(סליחה על הפוסט המוצלב עם הקבוצה בפייסבוק)
אני לא יודעת להגיד אם מאט הדוקטור הראשון או השלישי שלי, כי ראיתי אקלסטון ואז טננט עד אז, בזרזיפים קטנים. אבל עונה 5 היא הראשונה שבאמת התחלתי לראות מסודר, וכבר מהפרקים הראשונים זאת היתה התמכרות.
ספציפית הקליק קרה בשתי סצנות: מאט ב fish custard וקארן ב why did you say five minutes? ושניהם עזבו אותנו בעונה 7..
(אלא אם מישהו מחשיב את חג המולד כעונה 8, ואם כן, יאללה, קטנוניים)
ומהטיזר הראשון זה היה ברור, ועצוב.
זה היה ברור בגלל השיער, ובגלל שחברים שלו הספיקו לעשות כל כך הרבה סרטים והצגות, בגלל שכבר איזה שנה שנתיים הוא אמר שהוא יקח את זה "שנה אחת כל פעם" (עד שהתחיל להגיד "לתמיד" כשהצהובונים עיוותו את הציטוטים האלה) ולאחרונה חזרו לניסוח הזה. בגלל שהוא דיבר על כמה שזה מתיש, ובין השורות, שוחק. גם היתה קצת הרגשה שחלק מהריווח בפרקים הוא למנוע שחיקה שכבר התחילה ולתת לו את החופש לשחק בעוד דברים.
אבל מה שחשוב, הוא נהדר. וזה מה שעצוב. בגלל אצבעות הדגים (סצנה כל כך רצינית באיך שהיא מטופשת), בגלל איך שהוא בכה לאידריס שלא תלך, בגלל איך שהוא "נבח" על איימי בפרק הפלש, בגלל איך שהוא דיבר עם ריבר בין מפלרטט למתבייש, בגלל שבכנס ההוא כל האורחים סיפרו שהוא מקצועי בטירוף ומשכמו ומעלה, ועובד מאוד קשה - גם כשבכלל אף אחד לא שאל עליו..
וכשהוא הגיע הוא היה מרשים. הוא עשה מעל ומעבר (הוסיף לעצמו עבודה סתם כך, למשל) נתן יחס אישי גם למעריץ ה-700 שמבקש חתימה (וכן, זה לפי הטאמבלר של אחד האחרונים בתור).. ובראיונות עם מעריצים, וזה היה ברור יותר בכנס אבל זה ברור נורא גם במקומות אחרים, לכל מעריץ הוא יודע לתת תשובה מתאימה. מעריצה היתה בטוחה שלא יזכור אנשים בגלל העומס, הוא זכר את שמה ("את רואה??"). ילד שואל שאלה, הוא מחזיר את השאלה אליו. מעריץ ביקורתי מבקר את הדאלקים החדשים, הוא מצטרף אליו.
והמיתוג שהוא עשה לדמות, וכמה ששומעים בראיונות שהוא הוסיף לו. וכל הפאזה הזאת של הדוקטור ה"11", שזה סיפור מובנה שאני לא יודעת איך מופאט תכנן כשלא ידע כמה זמן מאט ישאר, אבל אני בטוחה שיסגור אותו כאילו ידע. לכל שחקן יש את המשבצת שלו בתמונה שמרכיבה את התוכנית.
וזאת היתה משבצת נהדרת.
ועצוב לי.