הודעתי זו מחכה לתגובותיכם ולכן

shaffavi

New member
3 חודשים יותר קרוב מ-5 שנים...

זה היה בהלצה כמובן, אני מבין שאתה מתכוון למרחק הגיאוגרפי ("למה ללכת רחוק?"). הקדמתי ואמרתי בהודעתי שאינני יודע אם זה המקרה הראשון ותודה על העדכון, לא הייתי מודע לכך. ובכל זאת יש הבדל ויש כאן ´ראשוניות´ מסוימת בכך שזה התקיים בלוס אנג´לס. מעודדים אנשים בתפוצות לחבר ריקודים, אומרים להם בעצם: זה מאוד קל, 24 שעות מספיקות, גם אם לא שמעתם את המוסיקה מעולם, גם אם אף פעם לא הייתם בישראל, וגם אם אתם כלל לא יהודים. זה כיף, כדאי לכם, תנסו. ובתור פרס לזוכה ריקודו יוצג בהשתלמות בארץ וירשם כריקוד עם ישראלי. אז מה הפלא שירון מקבל מכתב מאותה ארגנטינאית שמדווחת לו על תחרות דומה שנערכה בארגנטינה ומבקשת עזרה בהפצת ריקודה שזכה. בקיצור, מין הרגשה שתפסו את הפטנט (גם בעזרת מחנה "ריקוד"), יצא המרצע מין השק - כולם יכולים, וכולם גם יחברו! אמריקאים בלוס אנג´לס, ארגנטינים בבואנוס איירס, ואסקימוסים (סליחה, אינוויטס) במפרץ פרודו. האם אלו עדיין ריקודי עם ישראלים? האם יש לחשוש מהצפה אפשרית?

גם באולפנים בארץ היו תרגילים

לחיבור צעדים לריקוד. אני חושב שגדי לקח את הרעיון מהאולפן שבו השתתף - בארץ. אם אני לא טועה - במסגרת לימוד תרגילי הדרכה ,והכרת צעדות עשו זאת. אפשר לשאול את יזרעאלה או את רות פרדס. גם תמר אליגור ,ליאורה סלוצקי, או עדנה קוה יכולות לספר, אם זה היה בזמנן, ואיך זה בוצע.

אתה טועה

כאחד שהיה מעורה בנושא האולפנים לא ידוע לי מאום על כך, מה שכן היה זה לרשום ריקוד, כלומר את צעדי הריקוד של אחד הריקודים שנלמדו באולפן. ולמרות זאת, אם תתעקש - אני מוכן להביא את תגובתן. יום טוב לך.

לאצבעוני - אני לא טועה

כתבתי אחרי שבררתי עם המדריכים שעוסקים בתורת הדרכה באולפנים. יש דף עבודה , בנושא צעדות של ריקודים, ופיענוח ריקודים. ניתן לתלמידים דף עם צעדות וספירתן - עליהם היה לחבר מהם ריקוד. והיה עוד תרגיל - הם קבלו דף עבודה עם צעדות של ריקוד מסוים - עליהם היה לזהות את הריקוד לפי הצעדות. לאשור דברי , שאל את אביבה אורי - מרכזת נושא תורת הדרכה באולפן (כנראה וושינגטון)

ל- חברשל כולם

למרות הכל, אני מוכן לשוחח, אם תוכל לומר לי עם מי מהם בדיוק ביררת, אשמח לצטט את תגובתן לאחר שאשוחח איתם. לשאול את אביבה הכי נוח לי כי אני בקשר טלפוני איתה כאחת לשבוע- מה לעשות? (תתפלא אני בהחלט לא סובל מזה, נהפוך הוא), כנ"ל עם עדנה קוה.

למעלה