הודעה ל-IgalR ולשאר חברי הפורום

• פותח הנושא OmZi
  • פורסם בתאריך

IgalR

New member
למה מסרב להודות ?!?!? אני אומר כל הזמן

"עניי עירך קודמים" אני כל הזמן טוען שמדוכאי העולם אונם מעניינים אותי מהסיבה הפשוטה שאני לא יכול לעזור לרובם , הרבה יותר מעניינים אותו המובטלים שכבר כאן אזרחי מדינת ישראל בין אם הם יהודים או ערבים. במזרח ירושלים 67% נמצאים מתחת לקו העוני. זה מעניין אותי הרבה יותר כי כרגע מי שמפרנס אותם באמצעות הביטוח הלאומי זה אני ואם ד"ר מרגלית מוכן לקלוט בישראל עוד 300 אלף פליטים שיעשה את זה על חשבון הארנונה שמשלמים תושבי ירושלים ואני בטוח שבבחירות הקרובות אותם תושבים ישמחו לדעת לאן הולכים הכספים שהם משלמים. עכשיו אני פשוט בהלם.אתה בעצם מקבל את העובדה שחלקם נמצאים כאן מסיבות כלכליות ואין מקום להכרה קולקטיבית.

OmZi

New member
תגובה

אתה לא יכול או לא רוצה לעזור לכל העולם, אבל אתה כן יכול לעזור למשפחה מדארפור שגרה בנוה שאנן 6, ופה אני חושב שיש מקום לעשות את ההקבלה למשפחה הפולנית שעזרה למשפחתי בזמן השואה, אין שום דבר פסול בהפגנת חמלה בלתי תלויה. התפיסה שלי היא שבהחלט יש מקום להכרה קולקטיבית לאנשים שהיגרו ממדינות מוכות מלחמות כמו סודן, רעב ותחלואה כמו בורקינה פאסו או משטרים טוטאליטרים כמו באריתריה, לפחות באופן זמני, חשוב להסדיר מערכת חוקים ואכיפה הומנית והוגנת ברוח אמנת הפליטים הבינלאומית שתבחן מקרים לגופם ובמידת הצורך תעניק אישורים קולקטיבים זמניים דבר שנועד לעזור למדינה כמו שהוא נועד לעזור למבקשי המקלט, הרי ברגע שיוחלט שאין הצדקה להשאיר בארץ מישהו כי הוא אינו עומד בקריטריונים למעמד פליט, אותו בנאדם יוחזר בצורה מכובדת חזרה למצרים או למדינה אחרת.

איילת1974

New member
אז תפנה בטענות לחקלאים המתנחלים

הם הראשונים לבקש ייבוא עובדים, אחרי שהם לא יכלו להשתמש בעסדים מן הגדה. הם לא רוצים לשלם משכורות לבני עמך, כי הם רוצים לשלם סכום שנוגד את חוקי העבודה בישראל.

IgalR

New member
שקר וכזב.

בס"הכ יש הרבה יותר עובדים זרים בבניה ועבודות אזרחיות מאשר בחקלאות לא כל שכן בחקלאות שמקורה בהתיישבות מעבר לקו הירוק. אני בהחלט יכול להזדהות עם הקריאה שלך לאכוף חוקי העבודה בישראל !!!

OmZi

New member
ומה בדבר הסדר של

מחלקה לבירור זכאות למעמד פליט או מעמד שהות זמני בישראל? רק עם יבטיחו לך מראש ש90% מהפניות ידחו על הסף?

IgalR

New member
אני בטוח שלדעתך אין צורך במחלקה כזו

כי הרי כולם זכאים להכל באופן אוטו והקופה הציבורית אין סופית ופתוחה בפני מדוכאי העולם. בכל אופן חיפוש קצר בגוגל מגלה שיש מחלקה כזו : http://www.haaretz.com/hasite/spages/991366.html

OmZi

New member
טעות בידייך

אני תומך ברעיון של גוף שיבדוק בצורה הומנית והוגנת מקרים שראויים לבחון אותם בצורה יסודית ואם כן יתברר שהם ראויים לקבלת איזשהו סטטוס, ינתנו להם כל הזכויות הנגזרות מכך. כפי שציינתי יותר מפעם בהתכתבות בנינו היחדית הRSD החלה לפעול לפני לא יותר מחודשיים במתכונת מצומצמת ביותר. עד כה הם בדקו רק תיקים ספורים אך כבר הספיקו לגלות אין ספור ליקויים והפרות של תקנות בהם אמורים לעמוד המתחקרים, לדוגמא ממבקשי המקלט נמנע מלהיות מלווים ע"י עורך דין או מתורגמן.

IgalR

New member
איפה הטעות ? העובדות המצויינות בכתבה משנת2008

לא נכונות ?!?! לא גויסו עובדים דוברי שפות מדוברות באפריקה ? לפי המדווח בעיתון הארץ מתאריך 2008 .6 .11 הטעות היא בידך.

OmZi

New member
עם כל הכבוד

לנסות לבנות קייס על סמך נתונים יבשים מהאתר של נציבות האו"ם לפליטים וקריאה סלקטיבית של כתבות זה לא מספיק. מתוך הכתבה: "מינהל האוכלוסין של משרד הפנים החל בהקמת יחידה לתשאול מתסננים.מהודעה שהעבירה פרלקיטות המדינה לבג"ץ עולה כי עד כה גייסה היחידה עשרים עובדים, והיא ממשיכה בקליטת עובדים דוברי שפות מדוברות באפריקה, כמו ערבית ואמהרית. במקביל, החלטה תקדימית של בית משפט בירושלים איפשרה את חשיפת הנימוקים לדחיית בקשתה של פליטה מאתיופיה לקבל מקלט בישראל. עד היום, היו נימוקים להכרה בפליטים חסויים." אז בוא ואומר לך שעפ"י עדויות מתוך הקהילות, רק מספר מאוד מאוד קטן מקרים נבדק עד פה וכאמור התגלו ליקויים רבים.

למעלה