הודעה ארוכה...

אimר

New member
פורמליזם הוא הבסיס לפשיזם

א. לא הגבתי לגבי הדיון בשרשור, כך שלכתוב הודעה שלמה על כך שאני לא מגיב על הדיון בשרשור זה די טיפשי. חוץ מזה, כהרגלך נתפסת לדוגמא שנוחה לך והתעלמת מהשאר. דיברתי על מדיניות באופן כללי ואתה החלטת על דעת עצמך שאני מכוון למדיניות מסוימת. אולי תלמד לקרוא? ב. אני לא נכנס בכלל לויכוח של האמינות כי הוא טפל. לומדים הרבה על איך הצבא והפוליטיקה עובדים גם מהיכרות אישית וגם מניתוחים של אחרים. מה רע בגדעון לוי וכן אדוני ראש הממשלה? זה כל מה שאני מכיר? ג. "במדינת ישראל הצבא נתון למרות הממשלה - בתאוריה ובפועל". זה מה שאמרתי לגבי פורמליזם והתעלמות ממורכבות. יש לך משהו להגיד חוץ מלחזור על המנטרה הפורמליסטית שלך? אחרי מה שכתבתי על זה שמבחינתך רק שרון מחליט וזהו, אתה בא ואומר בדיוק אותו דבר. ד. חלק מהסיבוב על האצבע זה בדיוק מה שהזכרת, שיותר מדי אנשים בעמדות מפתח הם יוצאי צבא, וזה לא רק עניין של יוצא צבא, זה עניין של אינדוקטרינציה לחשיבה צבאית, מיליטריזם, הם מלכתחילה חושבים שהצבא קדוש ונפלא וחכם והוגן ונייטרלי (קצת כמוך) ואומרים אמן לכל מה שהצבא אומר, לסובב על האצבע זה לא להכריח אנשים לעשות מה שהם לא רוצים, זה שהם עושים מה שאתה רוצה, ואז השאלה מי רצה קודם היא שקובעת ופה קשה מאוד להגיד אם הכלב מכשכש בזנב או שהזנב מכשכש בכלב, למרות שאם תשאל את עופר שלח למשל(ווי, עוד משהו שקראתי, איזה מוכשר אני, כמעט כמוך), הוא כבר הרבה זמן כותב שהזנב מכשכש בכלב כי הכלב מסרב לקבוע מדיניות והזנב מכתיב מדיניות בפועל לפי איך שהוא מבין את המצב - דרך כוונת רובה. לסיכום: אם הצבא רוצה להיות בעזה, יש סיכוי טוב שהוא יהיה בעזה, גם אם זה לא בדיוק נוח לשרון, אם הצבא לא רוצה להיות בעזה, הוא לא יקפוץ לשם כל פעם שהממשלה מחליטה. יש פה מורכבות בתהליך, למה אתה מתעלם מזה? אתה לא יודע שפורמליזם מדכא חשיבה והוא הבסיס לפשיזם?

נכון, יש כאן הרבה מורכבות../images/Emo26.gif

ההבדל בינינו הוא שאני מכיר אותה ואני חוייתי אותה, ולכן אני גם יודע על מה אני מדבר. אתה לעומת-זאת, ניזון בעיקר מתאוריה, סיסמאות, טלוויזיה, ו"כן אדוני ראש-הממשלה) ואומר דברים שפשוט אין להם אחיזה במציאות. שלא תבין אותי לא נכון - חשוב לקרוא מאמרים, חשוב לשמוע דעות (בין השאר - גם בטלוויזיה בעיתונות) - אבל חשוב לא לבסס את כל השקפת העולם שלך עליהם! וחשוב שתהיה לך איזו ביקורת-עצמית ותסנן את האינפורמציה שמאכילים אותך. ושורה תחתונה - אני מכיר את המציאות, ואני אומר לך שמה שאתה כותב פשוט לא מתחבר אליה! זה לא חשוב כמה תגיד לי שאני לא מבין, ולא חשוב כמה תחזור על ביטויים ודעות ששמעת או קראת - זה לא יוכל לשנות את מה שקורה בשטח.

אimר

New member
מי טרזן - יו ג'יין

א. ידע נחווה הוא חשוב אבל תרומתו להבנה קטנה יחסית כשמדובר בתהליכי מקרו. אלא אם אתה מתכוון שבילית ימים כלילות עם אנשי צבא וממשלה שונים ולמדת להכיר את דרכי פעולתם באופן אישי, קשה לי לראות איך החוויות שלך נותנות לך יתרון משמעותי. ב. אתה לא יודע ממה אני ניזון. הזכרתי שתי דוגמאות, כן אדוני ראש הממשלה וגדעון לוי ואתה גוזר מזה שכל הידע שלי נובע *רק* משני המקורות הללו. הוספתי עופר שלח ועכשיו כל הידע שלי נובע רק משלושה מקורות. פיספסת את הקטע (הציני, כנראה שצריך להסביר) ששאלתי אם כל הידע שלי מגיע רק מהמקורות הללו? אתה לא יודע מה אני יודע ועל מה מבוססת השקפת העולם שלי ומה שחמור פה זה שאתה מתנסח כאילו אתה יודע, כשהטענות שלך עצמן (לגבי מקורות הידע שלי) חסרות שחר. ג. אם יש מורכבות וחווית אותה, איך זה שהיא כלל לא מתבטאת במה שאתה כותב? איפה המורכבות בניתוח שמתחיל ונגמר ב"הממשלה מחליטה והצבא מבצע"?. לי זה נשמע יותר כמו ניתוח מבית מדרשו של טרזן "מי טרזן - יו ג'יין".

פלספן. לא יותר.../images/Emo26.gif

שמע. בחורה בשם אורטל שיתפה אותנו בדילמה ושאלה שאלה. אני עניתי לה. אתה לא ענית לה (שלחת אותה ישר ל"פרופיל חדש" מבלי להתייחס בכלל לדילמה שלה) והגבת תגובה לא עניינית לדברים שכתבתי: התפלספת איך אתה עונה לי בלי לענות לי, איך אני בכלל לא מבין כלום ואיך אני טועה בכל מה שאני אומר וגם במה שאני לא אומר. לא הסברת ולא פרטת כמובן. בקיצור, יש לך משהו מועיל להגיד? אתה רוצה להתייחס בצורה עניינית לטענות שהצגתי? אתה רוצה לתרום משהו לאורטל? אם התשובה לאחת או יותר מהשאלות הנ"ל חיובית - אז פשוט תכתוב סוף-סוף תגובה לעניין. אם לא - תחסוך מאיתנו התפלספויות חסרות-תועלת.

אimר

New member
מתחמקן, לא פחות (ללא חץ סגול)

אף אחד לא מחייב אותך להתפלסף. אם אין לך תשובות, סבבה. אם סתם נמאס לך סבבה. הפתרון שלך, משום מה, זה לנסות להציג את השרשור כלא רלוונטי להודעה המקורית. אז מה? הרבה פעמים מתפתחים דיונים מעניינים בשרשורים שלא קשורים להודעה המקורית. כיוון שזו ההודעה השניה ברציפות שבה אתה לא ממשיך את הדיון ומחפש טענות מוזרות על חוסר הרלוונטיות שלו, גם אני אפסיק. רק תשים לב שלהגיד שהדיון לא קשור להודעה המקורית זה לא תשובה.

מתחמק ממה??../images/Emo26.gif

לא הצגת שום שאלה ושום טיעון שצריך להגיב לו. אתה מפזר סיסמאות וחלקי-דברים ששמעת וקראת, ואפילו לא מצליח לחבר אותם בסדר שיוצר איזושהי משמעות.

נכון, יש כאן הרבה מורכבות../images/Emo26.gif

ההבדל בינינו הוא שאני מכיר אותה ואני חוייתי אותה, ולכן אני גם יודע על מה אני מדבר. אתה לעומת-זאת, ניזון בעיקר מתאוריה, סיסמאות, טלוויזיה, ו"כן אדוני ראש-הממשלה) ואומר דברים שפשוט אין להם אחיזה במציאות. שלא תבין אותי לא נכון - חשוב לקרוא מאמרים, חשוב לשמוע דעות (בין השאר - גם בטלוויזיה בעיתונות) - אבל חשוב לא לבסס את כל השקפת העולם שלך עליהם! וחשוב שתהיה לך איזו ביקורת-עצמית ותסנן את האינפורמציה שמאכילים אותך. ושורה תחתונה - אני מכיר את המציאות, ואני אומר לך שמה שאתה כותב פשוט לא מתחבר אליה! זה לא חשוב כמה תגיד לי שאני לא מבין, ולא חשוב כמה תחזור על ביטויים ודעות ששמעת או קראת - זה לא יוכל לשנות את מה שקורה בשטח.

למעלה