוחדת כרגע. הדברים הקטנים הם אלה שנותנים חיים לדמות - קפל במכנס, כיס, צווארון מיוחד, אף מעוקל, קו מתחת לעין...אני חושבת שאופי של דמות, ברגע שהוא ברור ליוצר, אמור להראות היטב בדמות; לא רק בהבעה, אלא גם בעמידה, בלבוש, בתסרוקת וכו´. אולי ציור מלא של הדמות מכף רגל ועד ראש ישנה את דעתי. ודרך אגב, בשביל להתחיל לעשות קומיקס לא צריך שנים. החודשים הספורים שיש לך לפני הגיוס (הלוואי והייתי יכולה לקבל עוד שבועיים!) מספיקים להרבה מאוד עבודה, אם אתה באמת נכנס לזה. לפני חמישה חודשים התחלתי לעבוד על חוברת של 32 עמודים עם עוד מישהו, והיום כבר שלחנו את החוברת השניה בסדרה לדפוס. כל מה שצריך זה רצון והרבה השקעה - על מימד הזמן אפשר לעבוד.

GiladTsurMayer

New member
אני מסכים איתך , אבל..

אני מסכים איתצך ב100% אבל כמו שכבר הזהרתי , הדמות הזאת צוירה ממש מזמן , עוד לפני שהתחלתי להתעמק בפרטים שכאלו , בכל מקרה , אבחנה מצויינת .רבים וטובים לא היו מאבחנים את זה ככה , -ולעיניין הקומיקס , אני....חושב שלצייר קומיקס כן דרוש שנים , במיוחד קומיקס שדורש מחשב אחרי כל ציור , ציורים איכותיים , וסיפור טוב . מי כמונו יודע שרק לסדר את התמונות בסדר הנכון דורש לפחות כמה חודשים .

chatenoire

New member
זמן

קומיקס, כפי שאני בטוחה שידוע לך, יוצא בכמויות אדירות כל חודש בחו"ל. אז נכון ששם על כל חוברת עובד צוות של ארבעה-חמישה-עשרה אנשים, אבל אם להם לוקח חודש להוציא חוברת ממוצעת (יש טובות, יש פחות), אין שום סיבה שלך ייקח שנים. סיפור טוב לא צריך לפתח במשך חודשים, אפשר גם להמציא אחד בישיבה של ארבע-חמש שעות, ולכתוב אותו במשך יום-יומיים-שבוע אחר כך. "קומיקס שדורש מחשב אחרי כל ציור" - אני מניחה שאתה מתכוון לעריכה וצביעה ממושבת? ברגע שלומדים את התכנה, הכל נעשה מהיר ומקצועי יותר. לסדר את התמונות...אתה מתכוון עימוד? קומפוזיציה של פאנל? גם עם כל הסקיצות האפשריות לכל פאנל ועמוד, התהליך הזה לא צריך לקחת חודשים. אולי באמת כדאי שתיקח זמן להתאמן על ציור ואמנות הקומיקס לפני שאתה נכנס לזה - ברגע שמכירים את השפה והטכניקה הרבה יותר קל לזרום.

GiladTsurMayer

New member
לא להתנשאות!

טוב , קודם כל , אני חש פה עוינות של ממש , ואם היית יודעת קצת על מאחורי הקלעים , היית יודעת שהחוברות שאת קוראת עכשיו , שיצאו ממש ממש עכשיו , הם לא יותר מלפני הרבה הרבה זמן , הם לא מוצאים משהו שעבדו עליו חודש , לא הגיוני , אני בעסק של הקומיקס כל החיים שלי , ואני מיומן מספיק , עימוד לוקח המון זמן , לא פחות מאשר לצייר , ויש עוד המון פרטים טכניים שדורשים מאמץ של ממש , ... אז להפסיק להתנשא , אני יודע עד כמה זה קשה שצודקים על הראש שלך , וממש לא בא לי להתעמת עם אנשים כל כך יקרים לי בפורום , וגם כישרוניים אז בואו ונפתח דף חדש , וכמו שידידינו המיודע מר פינק טוען - די לקשקושים עם הפה , ונעשה קצת יותר קשקושים עם הידיים ... תודה,

Scum Bunny

New member
אבל אם לפרט...

עד כה, אביב היא זו שהוציאה במו ידיה קומיקס מסחרי (למקרה שפיספת- ארינאה, להשיג עכשיו בסטימצקי הקרוב למקום מגוריך). אם יש מישהו כאן שיודע משהו על הפקת ופרסום קומיקס, ומנסיון- אז זה אביב. עליך לעומת זאת אנחנו יודעים לכל היותר שאתה יודע לצייר, ושאתה חושב שאתה ממש טוב. עכשיו, כל מה שאביב (ואחרים) אמרו לך זה שהטענות החוזרות ונשנות שלך שהייתה יכול לפרסם קומיקס לו רק יאדה יאדה יאדה לאו דווקא תופסות- אם אתה באמת רוצה, אז אתה יכול. כבר עשו את זה לפניך. עיין ערך אביב. מצד שני אתה יכול להמשיך לפרסם פה ושם ציורים אקראיים ולספר לנו כמה אתה גדול ומבין בקומיקס. אבל אל תצפה שייקחו אותך ברצינות אם אתה חוטף התקפת כבוד עצמי בכל פעם שמעירים לך משהו. קצת ענווה לא תזיק.

GiladTsurMayer

New member
יום רע...אנטיגונה שלי...

סלחו לי אנשי פורום חביבים כי חטאתי בחטא ההיבריס , סליחה לאביב שהיא ממש ציירת דגולה , למרות שעדיין לא ממש יצא לי לקרוא את הספר שלה , ואני מקווה לקורא אותו יום בהיר אחד , אנ ימתנצל עד כלות נשמתי , אבל מקווה שג םתבינו אותי , איך שהגעתי לפורום זה וסיפרתי בדיחה לא מוצלחת אחת , - כולם מתנפלים עלי כאילו אני זה שגונב פה את ההצגה , ומתרברב בעניינים שוליים , הכוונה הייתה פשוט להראות לכם כמה עבודות , כמו שלי בא לראות עבודות שלכם , מקווה שתיסלחו לי על כל חטאי,

Silver Surfer

New member
די כבר!

מספיק עם אנטיגונה! די! חאלאס! מספיק שהמורה לספרות מעצבנת כל שיעור עם חטא ההיבריס וכד´ למה שזה יהיה בפורום קומיקס???

Silver Surfer

New member
נכון

אבל לפי דעתי המחזה הזה מעצבן, מילא לראות אותו פעם אחת, אבל לטחון עליו חצי שנה??? בשביל מה?

comicsgirl

New member
אחלה מחזה!

למדתי את זה שנה שעברה ואני עושה עליו בגרות השנה...(מגמת ספרות, יו נואו...). חוץ מזה, מה אנטיגונה עושה בפורום קומיקס?! היא רוצה שנעשה קומיקס על החיים העלובים שלה?

Silver Surfer

New member
בעע

ספרות זה אולי המקצוע האחרון שאני ארחיב, אבל אם את אוהבת את זה וטוב לך עם זה (איך בדיוק??) אז סבבה לך! והוא התחיל עם אנטיגונה, אני רק התעצבנתי

*GormE*

New member
רק תזכרי בבגרות

שאנטיגונה היא לא דמות טראגית בכלל, אלא קריאון ולמה הרחבת ספרות? אני שונאת שמרחיבים ספרות

ailag

New member
תנסה ללמוד אותו שלוש פעמים נפרדות

ובפעם הראשונה באנגלית. eeeeek... (למרות שבאנגלית, המבחן היה ב-ד-י-ו-ק כך: what is the theme in antigone? king´s laws vs. God´s rules )

comicsgirl

New member
וזה רע?!

כמה שספרות זה אחלה מקצוע אני לא חושבת שאני יוכל ללמוד ספרות אנגלית- יאק! חוץ מזה שאני יצטרך לדעת את זה לבגרות- ואז לא תהיה לי ברירה...

yonabarak

New member
הפוסל - במומו פוסל

מי שחוטא בהתנשאות זה אתה ("אם היית יודעת יותר וכו"), והתגובות בהתאם. דווקא אביב היתה מאוד נחמדה וסבלנית, כרגיל. חוברת קומיקס ממוצעת יוצאת פעם בחודש. הפנסילר עובד חודש (במצב האופטימלי), האינקר עובד חודש. הכותב, הצובע והלטרר אולי עובדים פחות מחודש, על כל גליון. אם מחברים את זה בטור, זה באמת יוצא משהו כמו בין שלושה חודשים לחצי שנה לגליון, אבל עובדים על הגליונות במקביל, וככה מתאפשרת ההוצאה של גליון כל חודש (במקרה הטוב). אם אתה לא חושב שאתה מסוגל לייצר תוצאה איכותית בזמן שנותר לך, אז לא צריך. אבל התמקצעות באה עם נסיון מעשי. אצל יוצר שאפתן, תמיד יהיה פער בין היכולת הנוכחית שלו לבין השאיפות שלו. הפער הזה אמור לדרבן אותו להשתפר ע"י עשייה, לא להתייאש ולוותר. זה אף פעם לא ייצא מושלם כמו שדמיינת את זה. צריך לדעת להשלים עם הפער הזה ולהמשיך ליצור, מתוך כוונה להמשיך ולהשתפר בהמשך. אתה אומר שאתה "מיומן מספיק". מיומן מספיק בשביל מה? זה יפה שאתה מכיר את התהליכים בדרך ליצירת קומיקס, אבל אחת מהמיומנויות שצייר קומיקס צריך לרכוש היא היכולת ליצור במהירות מספקת ולעמוד בדד ליין. אחרת לא יעזרו לו כל הידע והמיומנות שבעולם.

למעלה