הודע אחרונה .. בבקשה תגובות שקשורו

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
הודע אחרונה .. בבקשה תגובות שקשורו

בתפיסה הקודמת שלי. אני אנסח את הרעיון קצת מוזר , בעיות בחיבור . שאני כותבת שיר ,לא אכפת לי משאר השירים בפורום{ספרות ושירה} מעולם לא קראתי משהו מהשירים האלו בגלל שהם שם, אבל אני מצפה לפחות ל10 תגובות על השיר שלי , השיר שלי הכי אמיתי בעולם ,וברמה גבוה ו.... {אני לא מקבלת 10תגובות אפילו לא 5} ושאני הולכת לקופה , אני צריכה להגיע ראשונה לתור ישר {נגיד ש..} ושאני טסה הכרטיס שלי יהיה הכי זול. ותאמת אם זה אני או אתה , סעמק מיצידי שתתרקב בגיהנום. למה? , כי אני אני , ורק אותי אני מכירה באמת ,ורק איתי אני מזדהה באמת,ואתה מי אתה בכלל? {אני אדם צבועה מאד} ובגלל זה אנחנו צרכים את החברה את כול הסמלים שמרקדים לנו בעינים ,את כול החוקים את מערכת הענישה ,הכול רק כדי שנוכל לחיות אחד עם השני. והניהול זה הדרך היחידה, ומזל שרובנו לא מספיק יצרתים , או בעלי רצון ליצור דרך אחרת , כי אז היה הכעוס הגדול... . ומה זה מעיד על האדם , גם מבחינה ביאולוגית הסיבה הראשונית לעליונות שכל האדם{ אם יש עליונות כזו} , היא שתי המערכות האלו בראש {שנווד היה צרייך להגיגד לי איך קוראים להם } שמאפשרות לנו תקשורת מפורטת יותר , ויכולת שמירה והעברת מידע טובה יותר משאר בעלי החיים , בלי החברה בלי כול החוקים , הספרים , בית הספר, בלי כול זה התרבות לא היה לאדם ערך גבוה משל ארנב. ועם זה האדם הוא תוצר של שנות היסטוריה מעוברות על דף , שהופכות לסמלים על האמת שהיית פעם האדם ,חוסר היצירה החופשי וקבלה מאחרים, חוסר פיתוח עצמי, רובוט שמקבל זכרון , המחרטה . נויה אדם בעצמה{אישה אבל למי אכפת?}

sista

New member
אישה ובטח שאכפת

דבר ראשון את מתארת את תפיסת העולם שלך ואחריה את מניחה באופן טבעי שהעולם מתנהל על פי תפיסת העולם שלך. זה לא מתחייב. אלמנט ראשון שיוצא מהודעתך הוא התחרותיות. למה? מה יש לך להוכיח? מה יתן לך להיות לפני כולם? עד כמה את מגדירה את עצמך לפי תכונות של אחרים? למה משנה לך בכלל איך את בהשוואה לאחרים? דבר שני, כל הקטע על הארגון החברתי. החברה, אם לא שמת לב, מורכבת מאנשים. כמוני, כמוך, כמוהם, אנשים. אם כולם כל כך צבועים, אגוצנטריים ובהמות, למה לנו להשתתף בכלל בחברה כזאת. אם החברה היא יציר האדם, האם בני אדם בצלם הירוד שאת מתארת היו יכולים ליצור חברה כזאת? התשובה שלי היא על פי פרויד, בערך. לאדם יש יצרים, יש דחפים ויש קטעים אגוצנטריים לחלוטין. מפני שהתנהגות על פיהם אינה יעילה במיוחד, תודעת האדם פיתחה מנגנוני הגנה ושליטה על הדחפים האלה, כדי להגיע למעלה, כדי להתקדם. כך מתקיימת החברה. כך מתקיימות אינטראקציות בין אנשים, אשר תורמות לשני הצדדים. אף אחד לא יכול להתקיים בלי לתקשר עם אחרים. ומחרטה? גיב מי א ברייק. את לא רואה שהעולם נמצא בהתקדמות מתמדת? שידע נבנה על גבי ידע? נויה, תנסי להטיל ספק באמונותיך. זו מהות הפילוסופיה

דז

New member
ספק יש לי מלא , והמהות היא לא פה אב

קודם כול לא חשוב לי אני ביחס לאחרים זה מה שאני אומרת {בניסוח רע מאד}. מה שחשוב לי זה אני מה שאני רוצה אני ישר אקבל , ואחרים מה אכפת לי מהם?.כמו שאמרתי מיצידי שירקבו בגיהנום. בקשר ללמה לך להשתתפף בחברה אני מפנה אותך ל"חומות זהב " בעמוד 5 ואומרת לך שזה לא בחירה. בימנו לא הולכים לרוב לפי פרויד.את מדברת על אגו אייד סופר... והסיבה להם היא לא כדי להתקדם, היא טבעית נולדת עם צרכים יצרים , הם משתנים אבל.. ,והסיבה השניה היא הסביבה. ואני משווה לך את האדם למחרטה , של יונימט אם את בקטע של מתקדם, פועל לפי תוכנה ופקודות שלא הוא רושם. אני מטילה בהם ספק כול פעם זה רק רעיון מעולם לא אמרתי שהוא נכון אם הייתי מאמינה בכול הרעיונות שלי מזמן לא היית כאן.

^^flower^^

New member
החברה מבוססת על...

בין היתר על כך שלאנשים יהיה אכפת אחד מהשני, שיתחשבו, שלא יגידו "מיצידי שירקבו בגהנום". ככה חברה אף פעם לא תוכל להתקיים ולצערנו יש כל כך הרבה אנשים כאלה.... צריך שיהיה אכפת מאחרים, צריך לעזור, לתמוך, להיות סבלנים ועוד ועוד.... ונכון להשתתף בחברה זה לא בחירה, אין לך מה לעשות עם זה ואת לא היחידה שלא בדיוק מרוצה מהחברה אבל לכן צריך לנסות לעזור לחברה, לשנות את החברה לחיות אחד עם השני בשלום ולא כל אחד בניפרד, כל אחד חושב רק על עצמו... הרי זה ברור שקודם כל בעדיפות ראשונה חשוב לנו שלנו יהיה טוב, אבל זה הולך ביחד גם עם טובת האחרים, טובת החברה שלנו כי ללא החברה לא יהיה גם אנחנו והרי כבר הבנו כמה אנחנו חשובים לעצמנו....

דז

New member
את רוצה הכול לחברה?

חברה כזו תרמוס את המקוריות של האנשים, היצרים הפנימים האמיתים שלנו, וזה כבר לא אנשים לא בהגדרה , זה יהיה מוטציה עלובה של חיה עם שכל, אדם שיפעל בעיקר למען החברה?. חס ושלום. את באמתץ רוצה חברה שבשביל להשיג אותה , צרייך לשנות כול כך את האנשים ,ולהפוך אותם מאדם למלאך לבן. נויה חוטאים בשגיגה

^^flower^^

New member
לא הכול אבל חלק....

לא התכוונתי הכול בשביל החברה (צורת קיבוץ), כי זה ממש לא יהיה טוב כמו שכבר הסברת... אבל אני חושבת שהצורה השנייה הנוראית היא חשיבה רק על עצמך ללא התחשבות ברצונות והצרכים של החברה. אני לא אומרת לשנות אנשים חס וחלילה, מזה בן אדם - מלאך - בשבילך??? יש כאלה שבאופי שלהם לעזור ולתרום ויש כאלה שהם אגואיסטים ומלאים אהבה עצמית......

sista

New member
אלו לא 2 האפשרויות היחידות

אפשר להיות אדם מקורי, אינדיבידואלי ויוצר ולהשתתף מרצון בחברה. אפשר להיות אדם חזק שלא מוותר על עקרונותיו ועדיין לקיים יחס פורה עם אנשים. ואף אחד הוא לא מלאך, אבל ההכרה בזה היא שמחזקת את השליטה על הצדדים היותר אפלים בנו.

דז

New member
2 אפשרויות בלבד

בתור ילדה קטנה , שהולכת לגן, מישהו שואל אותך אם את רוצה? אותי אישית לא שאלו , וזה היה חבל כי היית אומרת לא . את שוחכת פה שהאדם מושרש מהחברה מהיניקה הראשונה, ולפני שהוא יכול להגיד לא, הוא כבר שם. ומה את יוצרת פה , החברה סיפרה לך הכול , את פשוט מפתחת.

itsikd

New member
כולם חושבים קודם כל על עצמם אבל....

אנשים בעלי מודעות עצמית גבוהה מבינים שבכדי להרגיש טוב עם עצמם עם מי שהם ועם היעוד שהם מחליטים לחיים שלהם חייבים הם להיות מחוברים לסביבה שלהם לטבע וכל היצורים שבו (וכמובן גם לאנשים מסביבם) אדם חכם יודע שאין הוא חשוב יותר מאשר כל אחד אחר ומתוך זה שהוא לא מעמיד את עצמו ראשון הוא בעצם הרבה יותר טוב מאחרים עשית מעשה רע או מחשבה רעה פוגעת קודם כל באדם עצמו לכאורה אם אני אגנוב לדוגמא עשיתי לעצמי טוב - האם באמת ???? שאלה של מטרה בחיים - האם התנאים החומריים הם החשובים יותר לשלמות נפשית ?? האם כסף זמן וכל דבר חומרי אחר יעשה אותך יותר מאושרת ??? אם באמת את דואגת לעצמך קודם כל אז תחשבי קודם על הנפש שלך ולא על החומריות ואז תגלי שבכדי להרגיש שלמה עם עמך את צריכה להרגיש שלמה עם הסביבה שלך רק אהבה ואיכפתיות מביאות את האושר - לא כסף ופירסום

דז

New member
אנשים

איצק? הכול בסדר מותק, אתה נשמע כמו מטיף , כדי להרגיש טוב אני לא צריכה לחשוב רק על עצמי.... . מה זה פה בית משוגעים. וכדי להיות חכמה אני לא צריכה לדעת שאני שווה, עוד משהו אף אחד בעולם הזה אפילו אמא טרזה... מעולם לא חשב שהוא זהה לכולם.ואתה יודע למה ? אתה יותר חשוב ממעל אלף פרות שאתה הולך לאכול בחיים שלך. אני כמו כולם חושבת בעיקר על עצמי , אולי עצלי זה טיפה יותר קיצוני, בכול מצב אני לפחות יודעת את זה , זה גם צעד לחוכמה. ואם תגנוב, אתה יודע איך קשה להסיג כסף ?, אם תגנוב ולא יתפסו אותך עשיתה לעצמך משהו מצוין. השימוש שלך בכסף יכול להפוך אותו לרע, אם כסף זה המטרה שלך אתה תשיג אותו בכול דרך שאתה יכול ונראת לך כדאית. תחשוב מה היו שיעורי הגנבה בלי חוקים , ותסתכל היום שיש חוקים כמה הם כבר גבוהים. ומעשה רע ? לעבור את התור זה רע ? מוזר כי לי זה מאד נוח , לא מצאתי את עמי חושבת על זה בצורה רעה, ותגיד לי איך זה פוגע בי?. בקשר לסוךף שלי אתה צר הבנה , או שאני לא יודעת לנסח את עצמי, מעולם לא אמרתי שהמטרה שלי היא כסף , אבל בחיים האמיתים , שתצא מהבית של אמא...., תבין כמה זה חשוב ונכנס לך לאופי . לא אמרתי פה מה המטרות שלי , יכול להיות שהם גם נפשיות , ונפשית אני מעדיפה את עצמי על אחר, ובגלל זה אני אקח תפקידים נוחים משלו רגועים יותר , אשן אם אני צריכה במקום לראות איזה פוסטמה רוקדת בטלויזיה או ללכת להצגה שלה ,וכו... ואיציק אנחנו חים בעולם חומרני מאד , והתפיסה הפנימית שלנו מושפעת מהחומניות הזו אי אפשר להכחיש. נויה אני לעצמי , והאחרים ... מה אכפת לי?

itsikd

New member
אוי כמה שאת ילדה חמודה

קודם כל יצאתי מזמן מהבית של אימא ועברתי מספיק בחיים לא הבנת הרבה ממה שכתבתי כנראה אני עושה דברים טובים לא בשביל אף אחד !!! רק בשביל עצמי בשביל השלמות הנפשית שלי. לא חשוב לי כמה כסף יהיה לי - לא חשוב לי כמה אנשים יאהבו אותי חשבו לי רק דבר אחד - לאהוב את עצמי להיות שלם עם כל דבר שאני עושה אני לא בתחרות עם אף אחד רק עם האני העצמי שלי אם אני אגנוב ויצא לי מזה הרבה כסף אני לא אהנה ממנו כי בפנים בנשמה לא קיבלתי כלום !!! זה שהרבה אנשים לא רואים את ככה - בעיה שלהם לא שלי אני מודה גם אני עושה דברים רעים מידי פעם - אני לא טלית שכולה תכלת אבל בשורה התחתונה פגיעה במישהו אחר זה פגיעה בעצמך שקר למישהו אחר זה שקר לעצמך קודם כל אכן אנחנו חיים בעולם חומרני זה לא אומר שגם אנחנו צריכים להיות כאלה תתבגרי ותביני שחומרניות זה השקר הכי גדול שקיים בסופו של דבר לא יוצא מזה כלום והחוכמה היא לא להיות מושפעים מזה !! אז אם באמת לא אכפת לך מאחרים מה אכפת לך שכולם חומרניים תהיי את רוחנית - תתחברי למה שחשוב לך באמת ואני בטוח שזה לא חומרניות כי את נשמעת מאוד חכמה !!!

ELY

New member
גם אני.. לכל מילה..

גם אני מצטרפת לכל מילה שלך.. וגם אני כמוך עושה דברים מתוך השלמות הנפשית שלי, וגם לי יש אופי: לעזור לכולם, ללכת לפי מה שכתוב ולא לסטות, להתייחס יפה, להיות רוחנית ולא חומרנית וכו´.. אני כילדה הייתי תמיד מין טיפוס של "לפלף" תמיד הייתי בוגרת לגילי, הייתי שונה, עזרתי לכולם וממש ממש לא הסתדרתי עם בני גילי החומרניים, רק עם אנשים רוחניים וחכמים. בצבא ראיתי ממש שכל אחד "דואג לתחת שלו", אנשים דורכים אחד על השני בכל מקום והיו תקופות שהייתי תוהה לעצמי "מה יהיה בחיים האזרחיים שלי? כן היו תקופות שהייתי פשוט אומרת "גם אני אלך לפי כולם!! גם אני אהיה חומרנית כמו כולם!!, פשוט הרגשתי לא שלמה עם עצמי שאמרתי ככה כי האופי שלי = השלמות הנפשית שלי. וזה שכולם חומרניים זה לא אומר שגם אני צריכה להיות כמוהם! אני פשוט לא שלמה עם זה ולא נהנת מזה... ואני צריכה לעשות דברים למען סיפוקי הנפשי, ולא להיות כמו כולם.

דז

New member
אנשים

הם מה שגידלו אותם, ומוסר הוא צמח שנשטל לך בראש , יש המון אנשים שלא חיים כמו המוסריות המלוקקת שאתם מציגים כטבע האדם, עוד האדם הוא טורף , מסכים איתי? אם החברה לא היית משרישה לך בראש את כול הרעיונת של המוסר הוא היה שונה. ולא בחובה היה כולל בחובה "כבוד האדם". ובקשר ללהיות מאושר זה רוחני העולם הזה חומד, הכלי הכי גדול שלך הוא הגוף לא השכל ,כי הגוף הוא הקשר הכי חזק שלך לעולם ,גם טיפש רואה מה קורה מסביב , אבל מת או מי שלא נולד?. פיזי וחומרני זה נקודה חשובה לכולנו, אם עזבת את הבית של אמא, אז אתה בטח מבין כמה מעצבן זה לקום כול בוקר מוקדם שעייפים, ובכול זאת אתה קם, למרות שזה לא לרוחך, פה הפיזיות יותר חשובה. נויה והנגאובר

ELY

New member
אבל יש אנשים שהם..

נולדים עם אופי ולא עם מוסר, שמחנכים את עצמם בלי מוסר ולבד, יש אנשים שפשוט אוהבים לעזור והיות טובים בלי קשר למוסר, הם נולדו עם אופי כזה

itsikd

New member
אם הייתי הולך לפי מה שחינכו אותי ..

ועל פי מה שלמדתי מהעולם המטורף הזה אז סביר להניח שהייתי מסכים לכל מילה שכתבת אבל אני בוחר להתעלות מעל כל זה - סיפוק הצרכים הגופניים והחומריים לא מביא לכלום. אני אשקר אגנוב וארצח בשביל כסף (בתנאי שאני לא אתפס) האם זה יעשה את החיים שלי יותר מאושרים ??? מה בדיוק האושר בכסף סקס או כל דבר חומרני אחר ?? האושר שלי (אולי אצלך זה שונה) טמון בדברים אחרים בכללים שאני החלטתי עליהם ולא מה שהחברה אומרת שנותן אושר ישנם הרבה דברים חומרניים שצריך לעשות ביום יום לקום לעבודה להתעצבן ממטומטים במשך כל היום - אבל בשורה התחתונה לפני שאת הולכת לישון מה יגרום לך לחייך ? להרגיש שהיום לא היה מבוזבז ? האם עוד 1000 שקל או עוד חתיך שהתיחס אליך ? לא יודע מה התשובות שלך לשאלות האלה אצלי הן נורא פשוטות - הידיעה שאני שלם עם עצמי שאני נהנה מכל רגע ורגע בעולם הזה למרות כל הרוע והגועל נפש שמסביבי להצטרף לגועל נפש הזה לא יתן לי אושר זה בטוח זה איציק - לא פחות ולא יותר - איפה האושר של נויה טמון ? בהנגאובר ? בסקס ? בכסף ? בכבוד ? כי כל הדברים הנ"ל הם קבלת אושר מהחברה מלא מעצמך ואת אומרת שלא איכפת לך משאר החברה ורק מעצמך אז תוכיחי את זה ואל תיחסי חשיבות לדברים חומרניים

דז

New member
אנשים

אתה מתיחס כאילו אני לא במישור הזה אבל אני פה , בתור גוף יזי אז יש לי גם צרכים פיזים, אני חוזרת ואומרת יש לי גם צרכים נפשים, ואני לא ממלא אותם מאנשים. בקשר לאהבה זה לא מביא לי זכרונות מצ´ו מצ´ו, והנגאובר גם לא אבח לשתות מידי פעם זה משחרר..., וזה לא קשור לסביבה . אתה לא נולדת עם מוסר ,זה קביע די מטופשת , כי ההוכחה שבתור תינוק , לא היה לך שום חוץ מכמה דחפים, שנולדת... כול דבר אחר עד בערך גיל 3 זה מה שהכינסו לך בבית. ואלי, אנשים לא נולדים עם מוסר, אנשים בכלל לא מבינים את המבנה של החברה, כול נטיה למוסר מודגשת הרבה מהבית. את באמת מצפה שילד בן 2 יהיה לו מוסר, או שלדעתך כול הקטע של המוסר גנטי, מוסר זה חינוך, את זה תמצאי אפילו במילון נויה בוקר טוב

itsikd

New member
נקודה קטנה שלא הבנת

אני לא אמרתי שאני נולדתי עם מוסר את טענת שהעולם מלמד אותנו רוע ושהדרך היחידה לשרוד היא להיות רע אני טוען שלמרות שזה מה שהחברה שלנו מלמדת אותנו אנחנו צריכים להיות יותר חכמים כשהייתי קטן תמיד אמרו לי "תהיה ילד טוב" ומצד שני הראו לי עולם מגעיל שאדם לאדם זאב החברה מראה לנו את שני הצדדים הנפש שלי בחרה בצד אחד שנותן לי את האושר כי מה לעשות (אולי זה רק אצלי - אולי אני שרוט) רק זה עושה לי טוב ורק כך אני מרגיש מאושר !!

דז

New member
הטוב הרע וה...

לא אתה אמרת את זה אבל מי שדיברה לפניך , בכול מצב , העולם מנסה שתתנהג טוב הוא מראה לך גם רע, אבל אתה חייב לצית לחוקים כדי להשאר , נגיד כבר מגיל קטן גן בית ספר, אז אתה עושה את מה שאומרים לך, ואתה בעצמך אומר למרות כול החוקים יש הרבה רע בעולם. ואם יש רע וטוב, זה מצדיק עוד יותר את הצורך בחברה , שתשמור על הטוב, שלבד לא יגן על עצמו בכול מחיר. נויה והראש עוד כואב

itsikd

New member
ההבדל שאני קובע לעצמי את החוקים

אני מחליט עם עצמי מה נראה לי טוב לעשות ומה לא אני לא חייב להצטרף למירוץ המטומטם הזה של האנושות לכסף וכבוד אני משתתף במירוץ הפרטי שלי אל האושר רק אני ועצמי משתתפים - כל השאר לא מעניינים אותי המפליא בכל זה שמרוב שלא איכפת לי מאחרים אני טוב לאחרים נשמע אבסורד - אבל זה ככה

למעלה