פשוט היום גיליתי שלמרות שאמרו לי להפוך להיות צמחוני בבייקון יש הרבה פחות פרוטאין (4 גרם) לעומת פסטה (7 גרם) אז .....לא עדיף בייקון?
ובכלל אם כבר פתחנו את הנושא הזה (ותסלחנה לי הקוראות הסמויות והקוראות החשופות (היי גליה)) מה לעזאזל אני אמור לעשות?? בכל דבר יש פרוטאין? האם דין פרוטאין סויה כדין פרוטאין סטייק? האם פרוטאין שיש בתפוחי אדמה זה בדיוק כמו זה שיש בעוף??? וכן הלאה וכולי..... ולמה בלחם לבן רגיל יש פחות פרוטאין מאשר בלחם מלא דגנים? אז מה עדיף?? וגם אמרו לי להשתדל להימנע ממוצרי חלב (כי יש בהם פ...) והמליצו לי על חלב מאגוזי לוז, ופתאום גיליתי שיש בו יותר פרוטאין מאשר חלב 5% שומן. אז מה לשים בקפה? (רק אל תגידי לי שאסור קפה, כי אז במקום כאן אני שוחט כיליה) בתודה מראש. המדוכא הרעב.
יש מכל מיני סוגים, ומכל מיני איכויות, מבחינת תרומתם לגוף. בקיצור, כמו בהרבה דברים אחרים, לא חשובה רק הכמות, אלא בהחלט גם האיכות. אולי תפנה להפרח, שחלק מהשכלתה האקדמית מכוונת בדיוק לנושאים האלה?
פטנט נפלא להמנע מאכילת חלבון...יש לזלול חמאה... יש הבדל בין החלבונים, לאו דווקא חי/צומח /דומם אלא הרכב ח. אמינו בחלבון. אז אם אתה מוגבל בכמות החלבון שמותר לך, רצוי שתלך על חלבון "עשיר ואיכותי" והכי רצוי... לך לדיאטנית, לפי בדיקות דם והנחיות רופא, היא תוכל להתאים לך את מה שיעשה לך טוב.
יש הבדל גדול בין חלבונים מהחי לחלבונים מהצומח. לכן החלבון מהסויה ממש אינו שקול אל מול חלבון הסטייק, למרות שהראשון טעים יותר. וכמו שאתה שותה את הקפה שלך - עדיף כבר שתשתה מיץ גזר!
סויה טעימה יותר מסטייק??????? סויה טעימה יותר מסטייק??????? סויה טעימה יותר מסטייק??????? סויה טעימה יותר מסטייק??????? ושאלה אחרונה בנושא מזוית קצת אחרת, סויה טעימה יותר מסטייק???????
ו- ידעתי שאת תביאי לנו מייד ציטוטים ומחקרים ממקורות שונים ומזויות התייחסות שונות. יישר כוח והיפהיפ על היושר האינטלקטואלי והפתיחות לדעות השונות ללא משוא פנים וללא מורא. ממש מזון למחשבה!
יש כמובן מחקרים מדעיים שקובעים חד משמעית מה טעים יותר אבסלוטית, לכולנו. אני, מוכנה לקבל גם אנשים שחושבים אחרת ממני. לקוות שזה רק זמני, וזה יעבור להם...
יש כאן מסעדה סינית אחת שקוראים לה "מנדרין קורט" ששם הייתי אוכל באופן קבוע את המנה האלוהית "קריספי ביף" (פרה פריכה). אבל כיוון שהחלבונים של הפרה לא עושים לי טוב, אז הלכתי ועם פרצוף נורא עצוב (בליווי מוסיקת רקע מסרט הודי) סיפרתי לשף את סיפורי העצוב. השף נכנס למטבח ויצא עם קוביות סויה וירקות באותו רוטב ועם טעם (כמעט) אלוהי. מה שבטוח - זה יותר טעים מסטייק - מי באה לאכול איתי?