הודעה חשובה!!!

idosa

New member
הודעה חשובה!!!

האם בית הספר תיכון מקיף יהוד טוב ביותר לחירשים ? האם זה נכון ? לפי כשבוע אירע בבית הספר תיכון מקיף יהוד הצגה ששמה " קערת העץ ". הקהל שישב לצפות בהצגה היה שכבת י´. השכבה כוללת את קהילת החירשים , בית הספר שם את "אפרת" בתור מתורגמנית לחירשים. אך החירשים לא יכלו לצפות באפרת משום חושך סבב את אפרת ונוסף אפרת עמדה בצד הבמה והחרשים ישבו במרכז האולם ! אז איך החירשים יוכלו לראות את אפרת אז החליטו לפרוש מעניין ההצגה דרך שיחה בניהם ,חובה לציין לא ימשיכו יום לימודים כרגיל לנוסף , יום שני הקרוב אמורה להיות לפגישה לחירשים על נושא מחויבות אישית בקהילה גם זה בוטל . השאלה היכן הצדק איפה שהשוויון שתיכון מקיף יהוד הבטיח לחירשים בתחילת השנה ? זה נראה הוגן על שיחה בין חירשים עונש שכזה זה מסמן כמה רוצים בחירשים בתיכון מקיף יהוד ! זוהי אינה הפעם הראשונה שעבר מקרה שכזה שנה שעברה שכבת י´ שהיום בכתה י"א הופיעו בטקס השואה ולגבורה בזמן הטקס החליפו במילים והוחלט ע"י הנ"ל שהם לא שישתתפו בטקסים יותר . אדם שומע באמצע הצגה מדבר עם חברו בלחש . אדם חירשים מדבר עם חברו בידיים . אין שוני . אז התשובה לתשובה לכותרת היא לא!! מקהילת החירשים!!

Motti18

New member
איזה האפלייה!!!../images/Emo46.gif

זה נקרא לשלב חרשים??? לא ישתתפו בטקסים יותר??? מה הולך פה???

idosa

New member
מה אתה אומר . אתה לא מבין מה קורה!

אתה לא מכיר את בית ספר יהוד אל תגיד חוצפה אתה עוד לא מבין טוב.

לעידו! אני אכן מסכימה עם Dannyk../images/Emo70.gif

זה נכון שזה חוצפה שנתנו לנו עונש כזה שאין יותר טקסים ואין טיול שנתי השנה וזה אכן מוגזים וכמו שאמר Dannyk הוא אכן צודק ומה שאנו עשינו היום זה להפגין ולהתונן, לעולם אין לוותר! אני לא מוותרת על טיולים ואפילו טיול שנתי, זה ממש לא מתאים!! אז זהו אכן חוצפה ומוגזם מצד ריקי צור הזאתי שהטילה עלינו עונש כזה!! וכל הכבוד לנתנאל שאף הוא כבדי שמיעה הוא תמך בנו ובגדול! הפיץ והתיל דפים על הקירים, לוח המודעות, ממש כל הכבוד לו ואנו נעזור לו!... מאתי´וש....

Catty

New member
מי אוהב טקסים?

טוב יותר בלי. (לדעתי.) אך טיול שנתי? לכם לא יהיה ולשומעים יהיה? אם כך, זה באמת לא בסדר.

NATI AND BAR

New member
קאטי!!

ישנם בני אדם שכן אוהבים טקסים וזה שאת לא אוהבת לא אומר שאף אחד לא יאהב!! ישנם טקסים מעניינים וטקסים משעממים כל אחד והדעה והטעם שלו!! אולי לך כי אינך מבינה בזה כלום או שאין לך הבעת רגש על הטקס עצמו.. תארי לך שאת היית בטקס עצמו ואני היתי נרדמת לך מול הטקס שאת מופיעה אני בטוחה שהיית מרגישה שונה.. ולא נעים כך זה לכולם צריך לתת לכל אחד ואחד את הכבוד ואת היחס שמגיע לו!! ואני אישית כן אוהבים טקסים ואני כל הזמן משתתפת בטקסים אם זה מיועד לחירשים! זה כ"כ תורם לבן אדם עצמו! לי זה כן תורם מרגישים יותר פתוחים ונפתחים, לאט לאט עם הזמן את תביני או שאת בכלל לא תביני... אני מקווה שעולתי לך במשו.. תודה ויום נעים!:) NATI AND BAR

Catty

New member
יום נעים?

אני בהחלט חושבת שיכולת לדבר בצורה נחמדה יותר. יש לך יותר מידי סימני קריאה. וצורת הדיבור שלך מזלזלת קמעה. אני דיברתי בשם עצמי, ואני חושבת שדיברתי ברור מאוד. אז אל תתנפלי ככה יותר...

NATI AND BAR

New member
קאטי

שמעי.. אני לא אוהבת לריב אני לא מכירה אותך ואת לא שכך נסגור את עניין וזהו!! ולי יש את הזכות לכתוב סימני קריאה כמה שאני רוצה כל אחד והכתב שלו!! אז ביי...

idosa

New member
לdannyk

סליחה שאמרתי לך חוצפה ואתה לא מבין על זה זה היה טעותי חשבתי שאמרת עליי ואמרת על בית ספר יהוד נכון אז אני מבקש ממך סליחה סולח לי .

Summer Spirit

New member
גילי כאן...

טוב, אז ככה: אני דווקא חושבת שזה די מוצדק לתת לכם עונש כזה אבל אם כל הכבוד רק לאלה שבאמת באמת אחראים לתסבוכת ולא לכאלו "שישבו לידם". אני דווקא לא ממש אוהבת טקסים וטיולים.. אני טיפוס בלתי ספונטני לחלוטין :). אז אם באמת העונש נראה לכם מוגזם.. תעשו דווקא למורים: תשביטו... אל תבואו לבית ספר ליום יומיים.. תעשו קצת בלאגן במערכת או בצורה מתורבתת יותר, תשכנעו את ההנהלה ואת מי שנתן לכם את העונש הזה שזה לא מוצדק כי זה לא הגיוני שכל השכבה שלכם היתה בשקט ורק החירשים הפריעו.

גילי.

אם את חושבת ככה אז שיהיה לנו זה לא מזיז לדעתך וחוצמיזה ההצעה שלך לא מעניינת אותי, תודה בכל מקרה בטוח על בטוח שאנו דיי אוהבים טיולים פעילות וכל זה, כל אחד והדעה שלו.... מאתי´וש

Summer Spirit

New member
חבר´ה..

לא הבנתם אותי! אמרתי שזה לא מוצדק לתת עונש שכזה בהכללה ובטח בטח לא לבטל לכם פעילויות לטווח ארוך! אתי, אם את רואה אותי יושבת בצד בהפסקות זה כי אני לא רוצה להיות קרובה אלייך (בלי לפגוע!!!!).

LordNor

New member
כמו שאתי אמרה, זה לא ממש יעזור..

בית ספר יהוד שם לעצמו דגש לעזור ללק"ש
ההצעה שלך, לגרום לחירשים לשבות לא ממש תועיל, זה ייראה כבדיחה. לבית ספר לא ממש אכפת אם תשביטו את הלימודים, הוא שם דגש במיוחד כדי לעזור ללק"ש, שביתה מצד החירשים רק תגרום להם לחשוב שהלק"ש הם קשים מדיי ושחירשים לא יכולים לקחת אחריות על עצמם ולא יעזרו יותר לחירשים ואז יהיה מצב כזה שהלק"ש יחזרו ויתחננו שהבית ספר יחזור ויתמוך בהם
ככה נדמה לי שאת מנסה להציג את המצב. ובדיוק כמו שאתי אמרה, זה רעיון די גרוע
נ.ב: קחי בחשבון שיש מספר מצומצם מאוד של בתי ספר משולבים ורצוי שזה יישאר ככה ואף ייגדל. מקווה שהבנת

גילי את לא רואה מה את עושה לעצמך?

מה את מנסה שישנאו אותך בכוח? את לא חייבת להסכים עם האחרים אבל לפחות תכבדי את דעותיהם. ואיך שאת מדברת פה ומפגינה את דעותיך זה זלזול מוחלט. אני אומנם לא לומדת ביהוד אבל עברתי כאלה דברים על בשרי לאו דווקא בגלל "הפרעה" ע"י דיבור בשפת סימנים, אבל זאת באמת אפליה ואסור לכם לשתוק. המשיכו להבליט את החשיבות שלכם ביהוד ובכלל כחברה לא שומעת! אבל רק עצה אחת, לפני שמתחילים להביא טענות וכל היוצא בכך עדיף שתבררו מה את מנסה שישנאו אותך בכוח? את לא חייבת להסכים עם האחרים אבל לפחות תכבדי את דעותיהם. ואיך שאת מדברת פה ומפגינה את דעותיך זה זלזול מוחלט. אני אומנם לא לומדת ביהוד אבל עברתי כאלה דברים על בשרי לאו דווקא בגלל "הפרעה" ע"י דיבור בשפת סימנים, אבל זאת באמת אפליה ואסור לכם לשתוק. המשיכו להבליט את החשיבות שלכם ביהוד ובכלל כחברה לא שומעת! אבל רק עצה אחת, לפני שמתחילים להביא טענות וכל היוצא בכך,כלומר לבוא ולהגיד לאחראים אתם עשיתם ככה וככה ,אי אפשר בלי הוכחות מוצקות ודברים שבאמת יגרמו לשינוי. עדיף שתבררו לפרטי פרטים , מי מה ואיפה ומתי ואיך כי אחרת הם עוד יכולים להגיד לכם שאתם באים בטענות לא מוצדקות. אז פשוט תכינו "שיעורי בית" תכינו להם רשימה של כל האפליות שהופנו כלפיכם ואלה שאחראים לכך לא יוכלו להתעלם מזה מבלי לדון בנושא הזה לפחות! רק עצה שלי , אבל אני חושבת שאולי זה יעזור לכם.

סליחה טעות בסגנון הכתיבה

אני אומנם לא לומדת ביהוד אבל עברתי כאלה דברים על בשרי לאו דווקא בגלל "הפרעה" ע"י דיבור בשפת סימנים, אבל זאת באמת אפליה ואסור לכם לשתוק. המשיכו להבליט את החשיבות שלכם ביהוד ובכלל כחברה לא שומעת! אבל רק עצה אחת, לפני שמתחילים להביא טענות וכל היוצא בכך,כלומר לבוא ולהגיד לאחראים אתם עשיתם ככה וככה ,אי אפשר בלי הוכחות מוצקות ודברים שבאמת יגרמו לשינוי. עדיף שתבררו לפרטי פרטים , מי מה ואיפה ומתי ואיך כי אחרת הם עוד יכולים להגיד לכם שאתם באים בטענות לא מוצדקות. אז פשוט תכינו "שיעורי בית" תכינו להם רשימה של כל האפליות שהופנו כלפיכם ואלה שאחראים לכך לא יוכלו להתעלם מזה מבלי לדון בנושא הזה לפחות! רק עצה שלי , אבל אני חושבת שאולי זה יעזור לכם.

המרחפת

New member
תגובה, לכולכם.

נתחיל מההודעה המקורית. האמת, אני לא מסכימה איתך. מי אמר שלשומעים יש זכות לדבר באמצע טקסים? אצלי בבי"ס היו מענישים כל מי שדיבר במהלך טקס, ואני לא חושבת שהעובדה שלא היה לכם תירגום נותנת את הזכות לדבר. נהפוך הוא, תהוו דוגמה ותראו שאתם מסוגלים להתאפק ולא לפטפט כל הזמן. אם זה מקרה שחזר בשני טקסים, זה לא אומר שביה"ס לא משלב, אלא שאתם מזלזלים במאמץ שנעשה עבורכם. תסבירו להנהלה מה הסיבה שדיברתם, שיש לקחת בחשבון מראש את סידור הישיבה של החירשים מול המתרוגמנית אחרת זה שווה לגורנישט. באשר לעונש שקיבלתם- מרד אינו עוזר בדבר, במקרה הזה. נכון שלדבר ולהסביר שוב ושוב זה מתיש ודורש הרבה סבלנות, אבל אני מקווה שאתם מכירים את הפתגם הבא: טיפה אינה חוצבת בסלע בכוח עוצמתה, אלא בכוח התמדתה. נכון, כדי לשנות סדרי עולם צריך המון סבלנות ואי אפשר להתייאש. אבל, זו הדרך הכי יעילה, מאשר זבנג וגמרנו בעל תוצאות לטווח קצר. מרד, בצורת שביתה, רק יגרום להנהלה להקשיח את עמדתה ולהמשיך בעונש. ישנן דרכים מתוחכמות יותר ויעילות יותר. שביתה היא המפלט האחרון כשכל הדרכים נוסו ואין דרך אחרת. מי שעושה שביתה על כל דבר , סופו שיתייחסו אליו כמו אל הילד שצעק "זאב, זאב". ולנושא שבאמת מטריד אותי- תגידו, אתם שמתם לב איך אתם מדברים? אני חוזרת מהצבא, בודקת מה קורה בפורום ואני רואה תרבות דיבור מזעזעת. ככה לא מתייחסים לאנשים! להשפיל? לקלל? להעליב? אם זה אינטרנט אז אין גבולות, הכל מותר? ההשמצות כאן עוברות כל גבול. איזה מין יחס בין אישי זה? איך אתם מצפים לדרוש עוד ועוד זכויות, אם אתם לא מסוגלים להחליט ביניכם על חזית מאוחדת ועל צורת התנהגות נאותה, לשמור זה על כבודו של זה? העובדה שדני ואני לא מוחקים הכל ברגע שזה מתפרסם אינה אומרת שאנחנו מסכימים לתופעה הזו. אני חושבת שהפורום הזה מאד חשוב, ובמה לנוער לקוי שמיעה באשר הוא, כבד שמיעה או חרש, היא דבר נחוץ ויש בו צורך. אבל אין טעם בבמה אם השחקנים זורקים עגבניות אחד על השני. לומר "מבלי לפגוע" אינו מילת קסם, ולא מבטל את מה שאמרתם. החוכמה היא להתבטא באופן שקול, שיביע את דעתכם באופן הברור ביותר ומבלי לדרוך על אנשים. בתקווה שכולנו נדע להשתמש בבמה שניתנה לנו. סוף שבוע נעים.

למעלה