הוטלה עלי משימה נוספת!

icy rain drop

New member
הוטלה עלי משימה נוספת! ../images/Emo173.gif../images/Emo174.gif

הכנת מאכלים לשבועות. אני צריכה להכין רשימת מצרכים... ואחר כך גם את האוכל! יש לכם הצעות? אני הייתי מאוד בעד מרק היוגורט אבל אמא לא מתלהבת. אני מתלבטת... מה יהיה? מה ההמלצות שלכם לאוכל קל? (פסטה, נגיד, זה לא קל. אולי פשטידות וכאלה...) בקיצור אני פתוחה להצעות....! ומעין- :) הייתי מציעה לך לשים את האייקונים של החלב והגבינה בחתימה לפני שהם ייעלמו! :/
 

מעיין©

New member
אני אקבל את ההצעה../images/Emo8.gif

ובקשר למתכונים...קודם כל -המרק יוגורט נשמע מצוין
נסי לשכנע את אמא שלך... משהו די קליל- קונים רביולי ממולאים בגבינה (בהצאם לחג
), מכינים רוטב...והרי לך מנה הכי קלילה שיש בעולם.....וטעימה בטירוף
שאמא שלי תגיע הערב הביתה אני אתן לך מתכון לקיש בצל ירוק וגבינה ממש טוב
 

moon light2

New member
בבקשה../images/Emo9.gif../images/Emo29.gif

כללי;פשטידת בצל ירוק וגבינה;200 גרם בצק עלים למלית: 1 חבילה בצל ירוק 25 גרם חמאה 100 גרם גבינה צהובה מגוררת 250 מ"ל שמנת לקצפת 3 ביצים 2 כפות קמח 1 כפית שטוחה מלח 1/4 כפית פלפל לבן קורט אגוז מוסקט; 1. מחממים את התנור ל180- מעלות. מרדדים את הבצק ומרפדים בו תבנית פאי מסולסלת בקוטר כ25- ס"מ. דוקרים את הבצק במזלג על פני כל שטחו. 2. מסירים מהבצלים את החלקים הקמולים. שוטפים היטב, וקוצצים דק את החלק הלבן והירוק של כל בצל. 3. מחממים את החמאה במחבת קטנה, ומטגנים בה את הבצלים הירוקים מספר דקות, רק עד שהם מתרככים (אין להניח להם להשחים). 4. מפזרים את הבצלים המטוגנים על הבצק בשכבה אחידה. מפזרים מעליהם את הגבינה. 5. בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. יוצקים את התערובת על פני הבצל והגבינה, ומקפידים שתתפזר באופן אחיד. 6. אופים כ 40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה.;;פשטידות;;;Ynet;;31/07/01;1;
 

Outlast

New member
פסטה זה לא קל?

זה הרי נחשב לאחד המאכלים הקלים! ובאמת שלא בעיה ללמוד להכין..
או שהתכוונת לקל מבחינת קלוריות? לא נראה לי.. בכל מקרה, פשטידות זה תמיד טוב.. יש עכשיו את ה"ערכה" הזאת להכנת פשטידה, אני לא זוכרת של איזו חברה (עם הפרסומת המעצבנת עם הדודה..
), שנראית מאוד פשוטה, אפשר לנסות. חוץ מזה, לפתוח כל ספר בישול ואפייה ולמצוא מתכונים של פשטידות, או לחפש באינטרנט. עוד אוכל פשוט להכנה- בורקסים עם גבינה, עוגת גבינה.. פונדו גבינה יכול להיות ~מדהים~, אבל אני לא בטוחה כמה קל זה נחשב..
בהצלחה, אניווי..
 

icy rain drop

New member
אוקיייי, לא כזה קל...

כוונתי היא אוכל קל כלומר שלא 'יושב בבטן' או 'כבד'... עניין ההכנה בכלל לא רלוונטי. טוב כמעט. :) פונדו!! היכן משיגים כלי לפונדו?! בנתיים מצאתי כאן מאפה כרובית בקרם שמנת וגבינות... מתלבטת בקשר לפסטה... ו...... כמובן מרק היוגורט ה-מ-צ-ו-י-ן! אם למישהו יש מתכונים לחלוק איתי- תרגישו חופשיים!
 

Outlast

New member
כלי לפונדו? בחנויות כלי הבית

המובחרות הקרובות לביתך..
כמובן, חשוב שזה יהיה באמת כלי לפונדו, כי את לא רוצה שהוא יתפוצץ לך באמצע הארוחה (זה קרה לנו באיזה יומולדת לפני כמה שנים, לא כ"כ נעים). סבא שלי הוא מומחה לפונדו גבינה (אצלנו קוראים לזה פונדי, פולנים), אבל עושה אותו רק פעם בשנה- ביום הולדת של אבא שלי, וזה מדהים.. מתכון יהיה לי קשה לתת לך, כי זה משהו מיוחד שלו, הוא מארגן את הגבינות מכל מיני מקומות הרבה זמן קודם, יש לו את הדרך הכנה המיוחדת שלו.. וזה באמת מאוד מורכב. בכלל, סבא שלי הוא גאון גבינות ויין..
אבל אם רק הכלי הוא הבעיה, כמו שאמרתי- זו לא ממש בעיה.. מה את מתלבטת בקשר לפסטה?
 

icy rain drop

New member
תוהה היכן יש חנות לכלי בית..

לוידעת המממ.... יש לך מקום ספציפי (אזור המרכז) שאת חושבת שיהיה אפשר להשיג שם? ואני מתלבטת האם להכין ואיזו. :)
 

Outlast

New member
בכל מיני קניונים,

בחנויות כמו Golf&Co (זה דברים לבית, לא?) ובכלל, בכל קניון יש כמה חנויות לכלי בית, לא? זה יכול להיות גם סתם כלי חרס או קרמיקה כזה, העיקר שמוודאים שהוא עמיד בחום.
 

dodo6

New member
פסטה............

זה לא כבד פסטה זה מאוד חשוב לגוף תמיד חושבים שהיא משמינה אבל ספורטאים צורכים המון פסטה ליפני תחרות מומחים אומרים שהיא בונה את הגוף לא משמינה ולא כבדה בדוק
 

icy rain drop

New member
הבעיה היא שאתם לא מבינים אותי..

לא דיברתי על משמין אלא על 'יושב בבטן הרבה זמן'...
 

קולית1

New member
כיסוני גבינה מתוקים

וכיסונים ממולאים בת"א,פשטידות פטריות, תרד,ת"א,בלינצס ממולא בגבינות מלוחות עם עשבי תבול ובצל ירוק, במילוי פיטריות, במלוי גבינה מתוק מרק ת"א ושעועית ירוקה עם שמנת, סלטחסה עם פטריות וגרעינים,סלט כרוב,טבולה,ירקות,סלט ציזקי,ניסואז,עגבניות שרי צנוברים בצל ירוק וזיתים שחורים,סלט פלפל צבעוני, פלטת גבינות, לחמניות שום. סלט פסטה מסולסלת (ביסלי) 500 גרם פסטה מסולסלת מבושלת ומעורבבת ב2 כפות שמן זית 1 חציל חתוך לקוביות קטנות עם הקליפה מטוגן בשמן זית 1פלפל אדום,ירוק, צהוב, כתום חתוכים לרצועות ומטוגנים בשמן זית 5שיני שום כתושות חצי כוס עלי זיליקום טרי 150גרם זיתים שחורים טבעות 1 גביע גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות מלח פלפל ומעט שמן זית לערבב הכל. בצק לכיסונים: 1קג קמח 3.5 כוסות מים + 1 מרגרינה+ מעט מלח לבלש עד שהכל נמס להוסיף הקמח להוסיף 2 ביצים לערבב. ללוש בצק ולהכניס למקרר רצוי ליום או כמה שעות מלוי: 500 גרם גבינה טוב טעם+2 ביצים+סוכר לפי הטעם+סוכר וניל+ וניל או רום לערבב. בכוס ליצור עגולי בצק למלא במלית הגבינה ולסגור חצי ירח. להכניס למקרר להקפאה ביום שנרצה להכינם נרתיח מים עם מעט שמן וטיפה מלח נזרוק הכיסונים פנימה ולבשל שיהיו רכים. לבצק הנ"ל ניתן למלא גבינה עם פרות, תפוחי אדמה בצל מטוגן מלח פלפל וחמאת שום שמיר. בהצלחה
 

icy rain drop

New member
נשמע נהדר!../images/Emo45.gif

כמה כיסונים מתקבלים ממתכון הכיסונים במילוי גבינה?
 
למעלה