הודעת פיטורים

מצב
הנושא נעול.

noonile

New member
הודעת פיטורים

הודעת פיטורים
אני עובדת במקום עבודה 8 חודשים ורוצה להתפטר. בחוזה שלי רשום שהחל מהחודש החמישי אני צריכה לתת התראה של 30 יום. השאלה האם החוק לא אומר שעלי לתת על כל חודש יום? ואז זה 8 ימים. אני רוצה לסיים שם כמה שיותר מהר, כי אני אמורה להתחיל במקום אחר תוך שבועיים וחוששת שהמעסיק יתעקש על חודש ימים. מה לעשות?

את לא חייבת לתת הודעה ארוכה יותר...

הודעת פיטורים
אני עובדת במקום עבודה 8 חודשים ורוצה להתפטר. בחוזה שלי רשום שהחל מהחודש החמישי אני צריכה לתת התראה של 30 יום. השאלה האם החוק לא אומר שעלי לתת על כל חודש יום? ואז זה 8 ימים. אני רוצה לסיים שם כמה שיותר מהר, כי אני אמורה להתחיל במקום אחר תוך שבועיים וחוששת שהמעסיק יתעקש על חודש ימים. מה לעשות?
ממה שכתוב בחוק. החוזה לא יכול לחייב אותך לתת הודעה מוקדמת ארוכה מהכתוב בחוק. (יש בפורום כאלה שחולקים עלי בענין הזה, אבל לדעתי - אני צודק).

הדעה השניה היא שהחוק קובע רף

ממה שכתוב בחוק. החוזה לא יכול לחייב אותך לתת הודעה מוקדמת ארוכה מהכתוב בחוק. (יש בפורום כאלה שחולקים עלי בענין הזה, אבל לדעתי - אני צודק).
הדעה השניה היא שהחוק קובע רף
מינימום מחייב של הודעה למען ההגנה על ההסתמכות והיציבות של העובדים ולמען חיי מסחר תקינים של המעסיקים. לכן אם קבעו הצדדים מספר ימים מעבר למינימום החוק שותק ולא הגביל זאת. למרות זאת זה ייבחן במידה של סבירות והגינות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה