הודעות בנושא גרין קארד

למיטב ידיעתי

על מנת "לשמור" על גרין קארד מספיק לבקר בארה"ב מספר שבועות בשנה. מצ"ב לינק להודעה של עו"ד ליעם שוורץ - עורך דין לענייני הגירה -לשאלה דומה.

dodo7

New member
תודה רבה

עד עכשיו לא ידעתי למי לפנות ואת מי לשאול... תודה רבה.

dodo7

New member
לימודים בארה"ב

אני אמורה לעזוב את הארץ תוך חצי שנה כדי לממש את הזכייה שלי בגרין קרד. זכייה,שלא ציפיתי לה והפתיעה אןתי לחלוטין. אני כרגע באמצע התואר הראשון בטכניון,נשארה לי עוד שנה לסיום התואר. ניסיתי לברר על אפשרות לסיים את התואר בארה"ב, אך השכר לימוד הוא פשוט עצום,זה לא נראה מציאותי.האם, לפי נסיונך קיימות אופציות כלשהן לקבלת מלגות ללימודים או עזרה בתשלום שכר לימוד? האם היית ממליצה לסיים בארץ את התואר ולקחת סיכון לחזור לארץ אחרי שהות של כמה שבועות בלבד בארה"ב? מצד אחד אני רוצה לסיים את התואר,"שנקרעתי" בשבילו כבר כמעט 3 שנים,מצד שני אני לא רוצה לאבד את הגרין קרד. האם אפשר לרקוד על שתי החתונות?

כמה רעיונות

קודם כל כמה נקודות לתשומת ליבך בקשר ל"סיום" התואר בארה"ב: 1. רוב הסיכויים שתצטרכי לחזור על חלק גדול מהתכנית אם לא על כולה. שיטת ותכנית הלימודים כאן היא אחרת לתואר ראשון, למשל 4 שנים ולא 3, והאוניברסיטאות המכובדות לא יקבלו אותף באמצע תוכנית בלי לדרוש ממך לחזור על כל הקורסים שהם חובה... 2. לגבי מלגות וסיוע כספי לאחר שתתקבלי תוכלי לברר עם המוסד האקדמי איזה סיוע כספי הם מציעים. לרוב לתואר ראשון לסטודנטים בינ"ל אין הרבה אופציות. את יכולה לנסות ארגונים יהודיים או לברר בטכניון אם יש להם שותפויות עם מוסדות בארה"ב בנושא. 3. שכר הלימוד נמוך בהרבה באוניברסיטאות הציבוריות לעומת הפרטיות, וחלק מהאוניברסיטאות הציבוריות הן ברמה גבוהה מאוד, כמו UC Berkeley או UCLA או אפילו המכון הטכנולוגי של קליפורניה, אוניברסיטת פנסילבניה, NYU, ואוניברסיטת אילינוי באורבנה. לגבי הגרין קארד אני לא ממש יודעת לענות לך. באופן עקרוני ידוע לי שתוכלי לשמור עליו ע"י ביקורים במהלך השנה, אבל אני ממש לא יודעת אם את צריכה להיות כאן חצי שנה כדי לקבל את המסמך הקבוע. אני מציעה שתרימי טלפון לשגרירות בת"א ותשאלי, שם יוכלו לתת לך תשובות מדוייקות. השאלות שתשאלי שם לא ישפיעו על מעמד הגרין קארד שלך. בהצלחה!

שטיבלמן

New member
ההצעה שלי

תבצעי הפסקת לימודים כאן בארץ, ותעברי לארה"ב ל- 6 חודשים. לאחר 6 חודשים תחזרי לארץ ל- 6 חודשים ותשלימי סמסטר אחד (תדאגי כמובן להרשם מראש). תחזרי שוב ל- 6 חודשים לארה"ב ולאחר מכן שוב לארץ להשלים את הסמסטר השני שעוד ישאר לך. כלומר, סך הכל את תאריכי את הזמן לקבלת התואר בעוד שנה, שבינינו, זה ממש ממש לא נורא. נכון, הצעתי נותנת מענה רק לבעיית הלימודים, לא לשאלה כיצד תתפרנסי בארה"ב אם את מגיעה לתקופות קצרות, אבל אני מניח שאפשר להסתדר ולמצוא גם עבודות זמניות למספר חודשים.

שטיבלמן

New member
אני מאוד מסתייג מתשובתו המלומדת

של אותו עו"ד שנתן את התשובה, היות ובאת ה- INS כתוב בפירוש כי באופן רגיל צריך לשהות לפחות 6 חודשים בכל שנה בארה"ב על מנת לשמר את הגריןקארד. יש אפשרות להעדר לזמן ארוך יותר אם מקבלים אישור מראש, אך תקופה זו לא תחשב במנין ה- 5 שנים עד לקבלת אזרחות.

אני לא יודעת אבל

אני מכירה מישהו שכבר שומר על הגרין קארד שלו ארבע שנים ע"י ביקורים קצרים בארה"ב. (והגרין קארד שלו בתוקף, הוא היה כאן שבוע שעבר). אני ממליצה לבדוק מול עו"ד או השגרירות.

שטיבלמן

New member
האם תוכלי בבקשה לברר אצל

החבר יותר פרטים? לי יש אזרחות וביררתי פרטים לגבי הבאת קרוב משפחה לחו"ל, ולא נתקלתי באופציה הזו כלל - לא באתר INS ולא בשגרירות כאן בארץ. תודה.

לא כל כך הבנתי את הקשר

בין הבאת קרובי משפחה לבין שמירה על גרין קארד באמצעות ביקורים בארה"ב. החבר אליו אני מתייחסת חי כבר ארבע שנים בישראל אבל מבקר בארה"ב מספר פעמים בשנה מתוקף עבודתו, וכך שמר על הגרין קארד שלו... אני לא רואה איזה פרטים יוכלו לעזור לך בנושא הבאת קרובי משפחה...

שטיבלמן

New member
הקשר

כאשר אגיע לארה"ב אגיש בקשה לגרין קארד לקרוב המשפחה שלי. חשוב לו לשמור על הקשר עם ישראל, ולכן הוא תכנן לגור 6 חודשים כאן ו- 6 חודשים בארה"ב. אם אכן ישנה אפשרות שהוא ישהה רק מספר שבועות בארה"ב וכך יוכל לשמור על הגרין קארד שהוא יקבל, זה יהיה מצויין עבורו. לכן אשמח לשמוע מהחבר כיצד הוא משמר את הגרין קארד רק ע"י ביקורים קצרים בארה"ב, היות וגם בשגרירות וגם באתר ה- INS לא מצויין דבר כזה...

יובית

New member
רק לידע כללי......

כפי שידוע לי רק הורים לאזרח אמריקאי יכולים לקבל גרין קארד תוך 45 יום. ביקוש אחים לוקח יותר מ-5 שנים לבקש קרובים בטח יותר אבל כמו תמיד, צריך להתייעץ במישרד עו"ד שמיתמחה בהגירה בהצלחה

למיטב ידיעתי

גרין קארד מטעם אחים עומד כיום על 12 שנה מטעם הורים של אזרח (כלומר לילדים בוגרים של אזרח) כ-6 שנים

שטיבלמן

New member
שו???

45 יום??? 6 שנים??? מדובר באבי, ובשגרירות אמרו לי שמדובר בממוצע ב- 6 חודשים...

Michal7

New member
מה בקשר לאישה של אזרח אמריקני?

אני נשואה לאמריקני וממתינה לשינוי מעמד לתושב קבע כבר שנתיים! עשיתי את הטביעות אצבעות בפברואר 2002. יש למישהו מושג כמה זמן עוד אנחנו צריכים לחכות?
מיכל פיניקס, אריזונה

iris and ben

New member
למיכל 17

לי לקח 4-5 חודשים מיום תביעת האצבעות עד שקיבלתי את הגרין כארד אני מניחה שהיום זה קצת לוקח יותר זמן (בגלל ארוע ספטמבר הנורא) סבלנות-אם את נשואה לאמריקאי ועשית כבר את הטביעות ויש להם את כל הניירת זה עיניין של עוד חודשיים בערל-להערכתי

Michal7

New member
../images/Emo51.gif

תודה איריס על מילות העידוד. איפה אתם נמצאים בארה"ב? (אנחנו גרים בפיניקס, אריזונה).
מיכל

הודעות בנושא גרין קארד

מהימים האחרונים שורשרו כולם להודעה הזאת. אנא השתדלו להמנע מפתיחת הודעות חדשות כדי שכל ההודעות באותו נושא יקושרו. תודה!

ינסון

New member
שאלה .... ובהצלחה

לא ידעתי לאן לשרשר את ההודעה הזו, למרות שיש מספיק שאלות בגין גרין קארד.. ובכל זאת. נחנו מתחיל להתגבש בנושא העזיבה ורציתי לשאול: סבתי, אזרחית אמריקאית, המגוררת, לא פחות ולא יותר בלאס וגאס. האם על סמך האזרחות שלה יש לי סיכוי לבקשה לגרין קארד???. ועוד, האם רכישת בית בארה"ב תקל על התהליך??? הרבה תודה..

כדי לשרשר הודעה

צריך "להגיב" להודעה קיימת (במקרה זה להודעת הגרין קארד) ולא לפתוח הודעה חדשה. אני יודעת שניתן לקבל אזרחות דרך סבים, אם הילד מתחת לגיל 18 והסב חי בארה"ב לפחות חמש שנים אחרי גיל 14. אני לא ממש יודעת מה קורה אם הנכד מעל גיל 18, אבל אני חושבת שאפשר לקבל גרין קארד ככה.

למעלה