הודע אחרונה .. בבקשה תגובות שקשורו

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

itsikd

New member
יום יבוא ותביני

מכוון שאת נשמעת לי בחורה חכמה אני בטוח שיום יבוא ותביני על מה אני מדבר עם הזמן את תתחברי יותר יותר לעצמך הרבה שיחות נפש עם עצמך יעזרו לך לראות את הדברים כמו שאני רואה אותם פעם גם אני חשבתי כמוך - אבל כבר לא אולי אני לא טוב בלהסביר דברים פה בפורום ואולי אלו דברים שאת צריכה ללמוד לבד דברים שיבוא מבפנים אני לא אומר את זה מתוך התנשאות או רוע כלשהו אלא עם הרבה אהבה מאחל לך שהיום הזה יבוא מהר וכל השינאה שיש בך תיעלם וישאר רק טוב :) איציק דוקא די מחבב את נויה

sista

New member
לא קראתי "חומות זהב"

ובכל זאת, החברה מורכבת מאנשים ומה שכל אחד עושה מכתיב את איך שהחברה נראית. האינטראקציה בין פרטים היא האנרגיה של החברה. אם תשימי לב, גם במקום אליו תגיעי לבד לגמרי את תחפשי אנשים אחרים שאיתם תייסדי התנהגות חברתית. בימינו, למי שכן קרא את פרויד, פרויד עדיין משפיע בצורה שאפילו לא שמים לב אליה מרוב שהיא כבר מושרשת בתרבות: תת מודע, השפעות הילדות על הבגרות, יצרים ועוד, כל אלו הם נושאים שפרודי עוסק בהם.

Justin Angel

New member
אני חולק עלייך

אני לא מאמין שזא תדרך החשיבה שלך. כן , שאת יושבת ושוקלת משהו לעומק אז אולי ככה את חושבת. אבל דרך החשיבה הספונטנית שלך לא פועלת בצורה הזאת. איש שדרך החשיבה הספונטנית שלו תתרכז רק בעצמו יהיה איש עם כל כך הרבה עוצמה שזה רק מפחיד לחשוב על זה, זה איש של היגיון קר ומחושב משהו בסגנון "מנטאט" של סידרת ספרי חולית , מידע נכנס והפלט הכי הגיוני והכי מחושב יוצא.

דז

New member
חולק?

אל תגרום לי לפחד מעצמי, מה שאתה אומר היה יכול להיות נכון מאד אם היית היחידה שחושבת ככה , מפחיד אבל אני לא , פלור אני מסכימה איתך שיש אנשים תורמים, אבל אם היית מקימה חברה בלי חוקים לשמור עליה הם לא היו שורדים כמו לערבב שחור ולבן , יש לי הרבה להוסיף. אבל אני אאחר. נויה רעה אבל לא עד כדי , ומה שאני חושבת עליו הוא לא עוצמה ביחס לאנשים ההשגים שאני רוצה שונים.

^^flower^^

New member
חייבים-

חייבים חוקים מפני שאנחנו אנושיים. צריך חוקים כדי שחברה תתנהל בצורה מסוימת אח"כ באות השלות אילו חוקים?, שאלות מוסריות.... ועל כל מיני חוקים אצלנו בחברה ניתן לערער!! ובבקשה תוסיפי בנושא - עינינת אותי!!

דז

New member
חוקים

חייבים חוקים שעוזרים לאדם שמתכנן אותם , דרך אגב חוקים זה לפעמים מיסים ללואי ה14 הם לא בהכרח מגינים על התושבעים גוזלים מהם עוד דוגמא מושלמת ,לאדם אכפת יותר מעצמו. דוגמא טיפה קיצונית ... נויה

^^flower^^

New member
צודקת

החוקים לא תמיד לטובת הציבור וחבל!! יש אנשים שאמורים לוודא שהחוקים יהיו לטובת הציבור ושישמרו על החוקים (אך כמו שאנחנו יודעים זה לא תמיד קורא). לאדם בראש ובראשונה חשוב עצמו, זה ברור, איך איפה עובר הגבול? מתי אדם יכול להפסיק קצת לחשוב על עצמו ולהתחיל לחשוב ולעזור גם לאחרים? אף אחד לא ידאג לך טוב יותר מעצמך..... (יש איזה משפט, אני לא יודעת אותו בדיוק אבל העיקרון)

פגעסוס

Well-known member
אין סיבה...

אבל אני חושב שהשאלה המדוייקת יותר היא "מתי האדם יפסיק לחשוב רק על עצמו?"....

^^flower^^

New member
תשובה

אדם לא יפסיק לחשוב על עצמו לעולם!!! אך יש אנשים שיחשבו על עצמם ומהר מאוד גם על אחרים ויש כאלה שיחשבו על עמצם ורק אחרי הרבה מאוד זמן (אם בכלל) על אחרים!! אני אבל חושבת שיש סיכוי שאדם יפסיק לחשוב על עצמו אם הוא יפסיק להיות חשוב לעצמו - אם החיים שלו יפסיקו להיות חשובים לו ופשוא לא יהיה לו אכפת יותר מעצמו.

פגעסוס

Well-known member
בסופו של דבר...

המטרה של בן אדם היא להשיג אושר. וזה נכון שכל אדם יעדיף את עצמו על האחרים (חוץ מבמקרים מיוחדים... אהבה למשל אבל זה כבר סיפור אחר). אני לא יודע אם אצלך זה כך אבל אצל רובינו נתינת עזרה לאחרים גורמת לנו להרגיש טוב עם עצמנו. אם אני אתן למישהו מחמאה או ביקורת טובה, אז השמחה שאני אראה בעיניים שלו תעשה לי טוב. וזו בעצם המטרה העיקרית שלי בחיים... להרגיש טוב. אני לא יודע להגיד לך אם זו התנייה של החברה, אני חושב על זה כבר הרבה זמן ולא הגעתי למסקנה, אבל אם הדרך שלי לאושר תהיה לעזור לאדם אחר אני אעשה זאת בשמחה. וכקונטרסט, אם הדרך שלי אל האושר תהיה לרמוס אדם אחר אז יווצר מצב של קונפליקט. אני יודע שאם אני ארמוס אותו אני ארגיש טוב כי הגעתי אל המטרה הרגעית שלי אבל אני ארגיש גם רע כי פגעתי במישהו אחר. אני אשקול את הרגשות האלו אחד מול השני, אם יכאב לי לפגטע באדם אחר יותר מאשר האושר שארגיש כשאשיג את המטרה הרגעית, אני אוותר. קשה לי להאמין שלמישהו בכלל לא אכפת מאנשים אחרים, אולי בגלל שאני לא מסוגל להביא את עצמי לחשוב בצורה כזאת. אדם כזה ללא מעצורים או מצפון אכן יהיה אדם מאושר ביותר (עד שאנשים יחלו להתנכר ולא לעזור לו, אולי אף להכשילו בכוונה). אך לצערי הרב (לא שזה יהיה אכפת לו) הוא יגרום שהרבה אחרים אומללות. בסופו של דבר יש הרבה מקרים שבהם יש קונפליקט בין אושר של אדם אחד למשנהו ותמיד במקרים כאלו יוצא מישהו אומלל.. במקרים רבים שני הצדדים לא מאושרים בסוף. לדוגמא אציג את הסיפור של התאונה הכי נמנעת בעולם. שני אנשים נסעו ברכבים שלהם בשני נתיבים צמודים והגיעו למקום בו שני הנתיבים מתאחדים. הם נסעו שניהם במהירות כמעט אפס כל אחד מנסה להיות האחד שיכנס לנתיב היחיד ראשון ובו בזמן להמנע מתאונה. התוצאה היתה התנגשות בקצב של שני קילמוטר לשעה... אף אחד לא יצא מרוצה! אני אישית מקווה שמה שרשמת בהודעה המקורים אינו באמת מה שאת מרגישה אלא רק טיזר שנועד לגרות דיון פילוסופי. אני מסכים עם כמה הערות שלך בנושא (הסיפורים והתור למשל), תמיד אנו מרגישים שאנו הכי חשובים ושאנו לא צריכים להתאמץ בשביל להשיג את כל הטוב מכולם. אבל לדעתי ככל שמתבגרים מבינים שכדי להשיג אושר צריך גם לפזר אותו מעט... GYXOIO

דז

New member
לפעמים אתה נחמד לאנשים בשביל

האושר שלך? מה באנשים האלו עושה אותך מאושר חיוך ,למה?. החיוך נעשה בשביל האשר אתה אמרת , אבל מה נותן בו אושר .חיוך של אחר?

פגעסוס

Well-known member
רשמתי בהודעה הקודמת...

שאני לא בטוח. יכול להיות שזו התניה שקיימת בי בשל היותי אחד מהחברה ותמיד אמרו לי שלעשות טוב לאחרים זה לעשות טוב לעצמי. זה בהחלט יתכן, אבל אני מעדיף לחשוב שזה איזשהו אינסטינקט. שבתוך תוכי אני יודע שאני אוהב להיות מאושר, ולכן אני יודע שהייתי רוצה שהיו עושים את זה בשבילי. אני מניח שאנשים אחרים היו רוצים שאני אעשה את זה בשבילם והעובדה הזאת מספיקה כדי לגרום אושר. יתכן שאני לא מצליח להסביר את עצמי במדוייק כי אני מדבר על אינסטינקט, כלומר לא משהו שקורה לי במודע. עדיין לא הגעתי למסקנה איזו משתי התיאוריות שהעליתי היא נכונה מאחר ויש טענות טובות בעד זו והעד זו, אבל אני יכול לאמר בודאות שכאשר אני רואה הכרת תודה בעיניו של מישהו שעזרתי לו אני עצמי מרגיש מאושר. GYXOIO

דז

New member
מבחן פיזי

הסיבה שאתה עושה את זה, מעלה חיוך לאנשים. תעלה לאנשים חיוך שכול פעם אתה מנטרל גורם אחד ותראה עם מה אתה מזדה יותר. למשל,אם מישהו שאתה לא אוהב יחיך בגללך מה זה עושה לך , או עם בטעות מישהו חיוך לא הכונה המקורית תבדוק כול מיני כאלה ותחבר . נויה בוכה

למעלה