הודעת פרידה (זמנית או קבועה)

ranlevy

New member
הודעת פרידה (זמנית או קבועה)

וסליחה שההודעה איננה קשורה לאוכל, גורמה או לגסטרונומיה. לצערי הרב, אני נוכח לדעת פעם אחר פעם, שישנם אנשים שהקנאה, צרות-עין ורעות-לב מעבירות אותם על דעתם. לא בפורום הזה חלילה. יש פה אנשים נפלאים שהאהבה לאוכל טוב והשאיפה לשלמות מאחדת אותם. אבל מסתבר שמרבית קהלו של הפורום אינו כותב בו כלל אלא קורא בו באדיקות על מנת ללמוד מתוכנו, ובו בזמן מרשה לעצמו להשתלח בפורום וביושביו ללא מעצורים. מצער אותי יותר, שחלק מאנשים אלו גם מתיימרים להציג את עצמם כידידי, לפנות אלי במסרים עם שאלות ולהתייעץ, ביניהם גם מנהלי פורומים באתר זה עצמו. את תחושותי העברתי גם להנהלת הפורום. בינתיים, ועד להודעה חדשה, אני נפרד ממכם ומ"תפוז" לשלום. וכדי שהשרשור יהיה קשור בכל זאת לגסטרונומיה: הנה נקודה למחשבה בפעם הבאה שאתם הולכים למסעדה. שנה טובה. -- רן.
 
מה?

אני המום רק היום נכנסתי לראשונה לפורום וענית לי במקצוענות על שאלותי וככה אתה עוזב אותנו.אולי תחשוב שוב בשבילי.ודרך אגב תודה על הרביולי. גיא
 

judi1

New member
בקשת הבהרה..

...שאקליד את היחסים של הפסיפלורה עם השוקולד או לא?
..אז גם אתה הולך להסתכל עלינו מבחוץ ? חבל.. אפשר ,אבל, לכתוב כאן בשפת סתר.. ..שפת הגימל אתה מכיר?.. ..רק מי שיצטרף באופן פעיל לפורום יוכל לקבל את המפתח הסודי.. אגתגה מגביגין?? ביי רן.
(ורציתי לשים כאן לב אבל הטבלה הזו לא רוצה לעלות לי..) מבינה אותך. ומצטערת שלא אוכל ללמוד ממך יותר.
 

bouquet garni

New member
בקשה מהמגיבים להודעתו של רן

הנושא מטופל מול הנהלת הפורומים, אודה לכם על המשך הדיון במסרים.
 

B r u l e

New member
אני מצטער לתומהים

אחד האנשים הכי תורמים מעניינים ותרבותיים בפורום. חבל. אולי באמת תשתף במה שקרה.
 

bouquet garni

New member
לאלו שתוהים מה קרה

רן הפנה את תשומת ליבנו אתמול לשרשור הבא. והנושא הועבר לטיפול הנהלת הפורומים. ידענו שהפורום הזה ייצור תחרות, אבל לא תיארנו לעצמינו שהתחרות תלבש צורה של עוינות ולעג מביית. קשה לנו לשכנע אנשים כמו רן לנדב ידע שצברו במשך שנים והשקיעו הרבה זמן וכסף בהשגתו כאשר התמורה שהם מקבלים היא להיות חלק מפורום נלגע. אני מבקש לא להגיב להודעה, גם לא במסרים מאחר והנושא נמצא בטיפול של הנהלת הפורומים והדבר האחרון שברצוננו ליצור פרובוקציה גלויה ומכוערת. רק נקודה אחת למחשבה - גילויי שנאה ולעג לא הוכיחו את עצמם כצעד חיובי במהלך ההיסטוריה - אז מה אתם עשיתם כדי למנוע אותה ? ואני מבקש שוב לא להגיב, תודה.
 

קשיו

New member
שלום לכולכם ../images/Emo140.gif

חבל לי שההודעה הראשונה שלי פה היא בנושא כזה, אבל בכ"ז.. אני חברה כבר זמן רב בפורום מתכונים, ולכן מרגישה צורך לומר שלדעתי לא הבנתם על מי החבר'ה צחקו, לא עליכם, אלא על עצמם! הלורד אמר: "הפורום הזה (= פורום מתכונים) הפך להיות פורום גורמה".. ואז ענו לו בבדיחות פורום גורממממה, וגס-טרונומיה, משום שאף אחד לא מתיימר להיות פורום גורמה, ובפורום המתכונים עולים הרבה נושאים גסים. זה הכל, באמת. הדברים נאמרו בהתייחס לפורום מתכונים. אני ממש מצטערת שהדברים הובנו כך, וגרמו לפגיעה במי מכם, אבל לא לזה התכוון המשורר. בתקווה שהשנה תהייה שנה טובה, יפה, ועם שיתוף פעולה ולא עויינות
 

הרברונן

New member
למרות הבקשה שלא להגיב, בכל זאת

מבקש לומר דבר קטן. מי שמכיר את חוש ההומור הביזארי (וזאת בלשון המעטה) לא היה מעלה בדעתו כי מדובר בירידה על הפורום הזה. לא מעט מבאי פורום מתכונים (ואני בתוכם) נעזרים מאד בפורום שלכם. דאחקות כאלה ואחרות צריכות להיות מובנות דווקא על הרקע הזה. גם עבורי זו ההודעה הראשונה שאני כותב בפורום גורמה וגסטרונומיה. בפעם הקודמת שהבעתי דעה בפורום מתכונים על משהו שקרה כאן, הובנתי שלא כראוי ע"י ההנהלה וע"י ranlevi עצמו, ולאחר שהפניתי את תשומת לבם למה שנאמר על ידי הם הבינו. דומני שהשילוב של שני פורומים הוא, במתכונתו הנוכחית, די מנצח. חבל להעכיר את הסימביוזה בניפוח שלא ראוי וממש לא נכון לתופעה שיסודה בדאחקה שבין חברים. כל טוב וחג שמח ומקווה שלא תהיה עזיבה של אף אחד, רונן
 

genoise

New member
את מטעם העובדים או מטעם ההנהלה?

לצערי, לא כך דמיינתי שאקבל משתתפת חדשה ועוד כזו שמושיטה לי פרח ומחייכת. צר לי אם אני אשמע לך בוטה מדי בהודעה זו, ולכן אדגיש שהודעתי איננה מופנית אלייך באופן אישי. כך או כך: גם לזה אולי יש לך הסבר או התנצלות, בשמם של אנשים אחרים שהיו אמורים לעשות זאת מזמן במקומך? אולי בשם מנהלות פורום מתכונים שלא טורחות להבדיל בין מה שלעניין ומה שמחוצה לו? לא יכלו להסביר את הדברים הללו כאן בפורום? לא רק שלא מזיז להן, אלא שלהפתעתי (ואולי לא) הן גם מעודדות את המגמה. וזה שקורא לנו מתנשאים, טוען שמעלום לא ייכנס לפורום גסטרונומיה כלל אבל ממהר לפתוח לעצמו כרטיס משתמש עם כינוי אחר על מנת שיוכל לשאול כאן שאלות, ללמוד וללמד, וממשיך למלא פיו מים (עד לשלב שבו הוא יוכל לחמם שוב)? הרי תייגתם את פורום גורמה וגסטרונומיה עוד לפני שקם, ובאופן לחלוטין לא ברור, כמתחרה לפורום מתכונים. עוד בטרם ידעתם בכלל איך פורום גסטרונומיה ייראה, החלטתם שזה מה שאתם כבר עושים אצלכם ובחרתם להעלב מעצם הקמתו. אני בספק אם בשלב הזה טרואר או בוקה גרני עצמם ידעו בכלל לאן יילך הפורום. נו טוב... אבל אתם הוכחתם כבר פעמים רבות שאתם חכמים ויודעים יותר טוב מכולם. כשתכנים מהפורום הועתקו ללא מתן קרדיט (לינק למטה)... אמרתי, ניחא... אבל אז התגברה הדו-פרצופיות: כיף ללעוג למתנשאים אבל אפשר ללמוד מהם בשקט... אפשר גם להמשיך להעתיק... ואם מנהלות פורום מתכונים מאפשרות את זה ומשתתפות בזה אז עוד יותר אחלא... אפשר גם להריץ צחוקים בפורום. המנהלות ממילא לא מוחקות. קצת הגזמתם לא? צר לי. גם אני מוצא את מקומי בחוץ. לחיי הבינוניות!
 

gabizon79

New member
חבל

זה הדבר הכי טוב שמצאת,3 קישורים מאותו שירשור בעייתי שהיה לפני כמה חודשים? אחרי שהנושא כבר הושקט,והובהר לכל הצדדים,בייחוד שאני כבר היתנצלתי במסרים כלפי ההנהלה וקיבלתי מהם היתנצלות מהם לגבי חלק מהתגובות של שוכני הפורום הגסטרונומי,כל אחד הודה בטעותיו,והגענו להבנה מלאה,אתה מחליט להעלות את הנושא הזה עוד פעם,חבל שזה מה שמעסיק אותך,לחפש סיבות ליכעוס על הפורום השכן,והדבר הכי טוב שמצאת זה ויכוח שהגיע לסיומו. מה עוד,שהויכוח הזה בטוח אינו הויכוח שהפסקת פעילותו של רן בפורום,במשך אותו זמן דיברתי איתו במסרים,אני ורן ביחסים "וירטואלים"ואף הסברתי לו וגם בקישור שהעלת שהטרונייה היחידה שיש לי היא כלפי התגובה שלך עצמך,שלי אישית אין כונה לקשר בהודעה זו,אבל הסיומת שהבאת בהודעתך הנוכחית מסבירה כי זו אכן גישתך כלפי פורום מתכונים "לחיי הבינוניות". אני אישית מבין לגמרי למה הוקם פורום גסטרונומיה,הוא שונה בתכלית מפורום מתכונים,הנושא היחיד שמחבר בין שנייהם זה הקולינריה,אבל מה זה מעניין אותך ספציפית אם מישו העלה שאלה האם הפורום לא מיותר בפורום אחר? למה שיעניין אותי אם שואלים לגבי נחיצותו של פורום מתכונים בפורום אחר? אין שום סיבה פרט לחפש סיבות למחלוקות מיותרות. טוב לדעת שאני נמצא במעקב מתמיד,כמו כל פורום מתכונים,וההומור ההכרחי ששורץ שם שורף קצת לאנשים אחרים. לחיי הבינוניות!
 

genoise

New member
באמת חבל

אתה כנראה לא הבחנת אבל מדובר בארבעה קישורים משלושה אשכולות שונים , דיונים שונים . רק שניים מהם (שתי דעות של שני אנשים שונים) מגיעים מאותו אשכול. הגעת להבנה מלאה עם ההנהלה?! התנצלת בפני ההנהלה?! התנצלות צריכה להעשות בפני מי שפגעו בו ולא בפני מישהו אחר. והתנצלות, כמו התנצלות, צריכה להעשות באותה דרך ובצמוד למקום בו נעשתה הפגיעה. דהיינו, בהמשך לאותו שרשור, ובצמוד להודעת הפגיעה. ואם התנצלות פומבית הייתה קשה לך מדי מנשוא היית יכול לעשות את זה במסר אישי אלי ובמקביל לבקש ממנהלות הפורום ההוא למחוק את ההודעה הפוגעת. גם את זה לא עשית.
 

קשיו

New member
יש לי הרגשה שמעבר לתוקפנות ועוקצנות

לא ממש קראת את ההודעה שלי.. אין לי שום רצון להמשיך בכך יום טוב.
 

liti

New member
כמה מילים על גורמה וגסטרונומיה בארץ

כידוע לכם, תחום הגסטרונומיה והגורמה עדיין נמצא בארץ בחיתוליו ועדיין אין הבנה אמיתית בקרב הציבור הרחב בתחום זה, הנתפס כדבר מרוחק, מתנשא ומיותר וגורר תגובות מאוד ישראליות- ביטול, זלזול וכו´ (וכאן עלי לציין כי אין בכוונתי למתוח ביקורת על אף אחד אלא לציין עובדה על האופי הישראלי שלנו, בפרט שגם אני חשבתי כך בעבר אך עקב התעניינות בתחום האוכל למדתי להיפתח בין היתר גם לתחום זה). למרות זאת- אל לכם- חובבי התחום והעוסקים בו- לתת לחוסר הפתיחות לתחום להרפות את ידיכם. הפרדס גדול ויש מקום לכולם. פתיחת פורום גורמה וגסטרונומיה בתפוז- שככל הידוע לי אין שני לו במערכות הפורומים בארץ- היא לכשעצמה צעד ראשון לחשיפת התחום לציבור הרחב, אך הדרך עוד ארוכה ומה לעשות, גם קשה. וגם אם חבלי הלידה קשים, אני חושבת שהדרך מכאן ועד לנטישת הפורום הינה ארוכה, בפרט שכל משתתפי פורום זה הם חובבי התחום ומעוניינים לקדם אותו. בתור צופה מהצד ומנהלת פורום שכן העוסק אף הוא בתחום המזון אני משבחת את טרואר ובוקה גרני על שיצרו פורום נפלא השומר על רמה גבוהה, ועל הקפדתם לשמור על רמה זו גם אם הדבר עולה להם בפופולאריות של הפורום, תוך שמירה על האימרה "על איכות לא מתפשרים". כולי תקווה שתמשיכו להצעיד את הפורום קדימה ולשמור אותו מרתק ומלמד, ושלא תתנו לחוסר הפתיחות לתחום לעמוד בדרככם ולעצור את התהליך שהתחלתם.
 

judi1

New member
לא רק גורמה..

מצאתי כאן... לי באופן אישי: ..קוסם הדיוק הזה בדיווחים שמוביל אותך להכנה ללא כשלונות. ללא מעידות, כולל לווי צמוד "Online" של החבורה שכאן.. ..לנכונות ולעניין בהעמקה בתהליכים ביוטכנולוגים , המאפשרת תימרון ושיקול דעת. ..להבנה. להרחבת אופקים והשכלה בתחום האוכל. ללימוד האבחנה בדקויות של טעמים. להתפתחות. ..לתיקון טכניקות שגויות.. לא מחמת שאין דרך אפשרית אחרת, אלא מחמת שכך נכון יותר.. ..למדתי לעבוד עם חמאה מזוקקת.. ..לקנח במנות אישיות.. ..לצמצם את מספר הסוגים בהגשה..להפריד ביניהם.. ..לעבוד עם תמציות טהורות.. ..ועוד קיבלתי כאן כמה מתכונים אלוהיים.. שהאחרון בהם לענת סלע... ..שבטח כבר כאן..(?)...
 

terroir

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

נעים לשמוע שיש גם דיעות חיוביות על הפורום
נשמח לראות אותך פה יותר.
 
למעלה