הודעה מוקדמת - עזרה

מצב
הנושא נעול.

7אלמוג

New member
הודעה מוקדמת - עזרה

הודעה מוקדמת - עזרה
שלום. אני מתכוון להתפטר לאחר 4 שנים, עקב הרעות תנאים מתמשכות במשך שנים בתנאי העבודה (הפחתת שכר ועוד), הלנת שכר, אפליה במקום העבודה, זלזול והשפלה מתמשכים. אני לא רוצה לתת למעביד מכתב על הרעת תנאים, כי אני מכיר אותו... וזו תהיה הכרזת מלחמה. וגם מכוון שאני לא רוצה ב"תיקון" ההרעות, אלא רק לעזוב. שאלותיי: 1. האם במכתב ההתפטרות, חייבת להופיע המילה "התפטרות", או שניתן לקרוא לו "הודעה על סיום עבודה". 2. האם חובה לכתוב במכתב ש"התפטרותי" תיכנס לתוקף בתוך 30 יום מהיום..." או שאפשר לרשום משהו אחר ?? 3. האם ניתן לרשום שאני מתפטר עקב הרעות תנאים קשות מתמשכות, מבלי לפרטן (כי אז זו הכרזת מלחמה...) ומבלי לתת מכתב נפרד על הרעת תנאים ? גם אני וגם המעביד, יודעים טוב מאוד, איזה הרעות תנאים הוא עשה לי ולשאר העובדים בשנים האחרונות 3. ושאלה אחרונה - האם כדאי להכניס לתוך המכתב - את דרישותיי בסיום העבודה (חופשה, הבראה, טופס 106, אישור על סיום יחסי עובד-מעביד), או שעדיף לכתוב מכתב נוסף נפרד (כי מכתב ההתפטרות יוגש ללשכת התעסוקה, אם לא אמצא עבודה) ?

אפשר לנסח זאת כפי שאת מציעה

הודעה מוקדמת - עזרה
שלום. אני מתכוון להתפטר לאחר 4 שנים, עקב הרעות תנאים מתמשכות במשך שנים בתנאי העבודה (הפחתת שכר ועוד), הלנת שכר, אפליה במקום העבודה, זלזול והשפלה מתמשכים. אני לא רוצה לתת למעביד מכתב על הרעת תנאים, כי אני מכיר אותו... וזו תהיה הכרזת מלחמה. וגם מכוון שאני לא רוצה ב"תיקון" ההרעות, אלא רק לעזוב. שאלותיי: 1. האם במכתב ההתפטרות, חייבת להופיע המילה "התפטרות", או שניתן לקרוא לו "הודעה על סיום עבודה". 2. האם חובה לכתוב במכתב ש"התפטרותי" תיכנס לתוקף בתוך 30 יום מהיום..." או שאפשר לרשום משהו אחר ?? 3. האם ניתן לרשום שאני מתפטר עקב הרעות תנאים קשות מתמשכות, מבלי לפרטן (כי אז זו הכרזת מלחמה...) ומבלי לתת מכתב נפרד על הרעת תנאים ? גם אני וגם המעביד, יודעים טוב מאוד, איזה הרעות תנאים הוא עשה לי ולשאר העובדים בשנים האחרונות 3. ושאלה אחרונה - האם כדאי להכניס לתוך המכתב - את דרישותיי בסיום העבודה (חופשה, הבראה, טופס 106, אישור על סיום יחסי עובד-מעביד), או שעדיף לכתוב מכתב נוסף נפרד (כי מכתב ההתפטרות יוגש ללשכת התעסוקה, אם לא אמצא עבודה) ?
אפשר לנסח זאת כפי שאת מציעה
בכל מקרה את 30 הימים את חייבת לתת. את בהחלט יכולה וצריכה לציין את הסיבה להתפטרותך. התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאייך מזכה אותך בזכות לפיצויי פיטורים וזכות לדמי אבטלה. שימי לב - אם את מתפטרת עקב הרעת תנאים - רצוי שתהיה לך קודם ראיה לכך שפנית למעביד והתראת בפניו על ההרעה והודעת לו כי אם היא לא תתוקן את מתפטרת. התראה כזו תגן עליך בביה"ד במידה והמעביד לא ישלם לך פיצויים ותצטרכי לתבוע אותו. את יכולה לשלב במכתב ההתפטרות את דרישותיך. בהצלחה.

שיר ורד

New member
הכרזת מלחמה?

הודעה מוקדמת - עזרה
הכרזת מלחמה?
אם תתני מכתב התפטרות ללא אפשרות לתיקון ההרעה - זו תהיה הכרזת מלחמה שתתנהל בבית הדין. המעסיק לא ישלם פיצויים, את תצטרכי לתבוע בבית הדין, ואז המעסיק יטען שהרעת התנאים היתה מזמן וכבר הסכמת לה ולכן לא מגיע לך פיצויים. ככל שעיקר ההרעה היתה לפני תקופה ארוכה כך סיכוייך לזכות בפיצויים יקטנו . לדעתי את צריכה לתת מכתב התפטרות בו את מודיעה למעסיק מה היתה הרעת התנאים ומציינת שהרעת התנאים האחרונה היתה הקש ששבר את גבל הגמל או ניסוח דומה אחר. בנוסף , תצייני במכתב שאת תבטלי את פיטורייך, אם בתוך X ימים תקבלי ממנו מכתב בו הוא מודיע שהוא מבטל את כל הרעות התנאים המפורטים במכתבך, בכך את לכאורה מאפשרת לו לתקן את ההרעה, אך למעשה ממלכדת אותו, כי בטח הוא לא יסכים לבטל את כל ההרעות אלא אולי רק חלק מהן. אם הוא יציע לך בכתב לבטל רק חלק מההרעות כדאי שתשקלי שוב את החלטתך לאחר התיעצות , האם בהרעות שלא תוקנו יש הצדקה למתן פצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה