הודו,הודו,הודו-מה עושים איתו בכלל?!

פנגולין

New member
הודו,הודו,הודו-מה עושים איתו בכלל?!

שלום לכולם/ן עקב צורך בשינוי הדיאטה לדיאטה עשירה בברזל (ככה זה כשמגדלים ילד חדש בבטן
), המליצו לי על הודו אדום. אז מה זה בכלל? יש הודו לבן? זה מה שמוכרים בסופר בדוכן הבשרים? איך מכינים אותו כדי שלא ייצא יבש? מתייחסים אליו כמו עוף רגיל? מה ההבדל מבחינת איכות הבשר בין הזכר לנקבה? ולסיום: מתכונים מומלצים? תודה
 

jesie12

New member
לא פרגית

זהו שוק הודו מפורק לצהריים הכנתי מרק ירקות עם קוביות בשר הודו ההודו רך וטעים ניתן לנצלו בכל מתכון בשר, הוא רך ודי עסיסי ומתבשל במהירות
 

חנהפ

Active member
מבשר הודו אדום ניתן להכין צלי

מהיר: 5 בצלים פרוסים- לטגן בשמן 2 קג' הודו אדום חתוך לקוביות לתבל במלח, פלפל שחור ופפריקה להכניס הבשר +הבצל המטוגן לשקית קוקי ולאפות בחום200 מעלות כשעה וחצי. אפשר להשתמש בשווארמה חתוכה לקוביות בתיבול שמכיל מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה, אבקת שום וכמון שישיות בצל וכל זה על המחבת יוצא כמו שיפודם על האש. אפשר להכין מהשווארמה צלי טעים אני קונה הודו אדום מעורב בהודו לבן טחון לקציצות, לזניה, ממולאים, כדורי בשר ברוטב עגבניות או רוטב ירקות שורש. אפשר להשתמש בחזה הודיה ולאפות בתנור -כמו פסטרמה, אפיה קצרה תתן מוצר עסיסי וטעים,
 

taliF454

New member
שווארמה הודו

את קודם כל מתבלת אח"כ מטגנת? כי הזהירו אותי פעם לא לטגם עם פפריקה כי היא נרפת ונהיית מרירה-שטויות במיץ?
 

חנהפ

Active member
קודם מתבלת ואח"כ מטגנת

שמה פפריקה גם בפרורי לחם של שניצל, מעולם לא נהיה מריר.
 

sjarjar

New member
לבשר הודו טעם אופייני שאני מאד אוהב

וכדי להדגיש אותו אני אוהב לבשל אותו בצלי במיציו שלו: מטגנים הרבה בצל בשמן זית בסיר גדול וכבד. כשהבצל חום מסיטים אותו לצד אחד ומוסיפים לסיר קוביות הודו אדום (שזה בשר השוק או הירך של ההודו. ידוע גם בתור "שווארמה הודו") שקימחתי קודם בתערובת של קמח, מלח, פלפל שחור ואפשר גם מעט חוואיג' למרק. מטגנים את הבשר עד שישחים מכל הצדדים ומערבבים עם הבשר. מוסיפים כחצי כוס מים, הרבה שום כתוש, טימין (ואפשר גם עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי ושחור), מביאים לרתיחה, מכסים ומקטינים את האש. מבשלים ברתיחה עדינה כשלושת רבעי שעה. הכי חשוב שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר. לאחר זמן זה הבשר כבר רך ואפשר לתבל אותו בתיבול סופי איך שרוצים. אני מוסיף מעט רוטב סויה, מעט חומץ בלסמי, מעט דבש ולפעמים גם מעט תערובת '5 תבלינים'. עוד 5 דקות התמזגות אם התבלינים, ו-5 דקות מנוחה לאחר כיבוי האש ולהגשה. מעל אורז מלא הכי טוב.
 

taliF454

New member
../images/Emo13.gif ניסינו את המתכון,יצא ../images/Emo59.gif

בגלל בעיות של אלרגיה של חלק מהאורחים הכנו את המתכון ללא הקמח, אבל הבשר יצא שחום ו(מסיפורים של אחרים,אני צמחונית)טעים ביותר! בפעם הבאה ננסה להכין שווארמה לפי ההסבר של חנה
 

shmantz

New member
נתחי הודו בירקות

רצועות הודו וירקות שתי מנות 300 גרם רצועות הודו אדום 1 כף שמן זית 1 קישוא - קוביות קטנות 1 גזר – קוביות קטנות 1 בצל – פרוסות ¼ כרוב - רצועות 1 כף רוטב סויה פלפל שחור טחון 2 עלי בזיליקום – רק העלים קצוצים ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה 1 כוס מים על מחבת טפלון לחמם מעט (בערך כף) שמן זית, להוסיף את הרצועות ולטגן עד להשחמה. להוסיף בצל ולטגן דקה שתיים. להוסיף את הגזר והכרוב ולערבב. לתבל בסויה + פלפל שחור (אם רוצים אפשר גם מלח לפי הטעם..), להוסיף מים ולכסות. להנמיך את הלהבה ולבשל כ 30 דקות. להוסיף את הקישואים ולערבב. להוסיף את הבזיליקום והפטרוזליה מלמעלה, ולהשאיר כך ללא ערבוב. לכסות ולבשל עוד 10 דקות. לבדוק שלא נגמרו כל המים – אם צריך אז להוסיף מעט. בשלב זה הירקות צריכים להיות רכים וגם הבשר. אם רוצים אפשר לבשל עוד קצת.. להגיש ליד אורז או דוחן.
 
למעלה