הודעה ר-ק לבנות

Laallaa

New member
הודעה ר-ק לבנות

חיפשתי את הפורום בנות אבל כנראה שהוא נמחק.
אני מקווה שזה הפורום הנכון לשתף.

בכל מקרה אני בת 21 וחצי, והמחזור שלי כלל לא סדיר ועדיין יש לי פצעים כמו לנערות בנות מתבגרות. [ הפצעים מגיל צעיר]
מגיל 18 הייתי הולכת לבירור אצל רופא נשים ומוותרת על הגלולות -יסמין, לודן וכו'.. -
היום הלכתי שוב לרופאת נשים, הפעם עם מטרה לקחת גלולות ולנסות לסדר את הפצעים והמחזור.
אני חייבת לציין שהרופאים האלה חושבים שאני הרופאה ולא הם!
באתי אליכם, בשביל מה? בשביל שתסבירו לי מילה במילה מה לעשות, כיצד לפעול.
זה מגעיל וזו לא צורה בכלל לדבר.

עשיתי בדיקות דם, והראתי לה.. ישר היא אמרה שהיא ראתה משהו בבדיקות דם, במקום להסביר כמו רופאה היא אמרה לי "מה את לא יודעת מה זה ביוץ?"
אוקיי. אבל תסבירי לי בהרחבה.

בכל מקרה,
יש כאן בנות שהיו או לוקחות כדורי אסטל ? הם עוזרים? יש לזה תופעות לוואי?

תודה, והמשך יום נפלא.

Blue Potion

New member
אני לא מכירה בנות שגלולות עזרו להם לאקנה

זה אולי מחליק את הפנים במידה מסויימת, אבל במידה ממש קלושה.

ממליצה לך בחום רב להמנע ממוצרי חלב (פרה). חלב פרה יוצר ליחה בגוף, שיוצאת החוצה בתור חצ'קונים. אני לא מכירה שום תרופה בעולם שעוזרת ושאין לה תופעות לוואי כמו לאי-אכילת מוצרי חלב פרה.
אני לא נוגעת בהם מגיל 16, וזה ממש עוזר לי. (ולחברות שלי).
אני אומנם מנשנשת עוגה/גלידה/שוקולד פה ושם, אבל לא צורכת את זה על בסיס קבוע.
ממליצה לך לנסות (תני לזה לפחות לחודש)

L i n t u

New member
את טועה ומטעה בגדול

גלולות אסטל ידועות בתור פיתרון לאקנה קשה ויסמין נותנים למקרים קלים יותר.
אני לקחתי אסטל במשך שנים, הייתה לי אקנה קשה (רצו שאני אקח רואקוטן אבל לא הסכמתי) ו3 חודשים אחרי שהתחלתי לקחת את הגלולות כבר היה שיפור משמעותי, אחרי חצי שנה היה לי עור חלק לחלוטין.
הרבה מאד בנות לוקחות גלולות בתור תרופה לאקנה.

L i n t u

New member
אני יודעת ובגלל זה תיקנתי אותך

coola556

New member
גלוות ועוד איך עוזרות

מנסיון אישי וגם מנסיון של חברות גלולות נגד הריון מנקות את הפנים מפצעים (עניין של איזון הורמונלי)
לי באופן אישי עזרו פמינט אבל יש עוד סוגים וכמובן שהרופא הוא זה שמחליט מה תיקחי.
חשוב לדעת שצריך סבלנות, לוקחים כמה חודשים (בערך 3-4) עד שמרגישים שיפור ואחרי חצי שנה בד"כ המצב כבר מצויין.

גלולות עוזרות במקרים מאוד ספציפיים

אם החצ'קונים נגרמים כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי, שזו לא בעיה גורפת, יש הרבה בנות שהחצ'קונים מגיעים אצלן מסיבות אחרות (עור בעייתי בעיקר), ובמצב כזה גלולות לא יעזרו.

טיפול באקנה הוא טיפול רפואי לכל דבר, וצריך לבצע בדיקות דם ולברר את מקור האקנה, ורק אז לפנות לטיפול. לצערנו יש רופאים שלא בודקים אלא "יורים" והתוצאות עשויות להיות לא סימפטיות (למדתי על בשרי).

Cow23

New member
אז את לא מכירה אישית אבל לי זה עבד פלאים

והיה לי המוןןן חצקונים:/

Blue Potion

New member
תגובה לשתיכן...

סבבה, אבל זכותי לדבר מניסיוני, כמו שזכותכן לדבר מניסיונכן.
כנראה שאיפושהו פספסתן את הנקודה, לפי מה שאמרתי הכדורים האלה עוזרים למשהו אחד אבל תופעות הלוואי שלהם לא שווים את זה. הצעתי את הפיתרון שלי. זכותכן להציע את הפתרון שלכן, מבלי לדרוס את שלי...

המלצה - לכי לרופא עור

ותבדקי אפשרות לראוקוטן.

חצ'קונים בגיל 21 זה כבר לא פצעי בגרות, וגלולות יעזרו לאקנה רק אם קיימת בעיה הורמונלית שגורמת לאקנה (מחזור לא סדיר לא מעיד על בעיה כזאת), ורק גלולות מסוג מסוים.

L i n t u

New member
חצ'קונים ומחזור לא סדיר = בעיה הורמונלית

כמובן בגיל שהוא לא גיל ההתבגרות

coola556

New member
המלצה - אל תקחי ראוקוטן

כדורים מזעזעים שעושים תופעות לוואי לא נעימות (לא מנסיון אבל מסיפורים של חברות שלי..)

ומהניסיון שלי - מה שכתבת רחוק מהמציאות

יש אמנם תופעות לוואי, אבל הן בהחלט נסבלות - יובש כללי שאפשר להתמודד איתו, במיוחד בחורף ו-זהו פחות או יותר, ואחרי סיום הטיפול הכל עובר, והתוצאות ללא ספק שוות את זה.

כמובן שרצוי להתייעץ עם רופא עור מבין עניין קודם, אבל הורס אותי שאנשים ממליצים לא על סמך נסיונם.

Saladin

New member

השתמשתי בכדור לתקופה לא ארוכה (אולי 3 חודשים) ותופעות הלוואי הפריעו לי ממש בקטנה.

Hawkgirl

New member
לא יודעת לגבי הגלולות..

מעולם לא לקחתי.. אבל בנוגע לפצעונים זה כבר תלוי בעור שלך וכנראה שיש לך עור שומני.
כמו שהציעו לך כבר, לכי לרופא עור. אני בעבר לקחתי ראקוטן לטיפול באקנה, אבל יש גם תרופות אחרות שאולי יציעו לך.

מעבר לזה, מציעה לך אולי גם לשאול את השאלה בפורום יופי וטיפוח אישי, הבנות שם אולי יוכלו להמליץ לך על קרמים טובים לעור שומני או דברים אחרים..!

תרופות אחרות לא עוזרות הרבה

מניסיון מר - יש תרופות ממשפחת האנטיביוטיקה שמסייעות זמנית, והנזק שהן עושות לא שווה את זה. ראוקוטן זה הטיפול הכי טוב.

Hawkgirl

New member
זה אולי נכון

יצא לי להתנסות באיזה טיפול אחר לפני ראקוטן. שדווקא כן עזר. לתקופה מסויימת, אבל לאחר מכן האקנה שוב חזר.
אבל אני תמיד לוקחת מחשבון שכל אחד מגיב אחרת לטיפולים שונים. ייתכן ואותו טיפול יעבוד עבור אחרים.
(אגב, לא היה שום נזק מהטיפול בו נתנו לי)

בונגע לראקוטן יש הרבה שמהססים להשתמש בתרופה כי יש לה המון תופעות לוואי לא נעימות, התרופה עצמה בעלת השפעה חזקה ויש צורך להיות במעקב במהלך נטילת התרופה.
זו לא תרופה שממהרים לחלק או ממהרים לקחת. צריך קצת לקחת בחשבון דברים נוספים לפני שמתחילים בטיפול עם ראקוטן.

TheSecretWithin

New member
לדעתי זה מוצא אחרון

זו תרופה נוראית ויקרה.
אני בדיעבד התחרטתי שדחפו לי אותה מהר מאוד, כמות הפצעונים שהייתה לי לא הייתה נוראית ועדיף היה לתת לזה לעבור..
גם היום יוצאים לי קצת פצעונים לפני מחזור, זה שינוים הורמונלים, אז חשוב באמת לעשות הערכת מצב רצינית עם כמה רופאים לפני שמתחילים את הקללה שנקראת ראקוטן.

למעלה