הודעות בנושא גרין קארד

סטטיסטיקה של הגרלת הגרין קארד

שלום, תוכל למצוא אינפורמציה בנושא שחיפשת כולל התוצאות של הגרלת השנה שעברה על פי מדינות באתר הבא.

למיטב ידיעתי

נתונים לגבי מספר הבקשות מכל מדינה אינם מפורסמים, בדיוק בגלל מה שציינת.

dodo7

New member
גרין קארד

זכיתי בגרין קארד, יש לי עד חצי שנה לעזוב את הארץ. אולי מישהו יודע כמה זמן אני צריכה להשאר בארה"ב לפני שאני חוזרת לארץ? האם אני צריכה לחכות עד לקבלת גרין קארד קבוע? תודה

ktam

New member
איך זוכים/מגרילים/משיגים גרין קארד?

אני מתכוון לסוע לארה"ב במנובמבר כדי לנסות להיכנס לקבוצת סנובורדינג מקצועית ו/או לעבוד באתר סקי. א. איך אפשר "להשיג" גרין קארד שיוריד לי חששות של שהייה בלתי חוקית. ב. אם לא גרין קארד, מה כדי לספר בשגרירות כדי לקבל ויזת תייר לאורך שהייה מקסימלי? ג. האם לעבודה באתר סקי (שמסתמך באחוז גבוה על עובדים מחוץ לארה"ב) יש חוקים משלה שמאפשרים לישראלי לקבל ויזת עבודה מיוחדת? תודה תומר

gali34

New member
גרין קארד קרובי משפחה

ההורים שלי הם אזרחים אמריקאים, היגשתי בקשה לגרין קארד לי, לבעלי וילדים לפני למעלה משנה. מאז אירועי ספטמבר האיטו את התהליך. האם ניתן להמשיך את התהליך דרך עורך דין תוך כדי שהייה בארה"ב והאם מישהו מכיר עו"ד המטפל בנושא?

אנגלינה

New member
שאלה חשובה!!!!

בקשר לגרין קארד אני שמעתי משהו על זה שאם משתתפים בהגרלה של הגרין כארד ולא זוכים אז אלו שלא זוכים יכולים להיסתכן בכך שיאוסר עליהם להיכנס לארה"ב בכלל האם יש אמת בזה או שזו שטות? אנגלינה

justme2002

New member
תשובה ל green card

לא אני לא מכיר אתר המעביר סטטסטיקות מדוייקות כמו שאתה מחפש, אבל באתר של מחלקת המדינה (אתר מצויין אגב!) יש פירוט לגבי מספר הדחיות לגבי כל מדינה בחתך יבשות - כלומר אם נניח הנחה ראציונאלית מאוד הבאה ואומרת שאין סיבה שבמדינה X מספר חסרי ההבנה לגבי איך למלא את טופס הלוטו שונה ממדינה Y אזיי נוכל להניח עפ"י מספר הדחיות פר מדינה את כמות מבקשי הגרין קארד באותה מדינה. לדוגמא: הידעת? באחת ממדינות אפריקה (אם אינני טועה אתיופיה) נרשמה כמות דחיות עצומה...האם הם פחות אינטלגנטיים מתושבי קונגו? סביר להניח שלא! לכן ניתן להסיק שממדינה זאת כמות הפניות גדלה. אגב שים לב רק שהמדינה שאתה מחזיק דרכון שלה איננה ברשימת הבלתי חוקיות להשתתפות בהגרלה (בריטניה, מקסיקו וכו´) לכן: הצעתי בדוק את מספר הפסילות של ישראל אל מול המדינה ההיא וכך תוכל להסיק. (לדעתי הנחה מאוד לא הגיונית). רק טוב!

שטיבלמן

New member
אם אני לא טועה

את צריכה להיות 5 שנים עם גרין קארד עד לקבלת אזרחות. במהלך אותן 5 שנים עלייך לשהות בארה"ב לפחות 6 חודשים בכל שנה. תפני לשגרירות האמריקאית בארץ, הם מאוד אדיבים ומסבירים בפירוט רב את כל הפרטים. רק צריך לחכות קצת בתור... והרבה פרטים תוכלי לקבל כאן וגם פה.

כמה תשובות

בוקר טוב. לגבי גרין קארד והדרכים להשיג אשרת שהייה ועבודה חוקית ראה הודעתי לאחד הגולשים כאן. לגבי עובד באתר סקי, ייתכן ויש לך כישורים מיוחדים לצורך העניין שעשויים לסייע בהשגת ויזה מיוחדת (יש כל מיני קטגוריות ואני לא מכירה את כולן). במקרה זה תצטרך לברר עם המעסיק האם הוא יהיה מוכן לספק לך "חסות" (sponsorship) לצורך העניין. כמובן שאם אתה נכנס לארה"ב על אשרת תייר אסור לך לעבוד כאן, והסיכון בעבודה בלתי חוקית מאוד גבוה לאור החוקים החדשים שנחקקו לאחר ה-11 בספטמבר המאפשרים ל-FBI לעצור לתקופה בלתי מוגבלת כל מיני חשודים שנתפסים באופן בלתי חוקי. מצמרר ומאוד לא מומלץ. בינתיים החוק החדש של הגבלת הכניסה על אשרת תייר ל-30 יום עדיין לא מיושם, אך סביר להניח שהוא יהיה מיושם עד נובמבר. במקרה זה הסיכויים לקבל אשרת שהייה ליותר מ-30 יום יהיו קטנים אבל תמיד ניתן להגיש בקשת הארכה לפני פקיעת האשרה שלך, ועד שהיא תאושר או תידחה (לפחות חודשיים) השהייה שלך היא חוקית. בהצלחה!

leemor

New member
אני לא חושבת

אבל עדיף שתשאל את עדי.... אני חושבת שפעם אמרו לי שרק מי שזוכה נרשם אצלם במחשב!!

שטות גמורה ומוחלטת

משתתפי ההגרלה שלא זוכים יזכו לאותו טיפול כמו כל אחד אחר המבקש ויזה.

אז ככה...

השמועה צצה לה בגלל שבטופס בקשת הויזה את צריכה לציין האם השתתפת בהגרלה אי פעם (ואסור לשקר!! הם בודקים את זה במחשב). ואם יש להם סיבה לחשוד בך שאת רוצה להגר בצורה לא חוקית, להשאר לעבוד בלי אישור וכו´ וכו´, במידה והגשת בקשה לגרין קארד זה יכול לתמוך בחשדות שלהם. אבל, אם את משתתפת ומגישה בקשה לויזת תייר או סטודנט ומציגה את כל האישורים הנדרשים, לא צריכה להיות לך בעיה עם זה. כלומר, זה לא אמת מוחלטת אך גם לא שטות גמורה. אפרת

DJNYC

New member
אני בספק אם באמת אפשר לבדוק את זה..

מספר הבקשות הוא עצום, והמידע שהם מבקשים הוא מינימלי ולכן אני בספק אם אפשר יהיה לבצע בדיקה שכזאת. בטופס ההגרלה מבקשים שם וכתובת בארץ, ואני בספק אם מישהו מזין את מיליוני הבקשות למחשב, ואח"כ מצליח לבדוק.... די קלוש הסיכוי. לפעמים נותנים להם יותר מדי קרדיט רק בגלל הפחד.

ה-INS מציין בהגרלת הגרין קארד

שהשתתפות בהגרלה לא תפגע בסיכוייו של המשתתף לקבל כל סוג ויזה בעתיד ושבקשתו לויזה תישקל אך ורק בהתאם לתנאי הויזה. אמנם צריך לציין שהשתתפת, אך על פי החוק הם מנועים מלסרב לך לויזה על זמך זה. כמובן שזה יכול לתרום אם יש להם גם ככה הרגשה כללית שאת הולכת להיות מהגרת לא חוקית אבל למען האמת בימינו באמת לא קל לקבל ויזה בכל מקרה, הם מסרבים להמון אנשים ללא קשר בהגרלה...

ayool

New member
העניין הוא כזה

מי שמעוניין להוציא ויזה שאינה ויזת תייר אלא ויזת סטודנט למשל, או כל ויזה אחרת שמאפשרת שהיה בארה"ב, והשתתף בעבר בהגרלה, יקשה עליו להוציא את הויזה מכיון שהוא "חשוד" ברצון להישאר לצמיתות. בזמנים קשים מאוד, יתכן שיהיו בעיות גם בהשגת ויזת תייר כי הרי אותו אדם רוצה להגר וזה נראה לא אמין שהוא רוצה כרגע רק לטייל. כלומר הם מניחים שהוא ישאר כמהגר לא חוקי. ותאמינו לי יש להם את כל המידע על מחשבים ומחשבים הרי זוכרים הכל.

ד ז י ר ה

New member
עו"ד פרנקל בניו-יורק מטפל במסירות

ובארץ יש את משרדו של עו"ד ליעם שוורץ. אנו כרגע בטיפול במשרדו .עושה רושם שהם מקצוענים ויודעים היטב את המלאכה.

ktam

New member
ויזה

זה לא כל כך נראה לי הגיוני שישראל, שהיא מדינה בקשרים ענפים עם ארה"ב תקבל "עונש" כזה של הגבלת ויזה. יש למישהו פה מושג למה דווקא הויזה הישראלית מקוצרת? הנוהל הזה קורה גם למדינות אחרות?

תקופת ה- admission לבעלי ויזת תייר

תקוצר לכל התיירים שיכנסו לארה"ב עם ויזה כזו ללא שום הגבלה על ארץ מוצאם. לגבי ההחמרות עם ישראלים, יש כמה סיבות - האחת היא שישראל היא מבין המדינות שאחוז אזרחיה השוהים בלתי חוקית בארה"ב הוא גדול. שנית בישראל יש גם אזרחים וגם לא אזרחים ממוצא ערבי ומוסלמי שכעת הם ה"חשודים ביותר" מבחינת ארה"ב. שלישית לאחר ה-11 בספטמבר כל מדינות המזרח הרחוק נמדדות בחשד גדול יותר מאשר קודם.

למעלה