הודעה מוקדמת בהתפטרות

מצב
הנושא נעול.
הודעה מוקדמת בהתפטרות

הודעה מוקדמת בהתפטרות
שלום, בחודה העבודה שלי מופיע שאני צריך לתת חודשיים התראה מראש בהתפטרות. אני עובד 14 חודשים בחברה.
האם זה חוקי?
במידה ואני נותן רק חודש האם יכולים לפגוע בי בשכר או בהפרשות?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הינך רשאי לתת חודש הודעה מוקדמת בלבד

הודעה מוקדמת בהתפטרות
שלום, בחודה העבודה שלי מופיע שאני צריך לתת חודשיים התראה מראש בהתפטרות. אני עובד 14 חודשים בחברה.
האם זה חוקי?
במידה ואני נותן רק חודש האם יכולים לפגוע בי בשכר או בהפרשות?
חוזה עבודה אינו יכול להרע את תנאי העבודה של העובד.
משחוק הודעה מוקדמת קובע כי עליך כעובד לתת רק חודש הודעה מוקדמת, הרי אין המעסיק יכול לאלץ אותך בהודעה מוקדמת ממושכת יותר, שתהיה בהכרח לטובתו ולא לטובתך.
על כן - חרף הכתוב בחוזה עבודתך - עליך לתת חודש הודעה מוקדמת בלבד ואף לעבוד במהלכו (אלא אם המעסיק פוטר אותך מחובה זו).

לא בטוח שתשובה כל כך נחרצת היא נכונה

חוזה עבודה אינו יכול להרע את תנאי העבודה של העובד.
משחוק הודעה מוקדמת קובע כי עליך כעובד לתת רק חודש הודעה מוקדמת, הרי אין המעסיק יכול לאלץ אותך בהודעה מוקדמת ממושכת יותר, שתהיה בהכרח לטובתו ולא לטובתך.
על כן - חרף הכתוב בחוזה עבודתך - עליך לתת חודש הודעה מוקדמת בלבד ואף לעבוד במהלכו (אלא אם המעסיק פוטר אותך מחובה זו).
עע 25683-06-15 - סרטבה בעמ נ' יגיל סלע, תק-אר 2015(3), 934(09/08/2015)
"...כך גם לגבי הערעור המתייחס למשך תקופת ההודעה המוקדמת. מעמדו של אדם כעובד אינו שולל התקשרות עימו בהסכם הקובע תקופת הודעה מוקדמת שהיא ארוכה מזו הקבועה בחוק. על כן, סיכויי הערעור בחלק זה שלו גם כן אינם גבוהים..."

והנה פס"ד שניתן לאחרונה

עע 25683-06-15 - סרטבה בעמ נ' יגיל סלע, תק-אר 2015(3), 934(09/08/2015)
"...כך גם לגבי הערעור המתייחס למשך תקופת ההודעה המוקדמת. מעמדו של אדם כעובד אינו שולל התקשרות עימו בהסכם הקובע תקופת הודעה מוקדמת שהיא ארוכה מזו הקבועה בחוק. על כן, סיכויי הערעור בחלק זה שלו גם כן אינם גבוהים..."
והנה פס"ד שניתן לאחרונה
בהתייחס לקבלת תביעת התובעת (עובדת שפוטרה) לקיים הסכם לפיו יינתנו לה 3 חודשי הודעה מוקדמת (שמלמד גם על כך שלא תמיד הודעה מוקדמת ארוכה מהמחויב על פי חוק היא לרעת העובד...)
סע"ש (נצרת) 51287-11-16

מצב
הנושא נעול.
למעלה