הודעה מוקדמת בעל פה?

מצב
הנושא נעול.
הודעה מוקדמת בעל פה?

הודעה מוקדמת בעל פה?
בשבוע שעבר, לאחר שימוע קיבלתי הודעה בעל פה על פיטורים ונאמר לי שתקופת ההודעה המוקדמת מתחילה ברגע ההודעה אבל את מכתב הפיטורים אקבל רק בסוף התקופה.
הבנתי שעל פי החוק חייבים לתת לי הודעה מוקדמת בכתב לפיטורים. אם אקבל את המכתב רק בסוף התקופה האם אפשר יהיה לראות בכך כאילו פוטרתי ללא הודעה מוקדמת ואוכל לדרוש שכר על החודש שאחרי קבלת המכתב גם בלי לעבוד בו?

רק מציינת - עובדת 12 שנה באותו מקום

הודעה מוקדמת בעל פה?
בשבוע שעבר, לאחר שימוע קיבלתי הודעה בעל פה על פיטורים ונאמר לי שתקופת ההודעה המוקדמת מתחילה ברגע ההודעה אבל את מכתב הפיטורים אקבל רק בסוף התקופה.
הבנתי שעל פי החוק חייבים לתת לי הודעה מוקדמת בכתב לפיטורים. אם אקבל את המכתב רק בסוף התקופה האם אפשר יהיה לראות בכך כאילו פוטרתי ללא הודעה מוקדמת ואוכל לדרוש שכר על החודש שאחרי קבלת המכתב גם בלי לעבוד בו?
רק מציינת - עובדת 12 שנה באותו מקום
כך שאמורה לקבל חודש הודעה מוקדמת.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
הודעה מוקדמת - צריכה להיות בכתב

הודעה מוקדמת בעל פה?
ככלל, הודעה מוקדמת צריכה להיות בכתב, ורק מתקופה זו ההודעה המוקדמת מחייבת.
עם זאת, החובה יכולה להיות נסוגה נוכח חובת תום הלב ומועד ידיעתך בפועל, הדבר תלוי בכלל הנסיבות לרבות נסיבות עיכוב משלוח מכתב הפיטורים, מידת הסתמכותך עליו, אימתי הודע לך בעל פה ועל ידי מי, האם ההודעה היתה מותנית או סופית, האם הינה מתועדת ועוד.

תודה

ככלל, הודעה מוקדמת צריכה להיות בכתב, ורק מתקופה זו ההודעה המוקדמת מחייבת.
עם זאת, החובה יכולה להיות נסוגה נוכח חובת תום הלב ומועד ידיעתך בפועל, הדבר תלוי בכלל הנסיבות לרבות נסיבות עיכוב משלוח מכתב הפיטורים, מידת הסתמכותך עליו, אימתי הודע לך בעל פה ועל ידי מי, האם ההודעה היתה מותנית או סופית, האם הינה מתועדת ועוד.
תודה
ההודעה הייתה סופית ולא מותנית אך לא היה שום תיעוד אלא רק הודעה בעל פה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל

תודה
ההודעה הייתה סופית ולא מותנית אך לא היה שום תיעוד אלא רק הודעה בעל פה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה