הודעה מוקדמת

מצב
הנושא נעול.

lia66

New member
הודעה מוקדמת

הודעה מוקדמת
הועסקתי בטלמיטינג במשך 5 חודשים. היקף המשרה נקבע ל-5 ימי עבודה בשבוע, כל משמרת בת 5 שעות. הוחתמתי על נוהלי עבודה הכוללים היקף המשרה, עם קבלתי בעבודה. לפני שבוע, הודיעו לי על שינוי תנאי ההעסקה ל-3 ימי עבודה בשבוע עקב בעיות עסקיות. הודעתי למעסיק כי עקב הרעת התנאים, אני מפסיקה עבודתי בחברה לאלתר. בתלוש השכר האחרון, הוריד לי המעסיק 30 ש"ע, תחת הסעיף "הודעה מראש". האם זה חוקי? אם לא, כיצד אני אמורה לפעול לקבלת השכר שלא שולם? בתודה, ליה

בהחלט חוקי

הודעה מוקדמת
הועסקתי בטלמיטינג במשך 5 חודשים. היקף המשרה נקבע ל-5 ימי עבודה בשבוע, כל משמרת בת 5 שעות. הוחתמתי על נוהלי עבודה הכוללים היקף המשרה, עם קבלתי בעבודה. לפני שבוע, הודיעו לי על שינוי תנאי ההעסקה ל-3 ימי עבודה בשבוע עקב בעיות עסקיות. הודעתי למעסיק כי עקב הרעת התנאים, אני מפסיקה עבודתי בחברה לאלתר. בתלוש השכר האחרון, הוריד לי המעסיק 30 ש"ע, תחת הסעיף "הודעה מראש". האם זה חוקי? אם לא, כיצד אני אמורה לפעול לקבלת השכר שלא שולם? בתודה, ליה
בהחלט חוקי
היה עליך לתת למעסיק הודעה מוקדמת על התפטרותך של חמישה ימים. באותם חמישה ימים היית צריכה להגיע לעבוד. מכיוון ולא עשית זאת, המעסיק רשאי לנכות ימים אלו משכרך. הוא היה אמור לנכות לך 5ימים * 5שעות. יתכן שהוא ניכה מעט ביתר אך זה תלוי במועד המדויק שבו התחלת לעבוד ובמועד המדויק שבו הפסק לעבוד. כעיקרון, עד לששה חודשי עבודה יש לתת הודעה מוקדמת של 6 ימים.

lia66

New member
הודעה מוקדמת - שאלה נוספת

הודעה מוקדמת
האם לעובדה שחלה הרעה בתנאי העבודה ( 3 ימים במקום 5 בשבוע) אין כל קשר לחוקיות ההודעה המוקדמת?

שיר ורד

New member
לא

האם לעובדה שחלה הרעה בתנאי העבודה ( 3 ימים במקום 5 בשבוע) אין כל קשר לחוקיות ההודעה המוקדמת?
לא
החוק לא מקנה לעובד שהורעו תנאי עבודתו זכויות מיוחדות למעט הזכות להתפטר בתנאי פיטורים (כלומר לקבל פצויי פיטורים אם עבד מעל שנה). לעיתים הרעת התנאים היא מעל לסביר ואז אין לצפות מהעובד שיסכים לעבוד בתנאים החדשים, גם אז, העובד חייב להמשיך ולעבוד בתקופת ההודעה מראש, באותם תנאים בהם עבד קודם אם הדבר מתאפשר. אילו היית מודיעה למעסיק על התפטרותך בעוד 5 או 6 ימים , והוא לא היה מעסיק אותך בתקופה זו או חלק ממנה (למשל היה מצמצם ל 3 ימים באותו שבוע) היית זכאית לקבל שכר גם בגין ימים אלו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה