הודעה מוקדמת

• פותח הנושא bca
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

bca

New member
הודעה מוקדמת

הודעה מוקדמת
האם במידה ופוטרתי מעבודתי, והמעסיק דורש שאשאר חודש אך אני לא מעוניין בכך, האם אני מחויב להישאר או שזכותי לקום וללכת במיידי. האם ניתן לקנוס אותי על כך? נראה לי לא סביר שאני העובד המפוטר צריך להישאר לאחר שפוטרתי, מה החוק אומר על כך והאם תוכלו להפנות אותי לחוק הרלבנטי? תודה

שיר ורד

New member
זה החוק.

הודעה מוקדמת
האם במידה ופוטרתי מעבודתי, והמעסיק דורש שאשאר חודש אך אני לא מעוניין בכך, האם אני מחויב להישאר או שזכותי לקום וללכת במיידי. האם ניתן לקנוס אותי על כך? נראה לי לא סביר שאני העובד המפוטר צריך להישאר לאחר שפוטרתי, מה החוק אומר על כך והאם תוכלו להפנות אותי לחוק הרלבנטי? תודה
זה החוק.
המפטר או המתפטר מחויב לתת הודעה מוקדמת לצד השני. משך תקופת ההועדה תלוי בתקוםת העבודה ושיטת תשלום השכר (משכורת קבועה או לפי היקף עבודה בימים/שעות/יחידות). בתקופת ההועדה המוקדמת המעסיק חייב לשלם שכר והעובד חייב לעבוד. המעיסק בלבד רשאי לשחרר את העובד מלעבוד, אך חייב לשלם לו את השכר בגין התקופה, זה נכון בין אם מדובר בפיטורים או התפטרות. למרות שלא נאמר דבר על כך בחוק, אך על פי רוח הפסיקה, העובד יכול לקחת ימי חופשה או שעות חופשה (אם יש לו יתרה חיובית) במהלך תקופה זו לצורך חיפוש עבודה. (במקרה זה אם יודיע על כך למעביד יום או יומיים קודם זה יספיק). אם העובד יפסיק לבוא לעבודה, ללא אישור המעביד יצטרך לשלם למעביד את שווי תקופת העדרותו (מעבר לכך שלא יקבל שכר על תקופה זו). כמובן, שהמעביד לא יוכל לעשות לעובד דבר, אם העובד יהיה במצב רוח רע, יתן תפוקה נמוכה וישפיע על מוראל יתר העובדים במקום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה