הודעה שכתבתי כתגובה בפורום אחר

time to fly

New member
מצטער, הייתי במקום כועס

שלא לצדק, כי פתחנו נושא כלכך כואב, והדברים שאמרת לי צדקו, שכאב לי כלכך, וכעסתי אז, מצטער אנוכי, התוכלי לסלוח לי? על האגו והכעס?
אלה שלא מתעוררים... פשוט נשארים שם בשינתם ולא לומדים כלום מהגילגול הזה וזה כה חבל אך מי אני שאקבע להם מה חבל להם או לא תהליכם הוא שלם וזה בעל סבירות גבוהה יותר שאדם כזה יגיע למקום רע כלכך של כאב בכל דרך ביטוייו בטח לא חידשתי לך כלום בהודעה הזאת
שלומי

Kaya

New member
../images/Emo42.gif מתוק !! ../images/Emo42.gif

מובן מובן ושוב, מ-ו-ב-ן !!!! בוא נעשה הסכם קטנטן
צא מנקודת הנחה שאני לא יכולה לכעוס עליך, ואם אני משתמשת בפחות מידיי אייקונים של חיוך זה רק כי זה נראה לי דבילי....אבל אני כל הזמן מחייכת ! כמו שרשמתי - זאת היתה טעות מצידי לשכוח לרשום את המשפט של "לקחת את כל מה שאני רושמת בערבון מוחלט" - והרי לך גם הסיבה - לא ידעתי מה עברת ולא יכולתי לדעת בחיים עד שבאת וסיפרת לי
אבל הנה לך עוד צ´ופצ´יק קטן למחשבה... ואתה הגעת לזה. אף אחד לא אמר לך - כי אין צורך להגיד לך: עצם זה שהדברים שרשמתי "הכעיסו" אותך במקום מסוים - כנראה שנגעו במשהו. כנראה שמשהו שאמרתי היה נכון (שוב, מילים שלך)....והרי לך דלת חדשה שנפתחה - נראה לך שיגיע היום בו תוכל להבין את הוריך? נראה לך שיגיע היום בו תוכל לסלוח להוריך? נראה לך שיגיע היום בו תקבל את הוריך כבני אנוש? שבסך הכל כמו כולנו - גם להם יש פחדים ומן הסתם כשנולדת הם לא קיבלו חוברת הדרכה (אני מוציאה לאור חוברת כזאת דרך אגב...)? משום מה יש לי הרגשה שהיום הזה לא רחוק מלהגיע ...... אבל לפעמים טוב לנו להמשיך במה שאנחנו עושים מבלי להתעמק כל כך באותם דברים שנוגעים לנו בנקודות הכי כואבות כי זה כבר יגיע עם הזמן
. ואתה עוד אמרת שאין לך מטרה........
ביום בו האהבה עזבה אותנו נולדו כל הפחדים שלנו. נראה מגוחך משהו.. לא? דמיין לך מלחמת עולם בה עומדים אלפי מפלצות קטנות מעצבנות כאלה עם אקדחים, רובים, מרגמות כאשר מעבר לגדה עומדת לה השכינה היפה מכולם עם ידיה פרוסות לרווחה, כאשר נשקה היחיד הוא האהבה שבפיה וכל מה שהיא רוצה הוא לחבק את אותם יצורים קטנים.......... מי אתה חושב ינצח ?
מרג.

time to fly

New member
מאמין שיגיע היום בו אוכל לחבק אותם

ולחייך לעבר זכרונותיי אבל רגע, אני לא רוצה להיכנס לשם, לפתוח את הדלך האבוטה הזאת זה מפחיד אותי, ומגן עלי לכעוס עליהם ככה יש לי על מי לכעוס ומי להאשים וזה מגן עלי מהתמודדות עימם!!! עם כל הזכרונות, וחשוב לציין עימם כי עם עצמי והפסיכולוגית שלי התמודדתי, אך בטח לא מספיק, כי עדיין קשה לי ואני שבע רגשות וכעסים כשאצא מהבית, מאמין שהתהליך עימם יואץ אם אבחר אני יודע שהשכינה תנצח אני עוזר לה לנצח כל הזמן היא כה יפה, וכה תמירה ונאווה צווארה כה גבוה, ועורה צח בשלג איך היא לא תנצח, איך היא לא תמיס כל רוע בחום ליבה העצום והנעים ?
?
?
ואני יודע שאת מחייכת אני מרגיש זאת עד לפה פשוט הייתי חייב להתנצל כי הרגשתי רע על איך שכתבתי והייתי מודע לכעסים, ובגללם הייתי חייב לך התנצלות, כי כתבתי ממקום לא טוב (וגם סתם ניסיתי לומר בזה שאולי הייתי כותב עם חיוך ובצורה נחמדה יותר) שלומי

לסלי

New member
לא יודעת אם זה המקום המתאים

להכניס את מה שרציתי לכתוב, אבל שיהיה. קשה לי לקבל את הכעס שיש לי כלפי הוריי. קשה לי לדעת שיש בתוכי כאלה רגשות כואבים דווקא כלפי האנשים הכי קרובים אליי. אני נפגעת הכי קשה מהאנשים שאני הכי אוהבת. ויותר קשה לי לדעת שזה משהו שלעולם לא אצליח לשנות, כלומר, ייתכן שאלמד להפסיק לבחור להיפגע מהם, אך לעולם לא אצליח להרים את המסך השחור שמונח על עיניהם ולהראות להם עד כמה הם טועים בהתנהגותם. אני כבר ילדה גדולה, בת 21, שעדיין מסתגרת בחדר ובוכה בכל פעם שהם פוגעים בי.... אני רק מודה שמהתנהגותם אני מצליחה לבנות את עצמי יותר טוב....

דז

New member
לכולם

יש בעיות עם ההורים שלהם . ולרוב נפגעים כי אוהבים ופתוחים מספיק להפגע . ואם ההורים שלך מעליבים אותך בדרך שמפריע לך תדברי איתם על זה , אולי ם הם ידעו הם יפסיקו , סך הכול הם אוהבים אותך חזרה . נויה

time to fly

New member
לפעמים החיים מובילים אותנו

למקומות יפים יותר או פחות אני מכיר אנשים שחוו ילדות פחות כואבת מצד ההורים ממני אישית אני לא מכיר אנשים שחוו את מה שאני חוויתי ובאמירת הדברים הללו, איני אומר שהטוב המוגדר בעיני הוא טוב אבסולוטי, אלו סה"כ הגדרותיי, וגם ילדותי הכואבת הביאה אותי למקום בו אני נמצא, ועל כך אני מודה לה (לא רק היא, אבל היא היתה חלק מתהליך הכרחי) לי יש המון כאב הקשור בילדותי לכן קשה לי להתייחס ל"בעיות" עם ההורים כדבר שיגרתי מבחינתי, אלו לא בעיות, אלה זכרונות כה גרועים, כה כואבים, של כאב פיזי ונפשי, של אלימות פיזית ומילולית, דברים שרק תהליך עמוק כלכך, תהליך ארוך כלכך יגאל אותי מהכאבים וישחרר אותי למקום של אושר ברור שהכל עניין של בחירות, ברור, אני לא סותר זאת בהודעתי, רקק אומר שישנם אנשים שחוו מקום אחר, זהו ובנימה אופטימית זאת, אספר לכם בדיחה (כאבה לי ההודעה, אני חייב לספר אותה) בלונדיני אחד חזר הביתה ושמע קולות מוזרים מכיוון חדר השינה. הוא רץ למעלה ומצא את אשתו עירומה ומתנשפת על המיטה. "מה קרה?", שאל. "כנראה שיש לי התקפת לב", אמרה האשה. הוא רץ למטה, תפס את הטלפון ובעודו מחייג בנו בן הארבע הגיע אליו ואמר: "אבא! אבא! דוד רוני מתחבא בארון הבגדים שלך והוא עירום לגמרי!". הבלונדיני טרק את הטלפון, רץ למעלה ופתח בפראות את דלת ארון הבגדים. אחיו, עירום לחלוטין, ישב בפנים, על רצפת הארון. "איזה בנאדם אתה", רתח הבלונדיני, "לאשתי יש התקפת לב ואתה מסתובב לי כאן בלי בגדים ומפחיד את הילד!" D-: D-: D-: אני יודע שנמוך, פשוט שלחו לי והייתי חייב אוהב אתכם ורק דבש שלומי

time to fly

New member
הייתי חייב לומר לך את הדברים הבאים:

נכנסתי לכרטיס האישי שלך את נשמעת כבן אדם המתפתח בדרך יפה, כבן אדם שצבר חכמה רבה אמרת כמה דברים מדהימים בתבונתם "אני רק מודה שמהתנהגותם אני מצליחה לבנות את עצמי יותר טוב" "ייתכן שאלמד להפסיק לבחור להיפגע מהם" ובכלל, מהותה של הודעתך, נפלאה את במקום יפה חמודה, והודעותייך בפורום השני, הרשימו אותי אני מרגיש קרוב אלייך באיזה שהוא מקום מן הזדהות כלשהיא אני כלכך לא מכיר את הסיפור האישי שלך כלכך לא יודע מה חווית אשמח אם תפרטי יותר, כדי שאוכל להבין מי את ומה חווית אני פה, רוצה לעזור שלומי

לסלי

New member
אם אין אני לי - לסלי....

תודה. הודעתך גרמה לי לחייך, והמוזר הוא שאני לא יודעת למה. אבל לגבי העזרה שאתה מציע - אני מאמינה שמשהו חיצוני לא יכול לעזור לי באתגר הזה - זו בעיה פנימית. לשנות את הוריי אני לא אצליח, ורק על התגובות שלי אני שולטת - רק שינוי פנימי, שינוי שתלוי רק בי, יכול לפתור את התסבוכת הזאת. אני לא סובלת התעללות פיזית, ומבחינה חומרית יש לי כל מה שאני רוצה/צריכה, ולכן קשה לי לכעוס עליהם, כי בדרכם שלהם הם אוהבים אותי, הבעיה שזה מתנגש עם מה שאני דורשת - משהו עמוק יותר מדברים חומריים. הייתי רוצה לשמוע מאמא שלי שהיא אוהבת אותי, ולקבל חיבוק מדי פעם - אני לא זוכרת מתי זה קרה לי, אם בכלל, שזכיתי לחיבוק ממנה. ולפעמים, כשהם עצבניים מכל סיבה שהיא, אני מרגישה כמו שק החבטות שלהם - הכל יוצא עליי, ובצורה די מכוערת. יש משפט באנגלית שאומר שאבנים ומקלות יכולים לשבור את עצמותיי, אבל מילים לעולם לא יפגעו בי - כמה שזה לא נכון.... המילים שלהם כל כך פוגעות בי, למרות שאני יודעת שהן לא יוצאות ממקום של שנאה, אלא מתוך תסכול ריגעי שלהם שלא קשור בי בכלל, ובכל זאת, עם כל הידיעה הזאת, עדיין קשה לי. אני מניחה שזה כאין וכאפס לעומת מצבך, אבל זה לא מפחית מהכאב שאני מרגישה כרגע....

מרגוש, הרגת אותי! איזו תגובה?!?! ../images/Emo67.gif ../images/Emo98.gif ../images/Emo99.gif

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות... זאת תגובה מדהימה ואני מזהיר אותך שעוד כמה תגובות כאלה אני לא אקבל אותך ללימודי הקונג-פו, כי יהיה נדמה לי שאין לי מה ללמד אותך!... אז או שאת מפסיקה להגיב תגובות מדהימות כאלה או שבכל פעם שאת מגיבה ככה את דואגת גם לחזור אלי ולטפח לי ת´בטחון בהתאם... מובן?! שלך באהבה בן נ.ב. הכל היה בצחוק בהודעה הזאת, מלבד כל מה שקשור למדהימותה של התגובה שלך...

Kaya

New member
חזרה לעינייננו.....

לפני הכל - מתנצלת על כל הטעויות... אני כבר הרבבבההה שעות לא ישנתי... בכל אופן, מתי שהוא כן קיבלת כלים. גם אם הם קטנקטנים, טיפטופים קטנים - אבל הם חקוקים לך בזיכרון ופתאום הגיע משהו שעורר בך את ה´כלי´ הזה והרי לך תחילת התהליך. כן, אני יודעת מה זאת אומרת להתחיל מאפס... זה הכי קשה - וראוי לשבח !! אבל סך הכל, כמו שפעם כבר כתבתי - אין כאן ´מיקומים´ בסקאלה הזאת. אין מישהו שהוא מתחתיך או מעליך. יש הארות מסויימות שאנו חובים, תובנות כאלה, כשיכול להיות מאוד שאני חוויתי כמה מהם ואתה כמה אחרים... עכשיו תורך

time to fly

New member
וואו, אחת התובנות הגדולות שהגעתי

אליה בעת הזאת זו שאיני משווה עצמי לאחרים כל אחד וציר הזמן שלו כל אחד וקצב ההתקדמות שלו בסקלה שלו, ורק שלו, ולכל אחד סדר התחנות שונה, ואורך מסלול אחר ומטרה שונה אני כלכך לא משווה עצמי לאחרים אני מאמין שישנה מטרה שרק עכשיו התעוררתי משיינתי שרק עכשיו התחלתי לחיות כנראה ישנה מטרה דטרמיניסטית קוסמית שרק עכשיו התחלתי בהכל כנראה הייתי צריך לחוות מספיק דברים שבילעדיהם לא יכלתי להיות מה שאני עכשיו אני מאוד גאה בעצמי מאוד שלם עם עצמי בקטע הזה מאוד אוהב את עצמי על כך שאני לא משווה עצמי לאחרים ובוחן את התקדמותי בהשוואה ל... כי מה אני יודע על קצבו של האחר על עומקו והבנתו אולי הוא יודע דברים אבל כלל לא התעורר?

Kaya

New member
אין לי מושג...הכל יכול לקרות בשעה

הקרובה... אני לא אומרת את זה סתם...ככה אני חיה
שוב, תנסה כשתגיע, אם אני אהיה כאן - משמע אני אמורה להיות כאן. אם לא - אז לא

Kaya

New member
מישהו אמר לא מזמן

שאיזה ´שער´ בשמיים נפתח... זה כאילו משהו שלא מדברים עליו...ררר.... וגם כמה מהמיסטיקנים הגדולים בעולם הגיעו לישראל לפני כחודשיים... מעניין אם יש קשר... בכל אופן, אני מגלה עוד ועוד אנשים ש´פתאום´ מתעוררים ומתחילים לשאול שאלות.. כולם מחפשים את מורפיוס... אך לא משערים לעצמם שהם-הם ה´נבחרים´... שלך, מרג.

chips

New member
../images/Emo42.gif טוב מה אי אגיד ?

קראתי את השירשור ואני מנסה להבין אותו. אני אישית לא ממש בעד התפלספות אלה פשוט לחיות את היום. אני טיפוס של טכלס. אבל מה שכן אומר זה שכל אחד מרגיש לפעמים ריקנות. כל אחד מרגישה לפעמים שהוא לא מתקדם .(לי זה בדרך כלל קורה פעם בשנה ביום הולדת שאני עושה חשבון נפש עם עצמי. (יום אבל לאומי) שבת שלום נב אני מנסה להיגמל קצת מהמחשב אז אהיה כאן בערב (בתיקווה שאצליח)

time to fly

New member
אף פעם לא הבנתי מה עצוב כלכך

בימי הולדת היה לי חבר שהלך רחוק ופשוט התנתק בימי ההולדת שלו, ודימה את תחושתו כהתאבדות תחת עץ אפרסק

chips

New member
היה לי מרצה (קצת מוזר)

שאמר שהוא לא מבין למה צריך לחגוג ימי הולדת הרי זו שנה קרובה יותר למוות.אם תחשוב על זה -זה די נכון. ולמה הדיכאון? אמממ זמן לחשבון נפש המרצה הזה לא הימשיך ללמד במכללה.
שבת שלום

time to fly

New member
אני הולך להתגלם בתור עמית לעמותת

מכורים למחשב אנונמיים ולומר לך לך מפה, חזור רק הערב
בשביל מה יש חברים?
ונכון, אבל כל יום הוא קרוב יותר למוות, יום ההולדת זה סתם דרך שלנו, בני האדם, להרגיש חשובים, ליצור סדר וארגון בתוך החברה שלנו אני כלכך לא מתייחס לימי הולדת, רגשית, בשבילי. סתם מכולה/מגירה נוחה לאחסן את ההגדרה הזאת, יום הולדת סתם תכונה שלנו, בני האדם, להגדיר הכל אני סתם כבד הא?
שבת שלום גם לך אחי רק דבש שלומי

למעלה