הודעה לפי סעיף 60א לחסד``פ

טורנדi

New member
הודעה לפי סעיף 60א לחסד``פ

לפני זמן רב קיבלתי מאדם שהיה חייב לי סכום כסף גדול צ`יק של עו``ד לכיסוי חובו, הפקדתי זאת ישירות בחשבוני, אך משום לאחר ההפקדה התעניינתי על מקור הצ`יק ושאלתי את מי שנתן לי מנין לו הציק ומה יש לו עם אותו עו``ד, והוא נקב בשמו של אדם אחר שבמקרה אני מכירו כאדם מפוקפק שהוא הביא לו את הציק, התקשרתי מיד לאותו עו``ד בעל הציק ושאלתי אותו האם זה בסדר מבחינתו שהציק שלו הופקד אצלי, לאחר שבדק מיידית עם האדם שאליו העביר את הציק לראשונה האם הכל בסדר, הופתענו לשמוע שזה נגנב ממנו, העו``ד הודה לי דבר ראשון על שהערתי את תשומת ליבו, ורץ מיידית לבנק לבטל את הציק שהיה בסכום גדול מאד, אך כמובן גם התלונן במשטרה על גניבה, אני מאז ניתקתי קשר עם העו``ד בשביל לא להסתבך ובמקביל זומנתי לחקירה משטרתית ביחא``ה שם מסרתי את שמו של האדם שקיבלתי ממנו את הציק ושוחררתי מיידית ללא תנאי ואף החוקר התרשם שאין לי כל קשר לגניבה והודה על שיתוף הפעולה, גם חברי שהביא לי את הציק נחקר ומסר את שמו של האדם המפוקפק שהיה כנראה קשור לגניבה ושוחרר מיידית ללא תנאי, ואילו אותו אדם מפוקפק נקרא לחקירה ומעצרו הוארך במספר ימים, במקביל יומיים אחרי ההפקדה שהופיע שהצ`ק חזר הבנק מיידית חסם לי את כל הפעילות בחשבון עו``ש ולא נתן לי למשוך מזומן אפילו מהכספומט למרות יתרה גדולה שהייתה בחשבוני ורק כאשר הפקדתי ציק שלי בחשבון אחר במלוא סכום היתרה שלי הם נאלצו לכבד זאת, שוחחתי על החסימה המיותרת הזו עם מנהל הבנק שאמר שזה הוראה ממחלקת הבקרה הראשית של הבנק ואין ביכולתו לעשות מאומה, לאחר מכתב ששלחתי אליהם הם הגיבו שפנייתי בבדיקה ולאחר זמן מה השיבו שאין בכוונתם להסיר את החסימה על הפעילות בחשבוני עד שיתקבל מכתב מהמשטרה או הפרקליטות על סגירת התיק נגדי, במשטרה בסופו של דבר לאחר סיום החקירה בנידון הגישו את התיק בשלמותו יחד עם כל השמות המעורבים בו להכרעת הפרקליטות, ושם כידוע לא ממהרים לשום מקום ובינתיים חשבון הבנק חסום ואין לי אפשרות להפקיד או למשוך כסף/ציקים ורק ההוראות קבע מכובדות שם בינתיים- האם זה הגיוני שאני יקפיא את כל הפעילות שלי רק בגלל שהופקד אצלי צ`יק שהוברר כגנוב למרות שהבהרתי מי הביא לי זאת ואני צריך להמתין חודשים/ שנים עד שבפרקליטות יגיע התור להחליט בתיק שלי? איך אני מאלץ את הבנק להחזיר אותי מיד לפעילות סדירה? ועוד שאלה בהמשך>>

טורנדi

New member
ועוד שאלה בפן הפלילי של האישום

מיד עם העברת החומר מהמשטרה לפרקליטות קיבלתי מכתב עפ``י סעיף 60א, ביקשתי מיד בכתב לעיין בחומר טרם נימוקי השיכנוע למניעת האישום, אך כמה חודשים לא נעניתי, לאחר שפניתי שוב בכתב ובע``פ ענתה הפרקליטה המטפלת בכתב ובע``פ שהיא עדיין לא הגיע לטיפול בתיק הזה ורק כאשר היא תגיע בעומס שלה לתיק הזה היא תודיעני דבר באשר לפנייתי לעיון בחומר אם יהיה צורך בכך, כעת שוב עברו כמה חודשים, האם יש מה לנדנד להם שוב או שעדין לתת לזמן לתת את שלו? ועוד שאלה: בסוף החקירה במשטרה החוקר עצמו אמר לי בע``פ שהוא מבין שאני לא צד פה בגניבה אלא רק רצה לדעת מי הראשון בשרשרת ואף אמר שהוא ימליץ לסגור את התיק נגדי תוך זמן קצר, ולאחר שקיבלתי את המכתב מהפרקליטות שהתיק עבר לטיפולם התקשרתי לחוקר לשאול מדוע לא עמד בדיבורו שהוא יסגור את התיק שלי כבר במשטרה ולא יעביר לפרקליטות הוא הסביר לי שזה ההמלצה שהוא העביר לראש המחלקה שלו אך ככל הנראה לטענתו הנוהל הוא שאם על אחד המעורבים יש המלצה להעביר לטיפול הפרקליטות לצורך העמדה לדין אזי כל התיק יחד עם כל המעורבים התמימים גם עובר יחד כמיקשה אחת לפרקליטות והמשטרה עצמה לא סוגרת לאף אחד את התיק כבר אצלה, האם זה נכון או שהוא עבד עלי? תודה מראש על התגובות!

תשובה

ככל הנראה קיים צו הקפאה על חשבון הבנק שלך מכיוון שזה שימש "קרקע", לכאורה, לביצוע עבירה על איסור הלבנת הון, למשל. אני לא יכול לדעת דבר בהעדר מידע למקור החלטתו של הבנק. נושא הזמנים שחלפו נראה לא מובן מה גם שלא ציינת שהייית ונטלת חלק באיזה שהוא דיון משפטי ביחס להקפאת חשבון הבנק שלך. מבלי להיכנס לעומק העניין הייתי פונה לבנק בכתב ומבקש לדעת ממנו במדוייק מכוח איזה סמכות חוקית הוא הקפיא את החשבון שלך ואז בהתאם הייתי מחליט מה לעשות. כמובן שהייתי מבקש אסמכתא בכתב. לעניין תשובת החוקר. היא בהחלט הגיונית ואכן כשמדובר בפרשה התיק מועבר כמקשה אחת עם המלצות פרטניות והפרקליטות אכן מתעדפת את הטיפול בהתאם לדחיפות. למשל מי שעצור עניינו קודם. עדיין הפרקליטות סובורנית לחלוטין בעניין שיקול-דעתה בהעמדה לדין ועצם המלצת המשטרה לא מחייבת אותה. האמור אינו מהווה סוף פסוק ובמקרים המתאימים ניתן לשקול פנייה להאיץ את הטיפול ואף להגיש בג"צ, ככול שמוצאים לנכון. ראה למשל עניין ליברמן בשעתו.

למעלה