כמה רעיונות
קודם כל כמה נקודות לתשומת ליבך בקשר ל"סיום" התואר בארה"ב: 1. רוב הסיכויים שתצטרכי לחזור על חלק גדול מהתכנית אם לא על כולה. שיטת ותכנית הלימודים כאן היא אחרת לתואר ראשון, למשל 4 שנים ולא 3, והאוניברסיטאות המכובדות לא יקבלו אותף באמצע תוכנית בלי לדרוש ממך לחזור על כל הקורסים שהם חובה... 2. לגבי מלגות וסיוע כספי לאחר שתתקבלי תוכלי לברר עם המוסד האקדמי איזה סיוע כספי הם מציעים. לרוב לתואר ראשון לסטודנטים בינ"ל אין הרבה אופציות. את יכולה לנסות ארגונים יהודיים או לברר בטכניון אם יש להם שותפויות עם מוסדות בארה"ב בנושא. 3. שכר הלימוד נמוך בהרבה באוניברסיטאות הציבוריות לעומת הפרטיות, וחלק מהאוניברסיטאות הציבוריות הן ברמה גבוהה מאוד, כמו UC Berkeley או UCLA או אפילו המכון הטכנולוגי של קליפורניה, אוניברסיטת פנסילבניה, NYU, ואוניברסיטת אילינוי באורבנה. לגבי הגרין קארד אני לא ממש יודעת לענות לך. באופן עקרוני ידוע לי שתוכלי לשמור עליו ע"י ביקורים במהלך השנה, אבל אני ממש לא יודעת אם את צריכה להיות כאן חצי שנה כדי לקבל את המסמך הקבוע. אני מציעה שתרימי טלפון לשגרירות בת"א ותשאלי, שם יוכלו לתת לך תשובות מדוייקות. השאלות שתשאלי שם לא ישפיעו על מעמד הגרין קארד שלך. בהצלחה!