תקציב האיגוד ....
הי גלעד , התקציב של האיגוד נוסח באופן פורמלי אופן בו הוא מחוייב על מנת להציגו למשרד רואי החשבון . העניין בתכל'ס הוא שונה מאד ואסביר לכם את מה שהוסבר לכל מי שנכח בישיבה : האיגוד מתחלק לשתי חטיבות עיקריות כביש והרים , ובשנה הקרובה הוא הולך להפיק 20 תחרויות בשטח , ולפחות 10 תחרויות בכביש. (שים לב למספר התחרויות בשטח לעומת הכביש ) . רוב תחרויות השטח ממומנות ע"י מועצות אזוריות וגופים אחרים ועל כן התקציב לתחרויות אלו אינו מופיע בתקציב האיגוד . לעומת זאת - השנה הולך להצטרף ספונסר גדול ששם את כספו
אך ורק על תחרויות כביש והוא בשונה מהמועצות והגופים האחרים נותן את כספו לאיגוד על מנת שהאיגוד יפיק את הכל מ-א' ועד ת' ולכן הפער כביכול שנראה לעין בתקציב. אם נמדוד את הפעילות לפי מספר האירועים אזי ענף השטח מוביל וזאת מכיוון שענף תחרויות הכביש עדיין בחיתוליו והאיגוד מושך אותו למעלה . מה התקציב לפעילות עממית
אז כפי שיכולת לראות התקציב הרשום הוא 30000 וגם במקרה הזה זה לא הכל מכיוון שרוב הפעילות שלי נעשית בעזרת גופים גדולים (קק"ל , רשות הטבע והגנים ,עיריות ומועצות ועוד....) וזה שוב כסף שלא מגיע אלינו ישירות אלא אנחנו יוזמים , אנחנו עושים וחברי האיגוד מקבלים הטבה משמעותית . בקשר לענף הפרי-רייד : אם תסתכל בסעיפים למטה למטה צויין כי על האיגוד לתת מענה לצרכים חדשים ובהם פרי-רייד . כרגע אין אף חבר בהנהלה אשר רוכב פרי-רייד ואני כאן מפנה את הפנייה דווקא אליך ולחבריך - בואו הצטרפו לעשייה ואני בטוח כי המשאבים ימצאו, אם יהיה מישהו שיקח על עצמו את הנושא ענף הפרי-רייד יקפוץ קדימה בכמה דרגות ! קח אותי כדוגמא : אחרי הרבה הרבה זמן בו חשבתי על כך שאין מענה באיגוד לפעילות עממית הצטרפתי לאיגוד על מנת לשנות דברים ולהזיז . אם בשנה שעברה תקציב הפעילות העממית היה 0 ש"ח והיום לאחר כמה פעולות תקציבו קפץ ל-30000 אז אנחנו בכוון הנכון ובקרוב אני מתכוון לעשות קצת דברים חדשים , קצת דברים שיתנו תמורה לכל חבר ... האם כדאי להצטרף לאיגוד
כיום האיגוד מונה 700 חברים שרובם תחרותיים ושים לב כמה דברים הוא מפיק ועושה (קרוב ל-35 תחרויות בשנה ) והכל לטובתם ולי באופן אישי נראה שהם מאד מרוצים מתיפקודו של האיגוד . אם מחר נקום ליום בו יהיו 4000 רוכבים עממיים ויותר באיגוד אז אנחנו נקום ליום חדש בו יהיה צורך לתת מענה לכל אותם רוכבים ויהיו פעילויות חדשות שעוד לא נראו במחוזותינו . תחשוב על פארק לאופניים , תחשוב על סדנאות מיוחדות , תחשוב על טיול חוצה ישראל בשטח , תחשוב על הדרכות טכניות מהטובים ברוכבים במסלולי התחרויות מיד לאחר תחרות כלשהי , תחשוב על סופי שבוע עמוסים באופניים במצפה רמון אן בכל אזור אחר ויש עוד המון ..... המחיר כיום להצטרפות לאיגוד במסלול העממי הוא סמלי ביותר (50 ש"ח) וכל מי שיצטרף לאיגוד בשנה הקרובה יוכיח (והמספרים יגידו) שאנחנו כאן , שאנחנו רוצים להזיז ענינים ואנחנו רוצים שאכן הם יתחילו לזוז . ותאמין לי הרבה יותר קל לפנות לכל גוף גדול בזה שיש לך 4000 רוכבים ולא 1000 ותאר לך שגוף גדול יתחיל לאמץ גם את ענף השטח . מקווה שהבנתם אותי .... אייל הרשטיק