הודעה ל-IgalR ולשאר חברי הפורום

• פותח הנושא OmZi
  • פורסם בתאריך

OmZi

New member
הודעה ל-IgalR ולשאר חברי הפורום

ללאחר שקראתי כמה הודעותיך בפורום הרגשתי צורך עז להעמיד אותך במקומך לגבי כמה נושאים. ראשית במדינה מערבית מתוקנת נציבות האו"ם לפליטים לא אמורה להיות סמכות להעניק למבקשי מקלט מעמד פליטות, היא אינה אמורה לקחת חלק פעיל בתהליך אלא תפקידה לפקח שהתהליך נעשה ע"י רשויות של אותה מדינה בדרך הומנית והוגנת. איני יודע מאיפה הבאת את המספר 9000 פליטים, בישראל כרגע רק כמה מאות בודדות שקיבלו מעמד תושבות ארעי כלשהו וגם בהם ישראל מסרבת להכיר כפליטים , מדובר במספר קטן של אנשים בעיקר ממוצא קונגולזי וסודנים מחבל דארפור. רוב מבקשי המקלט מדארפור(2000 סה"כ) הנמצאים בארץ עדיין נרדפים ע"י רשויות האכיפה עקב מדיניות מגמגמת ולא עקבית. יש פה כ15000 אנשים שמזה שנתיים ואף יותר נמצאים בארץ על תקן מבקשי מקלט ומחכים שהמדינה תתחיל בתהליך בירור זכאותם למקלט מדיני, הליך שנקרא RSD refugee status determination אך במקום להתנהג כמו כל מדינה מערבית אחרת על הגלובוסולהקים יחידת RSD, ישראל בוחרת לרדוף אותם, לשלול מהם זכויות אדם אלמנטריות כמו הזכות לתנועה(חדרה, גדרה, אילת) וההחלטה על אי שילובם במערכת החינוך שעוברת על מספר רב של תקנות מהאמנה לזכויות הילד הבינלאומית. אני לא יודע איפה הבאת את כל הנתונים המופרכים הללו, אבל אני מציע שתקרא את זה שוב. עמרי.

../images/Emo51.gif עמרי.

מקווה שתשאר איתנו כאן בפורום ותביא מדי פעם את הקול היותר שפוי.

Maladict

New member
כשאתה מדבר על מדינות מערביות על איזה מדינות

אתה מדבר? בריטניה, צרפת וגרמניה? אולי ארה"ב? פעם אחרונה שבדקתי בבריטניה למשל עוברים העובדים הזרים שבעת מדורי גיהנום עד שהם מקבלים Indefinite leave to remain שזה אשרת שהייה בריטית. ועכשיו כשהBNP נבחרו שם לפרלמנט אז זה בכלל סיוט הרבה יותר גדול. בצרפת וגרמניה עובדים זרים לא חוקיים בכלל נחשבים כתתי אדם וזוכים ליחס תואם. אז בבקשה אל תעמיד אנשים במקומם כשאתה בעצמך נמצא במקום לא לך.

איילת1974

New member
גם פה מצבם לא מזהיר

12 דיירים בדירת 2 חדרים (וזה במקר הטוב) לא נחשב ליחס של תת אדם?

איילת1974

New member
שני דברים

1. נושא הפורום הוא לא: כמה המדינה לא בסדר בכלל וביחסה לעובדים הזרים בפרט, אלא סיוע לעובדים זרים ולפליטים, קרי: כל דיון בנושא הוא רלוונטי ולא רק הצעות חוק ויוזמטות ממלשה. 2. המדינה היא זאת שנותנת לאנשים האלו רשיונות לעשות את הדברים הללו ולנהוג כך, ולא ממצה איתם את הדין.

OmZi

New member
אני דיברתי על מבקשי מקלט מדיני לא מהגרי עבודה

אין לי איך להגיב לאנשים שקוראים מה שהם רוצים

IgalR

New member
המספרים שלך במקרה הטוב לא נכונים במקרה הרע

שקריים. בישראל יש (נכון לשנת 2008) 9,137 פליטים מוכרים. ו 4,631 מבקשי מקלט מדיני. התהליך שאתה מדבר עליו מתחיל בנציגי האום ומסתיים בהכרה של מדינת ישראל. מכיוון שתארת את הנתונים שלי כמופרכים. אתה מוזמן לשלוח לנציגי האום את המספרים שלך כדי שיתקנו את האתר שלהם . http://www.unhcr.org/cgi-bin/texis/vtx/page?page=49e4864b6

OmZi

New member
נכון אך לא מדוייק

מספר מבקשי המקלט 6000 סודנים וכ6000 אריתראים בקירוב אולי חסינים בפני גירוש ונכללים בתוך ה9000 מפני שהם מקבלים הגנה קולקטיבית, אך הם נרדפים ללא הרף ע"י רשויות האכיפה, ולא זכאים לשום זכויות סוציאליות או אחרות כבר אמרתי מדיניות מגמגמת? ואת הנתונים הללו אני מביא מהשטח, ניסיון של שנתיים של עבודה מול הקהילה, ודוחות של ארגונים כמו הקו לעובד שעם כל הכבוד לנציבות האום לפליטים הם המקור המהימן ביותר בנושא הזה. יחידת ה-RSD שכפופה למשרד הפנים החלה את עבודתה במתכונת מצומצמת רק לפני חודשיים לאחר הכשרה שקיבלו מאנשי משרד נציבות האום לפליטים ועד כה קיימו שימועים ספורים בלבד. אני אשמח להפגיש עם עשרות משפחות ממוצא אריתראי וסודני, גם מדארפור שאני מכיר באופן אישי ויודע שמעולם לא נפגשו עם נציג של משרד הפנים שהוא לא פקיד למרות שהם נמצאים פה למעלה משנתיים.

IgalR

New member
המספרים שלך במידה והם נכונים

בהחלט מצביעים על מגמה ועל הצפוי בישראל במידה ורשויות החוק יכנעו לפופוליזם והדמגוגיה הזולה. האם שאלת את אחד מ 12,000 מבקשי המקלט שאתה מדבר עליהם במשך השנתיים של עבודת השטח כמה מהם נהרגו ע"י המצרים ? האם שאלת את אותם אלו שאתה מכיר באופן אישי מתי הם מתכוונים לחזור למולדתם ? האם במשך השנתיים האלה נולדו להם ילדים שלא מכירים את מדינתם פתם או דתם יקרה לאותם ילדים כשיחזרו לביתם ?

OmZi

New member
אני דמגוג?

אני לא דמגוג אבל אתה קורבן של דמגוגיה שהשרישה בך פחד כל כך עמוק שחס ושלום העם היהודי עשוי לאבד את ריבונתו על הארץ ולכן יש לסלק כל מי שאינו יהודי, אין בי ספק שהיית מגלה אמפטיה רבה אילו היה מדובר ביהודים. אנשים מקפחים את חייהם במצרים, זו עובדה, כפי שאמרתי אני שמעתי מספיק עדויות. ותתפלא אבל רבים מהם היו רוצים לחזור ביום מן הימים לארץ מולדתם, רבים מאזרחי חוף השנהב שקיבלו הגנה זמנית בישראל חזרו לבסוף לארץ מולדתם לאחר השינוי שהם ייחלו לו קרה. כמובן כשמדובר במשפחות עם ילדים העניין יותר מורכב ובשלב מסויים עולה הדילמה הזאת,כאילו אתה לא היית מתחבט לגבי השאלה הזו. דרך אגב ישראל היא המדינה המערבית היחידה שבה אין הליך לקבלת אזרחות מלאה לאחר שהוכרת כפליט מדיני. תבדוק את זה. ושימוש בשואה זה לא בהכרח דמגוגיה, בלי קשר להשוואות שאנשים עושים בין מה שקורה בסודן רואנדה וצ'אד עם אחרי מה שהעם היהודי עבר כל מה שהוא למד שעליו להגן על גבולותיו בחירוף נפש למען לא תהפוך מדינת ישראל, מדינתו של העם הנבחר, למדינה מוסלמית, פליפינית או אריתראית גם עם זה להתנהג מבלי לגלות שום אמפטיה רק ניכור, זה מצער אותי, מצער אותי מאוד. לעומת זאת השימוש הציני בשואה ע"י מערכת החינוך וממשלות ישראל לדורותיהן כדי להרחיק אותנו מהעולם זאת דמגוגיה לשמה!

IgalR

New member
בוודאי שהיתי מגלה אמפטיה אילו היה מדובר

ביהודים. היתי מעניק להם סל קליטה. הטבות מיסוי שונות. מקים להם אולפנים ללימוד עברית. משרד ושר ממונה על קליטתם. וכל זאת במסגרת חוק השבות. ממש לא הגיוני לי שיהיו בארץ 300 אלף מובטלים ו200 אלף עובדים זרים בלתי חוקיים אגב את הסתננים אני מכליל באותה הקטגוריה. אנשים מקפחים חייהם בכל העולם ואני בטוח שמחנות הפליטים במצרים הם לא קלאב מד, אבל עובדה שגם האום מסבירים שלישאל מגיעים דרך מצרים כדי לשפר את המצבם ולא כי השלטון רודף אותם.

OmZi

New member
תגובה

מי אלו המסתננים? להגיד שהמצב במצרים "הוא לא כל כך טוב" זה חתיכת אנדרסטייטמנט. לא רק שהמצרים מסרבים לעמוד בהתחייבויות של אמנת האום לפליטים, הם לוקחים חלק פעיל ברדיפות בשיתוף פעולה מלא עם המשטרים הרצחניים האלו, הסיבה שרובם נמלטו ממצרים היא בדיוק אותה סיבה שרובם נמלטו מסודן, המתיחות בין הקהילה האפריקאית לבין הערבית, במובן מסויים חייהם במצרים קשים עוד יותר משום שבנוסף על היותם אפריקאים הם גם זרים, שוק סחר באיברים משגשג על גבם, המליציות שרודפות אותם בסודן נמצאות גם בקהיר, רוב המשפחות מספרות על חיים של בידוד מוחלט, ילדים שכף רגלם לא דרכה מחוץ לביתהם בקהיר אך אולי הסיבה העיקרית לכך שהחל מ2007 עלתה התנועה בגבול בכ-200 אחוז היא שכמה חודשים לפני כן, נרצחו עשרות אנשים בדם קר במהלך הפגנה של קהילת מבקשי המקלט מול משרדי נציבות האו"ם לפליטים ע"י כוחות משטרה וצבא, ביניהם היו נשים וילדים. זה כנראה עניין של סדר עדיפויות, בעיני יש דברים הרבה יותר חשובים משיוך אתני, מתי אנשים יפנימו שאנחנו חיים בעולם קטן מדיי בשביל המשחקים האלה, איני מבין איך אפשר לגלות חמלה רק כלפי יהודים. אני כנראה לא מספיק ישראלי? אולי צריך לשלול לי את האזרחות? תדע לך שהרבה מהילדים האלו אוהבים את ישראל יותר ממדינת הולדתם, אוהבים את תל אביב, אוהבים את השפה, אוהבים פלאפל ורוצים להתגייס לצה"ל בעוד שעבדך הנאמן לא התגייס לצה"ל, מוצא את עצמו מתבייש במוצאו. א

OmZi

New member
*ביתם

אפרופו שפה, לרובם יש גם פחות שגיאות ממני

IgalR

New member
אני בטוח שהם מספרים סיפורים קורעי לב

אבל האום מדווח אחרת. כמה ערבים נהרגו בישראל בהפגנות ? ונחש כמה אלפים ביקשו מקלט מדיני במצרים .... אתה ממשיך עם דמגוגית החמלה שלא קשורה למסתנני עבודה. אני מגלה חמלה לאותם 300 אלף מובטלים ישראלים שלצערנו המסתננים לא משאירים להם כל סיכוי להתפרנס בכבוד.

OmZi

New member
מי אתה שתחליט שהם מסתנני עבודה או מבקשי מקלט?

ותפסיק לקרוא לי דמגוג אתה מביך את עצמך

IgalR

New member
אני לא מחליט. זה מה שהאום החליט.

וזה מה שמדינת ישראל החליטה. ולגופים הרשמיים אני מאמין יותר מהגופים ההזויים שבשם אג'נדה הומניטרית מוכנים להזניח 300 אלף מובטלים תוך התעלמות טוטלית מהשלכות מאקרו על מדינת ישראל.

OmZi

New member
קריאה סלקטיבית

לקוח מאתר נציבות האום לפליטים הבינלאומי: Asylum-seekers and refugees from Sudan, Eritrea and sub-Saharan countries continue to cross from Egypt to Israel in search of protection and economic opportunities. This has hurt protection in Egypt, where in June 2008 the authorities refouled a significant number of Eritrean asylum-seekers to their country of origin. אתה כל הזמן מנסה לייפות את הדברים במקום להודות שגורל האוכלוסייה הזאת לא מעניין אותך ולו במעט, בין אם המניעים שלהם היו כלכליים או מחוסר ברירה זה בכלל לא משנה הרי הם לא יהודים.

למעלה