הוזמנו להפקיד דרכונים סוף סוף,והרבה

amirshuval

New member
רק כדאי שמי שמגיש לבד

יידע שאת הבקשה הוא לא יכול להכין ולנהל כמו איש מקצוע,ולהיות שלמים עם ההחלטה.כלומר גם אם יש תקלות/עיכובים/סירוב תרגיש טוב עם עצמך שחסכת כמה אלפי דולרים על ייעוץ מקצועי,ולא פתאום תגיד שלחסוך את הכסף פחות חשוב מלהשיג את הויזה.כי אלי פונים אנשים שהגישו לבד וזה לא נגמר בFEEL GOOD STORY.

דעתי ידועה. מי שיש לו סיפור חיים "רגיל",

אנגלית טובה מאד, למד תואר רגיל באוניברסיטה ישראלית מוכרת, יש לו ניסיון עבודה ממושך ב NOC ידוע ומזכה, ומכתבי מעסיקים טובים ותואמים לדו"ח הביטוח הלאומי, ויש לו רצון להשקיע כ 20 שעות לימוד בהכרת התהליך על כל דקויותיו, ועוד 10 שעות במילוי קפדני של הטפסים, יכול להתמודד עם העניין לבד, אם הוא רוצה לחסוך את שכר הטירחה של היועץ. מי שלא רוצה להשקיע את ההשקעה הזו, או שהבנת הנקרא שלו באנגלית לא מושלמת, או שיש לו סיפור משפחתי מסובך או צורך לצרף בן זוג אחרי שהוגשה בקשה ראשונית, או בקשה ששונה מ SW סטנדרטי, כדאי שישכור יועץ כדי להבטיח שלא ייעשו טעויות. לפעמים טעות שנעשתה לא ניתנת לתיקון, ראו מקרה מטבוחה, מקרהו של ג'יזוס ועוד מקרים שראיתי ושמעתי כאן.

amirshuval

New member
זה לא משנה את העובדה הבסיסית

שמי שהבקשה הראשונה שהוא אי פעם מגיש(עם 20 שעות הכנה או בלי) נטול ניסיון מול המערכת,והרבה פעמים גם לא מודע למצבים בחוק שחלים לגביו.יש הרבה דרכים בחיים לחסוך או לעשות כמה אלפי דולרים.אפשר לקחת ליס יותר זול לאוטו,אבל לקחת צ'אנס על הזכות הבסיסית לחיות בקנדה נראה לי חשבון עקום,במיוחד כשאני חושב על כמות הכסף שהחיים בקנדה בכל מקרה גורמים לך לשרוף.אני בזמנו שכרתי עורכי דין לטפל בתיק שלי.אני מכיר הרבה מאוד ישראלים בטורונטו שחיים פה כבר מספר שנים על ויזות עבודה/לימודים עם תארים מאוניברסיטאות קנדיות,אנגלית יותר טובה משל הישראלי הצבר/עולה חדש/ותיק (ממדינה שאנגלית אינה שפה רישמית בה) המומצע,ורובם ככולם משתמשים ביעוץ מקצועי.האם הם מועמדים פחות טובים מישראלי בארץ להתמודדות עצמית עם התהליך?ספק רב.אבל הם בעמדה שבה לא סופרים חיסכון של כמה אלפי דולרים מול הסיכוי שתהליך בירוקראטי שאין להם בו בקיאות יתקע להם את החיים.

r a 2 2

New member
בדיוק כך,כשעושים צעד כל כך גדול ו

ומשמעותי בחיים,לעוד כמה אלפי דולרים אין שום משמעות ועדיף שבעל מקצוע וניסיון יטפל בזה.במיוחד שמדובר במשפחה עם ילדים.

predoc

New member
אולי אצלכם צומח כסף על העצים

אבל פה בוונקבור הכסף עוד לא צומח על העצים ועובדים קשה בשבילו והחיים איכותיים הרבה יותר אולי מבישראל אבל בהחלט לא זולים . אז אם כל זאת שהצעד משמעותי עדיין לכמה אלפי דולרים יש משמעות רבה עלותו של יעוץ או עורך דין מכפילה אם לא יותר את עלותו של התהליך. לפחות את זה שהיום אני מכיר בצורה טובה מאוד ( SW) לא לכל אחד יש את הסכומים האלו זמינים בשותף ואני בטוח שכל אחד יוכל לעשות בכספים האלו שימוש טוב אם התיק יתקבל או לא יתקבל בסופו של דבר. מסכים עם דעתו של המושב שבמיקרים בנאליים אין סיבה כלל לעשות שימוש ביועץ. מדובר במילוי טפסים פשוט מאוד. במיקרים של ספק אולי שווה להתייעץ בפורום או באנשים טובים כמו המושב ואחרים. במיקרים מורכבים ומסובכים ( ספונסרשיפ למינהם ומצבים משפחתיים מורכבים ) אכן ממליץ בחום על יועץ או עו"ד אשר מבין את הדברים לעומקם. תמיד יש לזכור שעם כל הידע וכל הניסיון גם של המומחים (שגם הם לא תמיד יודעים הכל) בסופו של דבר מדובר בשיקול דעת של קצין ההגירה לכאן ולכאן לא תמיד בהתאם ללשון החוק היבשה. גם לאחר השקעה של אלפי דולרים ביעוץ ובתהליך עצמו יכולים לקבל תשובה שלילית וכל הכסף ירד לטימיון למרות שלכאורה עמדתם בתנאים. עוד דבר שכדאי לזכור ולדעת שאם יש גישה ישירה לשגרירות זמן וסבלנות לחכות שם בתור הם ישמחו לעזור לכם לבדוק עבורכם את התיק המלא. אם מדובר בתיק לאחר AEO או LMO עם מכתב ממעסיק ויבקשו בו במקום תיקונים ועידכונים במידת הצורך ולא יקבלו מכם את התיק הלא שלם . ( אולי תלוי במצב הרוח או בעומס באותו היום, אבל זה הניסיון שלנו - אם מישהו מהשגרירות קורא ...המון תודה

amirshuval

New member
זה לא קשור לאיפה הכסף צומח

מי שהגיש לבד והצליח-חסך כמה אלפי דולרים מי שהגיש לבד וכשל-לא נכנס לקנדה כמהגר חוקי. אני רואה פה אי סימטריה מוחלטת.בעיקר כשאלה שכשלו פתאום כן מוצאים את הכסף לשלם לאיש מקצוע,כשבמקרים רבים הם כבר גרמו לנזק שלא ניתן לתיקון.הגירה זה לא "אוקיי זה לא עבד,אז ניקח את האוטו למוסכניק/את המחשב למעבדה/או בפעם הבאה נלך למסעדה אחרת". גם האנשים בקבוצה הראשונה וגם אלה בשניה לא יכולים להגיש את הבקשה כמו איש מקצוע מנוסה. נכון,יש גם כשלונות כששוכרים אנשי מקצוע,ויש שרלטנים.יש קצין הגירה,יש שיקול דעת.זה לא משנה את העובדה שניסיון וידע של החוק והנהלים קובע בתהליך הזה. אני גם נתקל בסיפורים שלא מסתיימים עם הנפקה של ויזה,אלא עם סירוב מיותר.כשאפשר היה להציג את הקייס אחרת או להגיד לבנאדם מראש שהוא לא עומד בדרישות.

shyi1

New member
מה זה המסלול של AEO לוונקבר???

מי יכול להסביר לי! תודה!

shyi1

New member
הלו????? אבל שמעתי שיש איזה המסלול הגירה

שקשור לוונקבר? האם אני טועה??

yanivran

New member
אתה טועה

AEO זה לא מסלול, זה אישור עבודה, וזה אומר שיש לך מעסיק.

yanivran

New member
זה עדיין דורש מעסיק לפי מה שאני מבין, לא?

כלומר אתה צריך מעסיק וזה רק פתח בתחום המלונאות והאירוח...

fermat7

New member
התשובה שלך תמיד נכונה

גם לתקן שקע חשמל לבד יהיה אולי פחות מקצועי מחשמלאי מוסמך. אתה מגן על המקצוע שלך וזה בסדר גמור, אבל מדבריך נשמע ש"אפשר אבל עדיף איתי" ובגלל זה אני קופץ כאן.

amirshuval

New member
למה בדיוק

"אפשר אבל עדיף איתי" גורם לך לקפוץ?זה לא ברור לך שאיש מקצוע מיומן מנוסה ואתי יעשה עבודה יותר טובה מLAYMAN? בקשות SW לא שונות משום הליך אחר מול CIC,CBSA, והIRB-הכל נקבע על פי החוק,התקנות,הנוהלים ותקדימים משפטיים.מה בדיוק עושה בקשת SW יותר פשוטה או יותר מורכבת מכל הליך אחר?פשוט שאנשים שנמצאים מחוץ לקנדה ועדין לא מושקעים במדינה מוכנים יותר לקחת צ'אנסים.אני רק אומר שצריך לחשוב לפני שמגישים לבד על מה קורה אם נכשלים ולא מקבלים את "הניירות".אם הכל הלך חלק אנחנו יודעים מה קורה:קיבלנו את הויזה וחסכנו את העלות של ייעוץ מקצועי.אבל מה קורה אם נכשלנו?לא כולם יספגו את זה באותה מידה.מה הטעם לגלות אחרי מכתב סירוב שבעצם המגיש מוכן לשפוך סכום אסטרונומי לצורך המטרה הזו?זה טבעי שכל מי שעבר את התהליך לבד יחשוב ש"וואלה לא צריך עו"ד/יועץ",אבל לא כל מי שנכשל ומקבל סירוב הוא טיפש. ולגבי להגן על המקצוע שלי,לא זוכר היכן קראתי את זה,אבל מדובר בכ50% מכלל ההליכים גלובלית מול CIC שזוכים לטיפול מקצועי.מה שאני או כל אחד אחר יגידו כאן לא יזיזו לסטטיסטיקה הזו.

shyi1

New member
אבל שמעתי שיש איזה התהליך שקשור לBC ואם זה

נכון?? למשל כמו קוויבק ומניטובה!?!? תקנו אותי אם אני טועה...ואודה לכם!

למעלה