הודעה חשובה!

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

neko

New member
הממ, אכן התורה נכתבה

ע"י יועציו של יאשיהו. ח וַיֹּאמֶר חִלְקִיָּהוּ הַכֹּהֵן הַגָּדוֹל, עַל-שָׁפָן הַסֹּפֵר, סֵפֶר הַתּוֹרָה מָצָאתִי, בְּבֵית יְהוָה; וַיִּתֵּן חִלְקִיָּה אֶת-הַסֵּפֶר אֶל-שָׁפָן, וַיִּקְרָאֵהוּ. ט וַיָּבֹא שָׁפָן הַסֹּפֵר, אֶל-הַמֶּלֶךְ, וַיָּשֶׁב אֶת-הַמֶּלֶךְ, דָּבָר; וַיֹּאמֶר, הִתִּיכוּ עֲבָדֶיךָ אֶת-הַכֶּסֶף הַנִּמְצָא בַבַּיִת, וַיִּתְּנֻהוּ עַל-יַד עֹשֵׂי הַמְּלָאכָה, הַמֻּפְקָדִים בֵּית יְהוָה. י וַיַּגֵּד שָׁפָן הַסֹּפֵר, לַמֶּלֶךְ לֵאמֹר, סֵפֶר נָתַן לִי, חִלְקִיָּה הַכֹּהֵן; וַיִּקְרָאֵהוּ שָׁפָן, לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ. יא וַיְהִי כִּשְׁמֹעַ הַמֶּלֶךְ, אֶת-דִּבְרֵי סֵפֶר הַתּוֹרָה; וַיִּקְרַע, אֶת-בְּגָדָיו. יב וַיְצַו הַמֶּלֶךְ אֶת-חִלְקִיָּה הַכֹּהֵן וְאֶת-אֲחִיקָם בֶּן-שָׁפָן וְאֶת-עַכְבּוֹר בֶּן-מִיכָיָה וְאֵת שָׁפָן הַסֹּפֵר, וְאֵת עֲשָׂיָה עֶבֶד-הַמֶּלֶךְ--לֵאמֹר. יג לְכוּ דִרְשׁוּ אֶת-יְהוָה בַּעֲדִי וּבְעַד-הָעָם, וּבְעַד כָּל-יְהוּדָה, עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר הַנִּמְצָא, הַזֶּה: כִּי-גְדוֹלָה חֲמַת יְהוָה, אֲשֶׁר-הִיא נִצְּתָה בָנוּ, עַל אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְעוּ אֲבֹתֵינוּ עַל-דִּבְרֵי הַסֵּפֶר הַזֶּה, לַעֲשׂוֹת כְּכָל-הַכָּתוּב עָלֵינוּ.

erezsh

New member
LOL. אהבתי

אולי הם חשבו שמותר לאדם לעשות מהבהמה חביתת עין!

it me

New member
קטעים מהתנ"ך

השימוש שלכם בקטעים מהתנ"ך פשוט מוגזם ולא ברור... אשמח לקבל הבהרה בקשר לקטע האחרון.

erezsh

New member
פשוט מאוד

נהוג לצטט קטע זה מהתנ"ך - "מותר האדם מן הבהמה" כדי להוכיח שהאדם הינו טוב מהבהמה - ופירושים כיצד יש במלוא בחופן. אבל מסתבר לי לראשונה, המשפט המקורי הוא "מותר האדם מן הבהמה אין" כלומר אינו טוב מהבהמה... אך המשפט סולף ממשמעותו ע"י החסרת המילה אין..

it me

New member
הניסיון שלך להסביר...

בלבל אותי יותר. אז אנחנו יותר טובים או פחות טובים ומי הוא האדם שקבע את זה בדיוק?

Levos

New member
הסבר

לפי הפתגם השגור בלשון, "האדם מותר מהבהמה" כלומר האדם שווה יותר מבהמה. אבל לפי הפסוק המקורי "האדם מותר מהבהמה אין" כלומר האדם לא שווה יותר מהבהמה. בנוסף קוהלת מטיל ספק באמונה שכנראה הייתה רווחת בזמנו (וכמובן גם בזמנינו) שנפש האדם עולה לשמיים בעוד שהחיות יורדות לארץ. די מתקדם יחסית לתנ"ך לא? הספר הזה ממש מעניין. הוא כמעט עולה בקנה מידה אחת עם התפיסה האקזסטנציאליסטית (על אף שהיא אתאיסטית). הספר הזכיר לי את "האדם המורד" של קאמי אשר נתקל בניגוד הבלתי ניתן לגישור בין העולם חסר המשמעות לבין התודעה המחפשת משמעות, ומגיע למסקנה שמטרת הקיום היא לחיות, להנות ותמוך באחרים.

Lu Tze

New member
שאלה טובה, מי כתב את קוהלת (לפי

התפיסה הדתית, that is)?

סיטרא

New member
הפסוק

הוא אכן "ומותר אדם מן הבהמה אין". ומשמעו בקרב מפרשי התנ"ך לדורותיהם - האדם והבהמה שווים שניהם, מתרבים, אוכלים, מפרישים, נושמים וכו'. אבל אם האדם מקיים את מצוות האלוהים והולך בדרך הישר - אזי הוא מתעלה על הבהמה וזוכה לגן עדן, ויושב בסוכתו של לוייתן, ונהנה מזיו השכינה. צטטתי.

DuStOfAnGeLs

New member
אוי, אני כופרת? באסה לי.

בכל מקרה, בואו ניפגש. תקבעו מתי, ועדיף באיזור תל אביב, ותרשמו את זה כמו שצריך- הודעה חדשה, סימני פיסוק, בלי שגיאות כתיב...
נתראה...

meindelbium

New member
כופררררתתתת!!!!!../images/Emo4.gif

את תישרפי יחד איתי בגיהינום!!!
או שכשש"ס ישתלטו על המדינה הם יסקלו אותנו....:)

DuStOfAnGeLs

New member
יאללה, בוא נלך נקנה קצת מיץ ונעלה

על אוטובוס לגהנום. אולי הם יעשו לנו הנחה במחיר החדר השרוף המפורסם שלהם. ש"ס לא יסקלו אותי- שכחת, כשש"ס ישתלטו על המדינה---> אני ואתה כבר נהיה בגהנום, כי אלוהים יתעורר.

meindelbium

New member
בעסה....דווקא רציתי לראות את זה../images/Emo7.gif

אני רוצה לראות מי ישתלט קודם על המדינה ויהרוס אותה....ש"ס או הערבים... אני ממש מאוכזב אבל הגהנום נשמע כיף!!בטח כל המג-ניבים נמצאים שם!!!

DuStOfAnGeLs

New member
אהממ...

"מגניבים"?! נמנמ... אני שותקת. אני מתערבת שש"ס והערבים יתאחדו בסופו של דבר... אם זה יקרה בסוף, אל תשכח מי אמרה לך את זה קודם. כל הזכויות שמורות לזויה'לה 2003 C.

למעלה