הודעה על איסור שימוש ברכב עקב בדיקה יזומה

הודעה על איסור שימוש ברכב עקב בדיקה יזומה

שלום,
היום אחרי הצהריים בעודי חוזר מחוף-הים שמח וטוב-לבב עצר אותי שוטר ,
ברשותי מיציבושי לאנסר 1992 במצב תקין, לפחות עד ככמה שידוע לי,
השוטר הציג עצמו כבוחן-תנועה והורה לי לבצע מספר פעולות כגון:
משחק בגלגל-ההגה ימינה ושמאלה,
בד יקת פנסים קדימה ואחורה, בדיקת-צמיגים, איתות ומגבים,
הוא אמר לי שיש לי נזילת שמן וחופש בהגה והגדיל לעשות ואמר לי כך:
"אני לא רושם לך דו"ח"
אינסטקטיבית עניתי לו בזו הלשון:
"קודם כל תודה לך שאתה לא רושם לי דוח"

כעבור דקותיים הוא סימן לי לגשת ממושבי החוצה לקראתו ולחתום על טופס אי שימוש ברכב.
מצויין בטופס שאני צריך לתקן את החופש בהגה זרוע ימין וזרוע שמאל כולל סקטור שזה המסרק נראה לי,
פלוס לסדר את נזילת השמן,
להחליף פסים זוהרים ולהחליף לוחית זיהוי קדמי,
בתחילה כשנפרדתי ממנו בלבביות לא הבנתי את המשמעות, אולם כשעצרתי באם הדרך וקראתי בעיון למעשה הבנתי שהוא השבית לי את הרכב ונתן לי כביכול יומיים עד שאתקן את הליקויים.

השאלה שלי היא:
במידה ואני ניגש למכון רישוי פרטי האם עלי בעצם לעבור טסט שנתי מחדש?
הטסט שלי עד חודש דצמבר,
כמו כן רק לפני שבוע שילמתי ביטוח חובה פלוס ביטוח צד ג,
מה בעצם הפרוצדורה?
כשחזרתי לשוטר כעבור חמש דקות לברר הוא כבר לא היה ועזב את הסיבוב המקולל:)

כבר הייתי מעדיף שכן יתן לי דוח ולא יגרום לי נזק כספי ניכר

האם כל רכב עם נזילת שמן קלה מורד מהכביש?
אשכרה נהיינו מדינת-משטרה

creth11

New member
הסברים

השוטר אכן עשה עמך חסד כי ויתר על דוח אי תקינות ללא הורדה
השוטר גם עשה איתך חסד בכך שמנע ממך לסכן את חייך ואת שאר ציבור משתמשי הדרך
אתה צריך לתקן את הדרוש תיקון לפי הרשום לך בטופס ולבצע טסט חוזר
אתה רשאי לגשת לכל מכון רישוי שתבחר, לאחר תיקון הליקויים ואאל"ט להביא גם אישור מוסך בהתאם
כן, זו מדינת מישטרה להגדרתך, אם הדרישה לנהוג ברכב תקין ניראית לך מוגזמת.
גם נזילת שמן מרכב אסורה בעיקר כי עשויה לגרום תאונה למשל לדו"ג העשוי להחליק על השמן (תופעה ידועה ברמזורים בעיקר)
אשכרה אולי פעם נהיה מדינה מסודרת שאזרח ידע שחובתו לשמור על החוק (גם תקינות רכב הנע בדרך ציבורית זה חוק) בלי להאשים את השוטר
הביטוח אינו קשור לכאן כלל

תודה על התשובה החלקית, אבל

לא הבנתי עדיין עד תום.
אני מחר בבקר יכול לגשת למוסך ואז למכון רישוי פרטי לעבור טסט חוזר וזהו בזו הסתיימה הסאגה?
או שאני אמור להגיע למשטרה לאחר התיקונים?
לי אישית השוטר לא אמר לחזור לאנשהו אלא רק ציין שעלי לדאוג לסדר את הליקויים?
אגב,
הטסט יהיה לאותה התקופה שיש לי כעת?
או שהטסט יהיה לשנה החל ממחר?
תןדה על ההתיחסות מראש

kompy

New member
תהליך החזרת רכב לכביש לאחר הודעת אי שימוש

1. לגשת למוסך מורשה לתיקון הליקויים. יש להביא מהמוסך אישור מוסך על תיקון מסרק ההגה. אין צורך באישור על תקינות מע' הבלמים.
2. לגשת למכון רישוי לביצוע "טסט מחדש".
3(א). במידה ותמצא תקין, תקבל מהמכון טופס עמו ניגשים למשרד הרישוי ע"מ להסיר את ה"ביטול" מהמחשב וקבלת רשיון רכב חדש עם תאריך הטסט המקורי.
3(ב) במידה ותפסל, יש לתקן הליקויים ולחזור לבדיקה חוזרת ואז לאחר שתמצא תקין תוכל לבצע את שלב 3(א).
4. עלויות - תיקון הליקויים במוסך, עלות טסט במכון, עלות העתק רשיון רכב, ביטול זמנך.

תיקנתי את הליקויים

היום בבקר נסעתי למוסך מורשה באחד מהכפרים בגליל התחתון,
בדקו וסידרו לי את מערכת ההגה כולל החלפת תפוחים וזרועות,
עשו לי גם כיוון פרונט על הדרך, המוסך נתן לי אישור תקינות על נזילת השמן ועל מערכת ההגה ועם כל זה נסעתי למכון רישוי בכפר שעובד בשבת.
שילמתי שם אגרת טסט למכון:73 שקלים וגם החליפו לי את לוחית הזיהוי הקדמית פלוס שמתי פסים זוהרים מהדגם החדיש בצבע:צהוב ואדום.

בסיום ההליך מנהל מכון הרישוי חתם שהרכב עבר טסט חוזר ונמצא תקין וכמו כן שכל הליקווייים שנמצאו על ידי הבוחן המשטרתי סודרו ותוקנו.

האם עלי ללכת מחר למשרד הרישוי המחוזי בחיפה עם האישור ההזה?
השוטר שעצר אותי אמנם עשה לי חסד שלא דפק לי רפורט בסך 1000 לירות, אולם הוא לא אמר לי לחזור למשרד הרישוי?

kompy

New member
עם הטופס שציינתי בסעיף (2)

הנך יכול לגשת לכל אחד ממשרדי הרישוי הפזורים ברחבי הארץ, בכדי שהפקדים יסירו את הודעת אי השימוש ברכב מהמסופים.
כרגע רכבך מופיע במסופים כרכב שרשיונו בוטל.
זהו ההליך ואין בלתו אחר.
נכון שבהוראת הנוהל מצויין כי עליך לגשת למשרד מחוזי, אך כל משרד רישוי יקבל אותך ויסיר את הביטול.

סיימתי את ההליך

בבקר הייתי במשרד הרישוי במפרץ חיפה, הגעתי עם הטופס של מכון הטסטים שבו מצוין כי הליקויים תוקנו ושעברתי טסט מחודש אתמול בבקר,
הפקידה ביקשה רשיון רכב והביטה במסוף ונתנה לי רשיון חדש שיש עליו אגרה בת 54 שח אולם כשראתה שהרשיון המקורי לא נלקח ממני אמרה לי שאין צורך לשלם ולקחה חזרה את רשיון הרכב החדש,
לשאלתי אם באתי סתם היום אלייה היא ענתה שלא.
כנראה היא הסירה את ההגבלה על איסור השימוש במסוף שלה.
תודה לכולכם

shlang

New member
אתה נוסע ברכב לקוי תוך סיכון אנשים אחרים

ואתה עוד מעז להגיד מדינת משטרה, הייתי אומר מדינת ערסים (כמוך)

wil

New member
הנזק הכספי היחיד שנגרם לך הוא עלות תיקון

הליקויים

ואולי גם עלות מבחן רישוי (כמה עשרות שקלים).

אגרת הרישוי (~500 שקל?) ששילמת עד דצמבר עדיין תקפה וקיימת לזכותך, לא תחוייב בה שוב.

אז כן - התחשבו בך.
לא קיבלת קנס וכן קיבלת אפשרות לתיקון הליקויים בנסיעה עצמית ללא צורך לשלם על גרר.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
עלות תיקון הליקויים אינה נזק

זה חלק מהוצאות תחזוקת הרכב.
עלות המבחן אינה נזק - מאחר והנהג לא מרקפיד לנסוע ברכב תקין מישהו צריך לבדקו, והמישהו הזה לא עובד בחינם.
הנזק שנחסך ממנו הוא 1000 שקל שהשוטר היה רשאי לקנוס אותו בו.

wil

New member
זה מה שהתכוונתי לומר, ניסוח אומלל

jakuto

New member
רק לסבר את אזנך.

במדינות מתוקנות (ארה"ב למשל), רישוי הרכב ניתן למספר שנים. אך אין מצב ששוטר ימצא ליקוי ברכב. הנהג עשוי למצוא את עצמו במעצר. כי כל האחריות עליו. במדינתינו הקטנטונת החברה שיושבים בירושליים החליטו שאי אפשר לסמוך על השכל הישר של הנהג הישראלי ולכן הרישוי הוא שנתי, (למעט שנה ראשונה ברכב פרטי) ובמידה ונמצא ליקוי הנהג נשלח לתקן ולשלם. לצערי המשפט הידוע שישראלי לא קונה מטרייה כשמעונן אלא שהוא רטוב מהגשם הינו נכון לכל דפוסי ההתנהגות של הנהג הישראלי. וחבל שכך.

למעלה