הוי דגים דגים

בוצאטי

New member
הוי דגים דגים

שלום ידידיי אוהבי הדגים, אתחיל בווידוי: מעולם לא בערה בי התשוקה לגדל דגים באקווריום. אבל! לאחרונה קיבלתי במתנה אקווריום דקורטיבי קטן ובו דג-קרב. ההוראות היו ברורות וחד-משמעיות: להחליף את המים אחת לחצי-שנה ולהאכילו גרגר פעמיים בחודש. פרט לאלה - כלום. פשוט ליהנות מנוכחותו השקטה. הוא החזיק מעמד פחות משלושה שבועות טרם נפח את נשמתו. הדג-קרב שהבאתי במקומו החזיק מעמד פחות משבוע. השלישי (שאליו כבר ממש נקשרתי) החזיק כחודש והלילה גם הוא מסר את נשמתו לבורא הדגים. עליי להבהיר כי פעלתי בדיוק כפי שהונחיתי. למען הסר ספק, אחרי מותו של הדג השני, התייעצתי עם וטרינר שאמר לי כי דגי-הקרב חיים כשנתיים ואפילו יותר והם מסוגלים להחזיק חודשיים בלא אוכל כלל. אם כך, מדוע דווקא הדגים האהובים שלי מתים בזה אחר זה? בכל פעם שאני נקשר לדג, הוא מת. הטמפרטורה אצלי בחדר נעה בין 22 ל- 28 מעלות ואני ממש לא מבין היכן שגיתי ששלושה דגים נאלצו לשלם בחייהם. אני כבר חושש לגשת ולדרוש דג רביעי שמא אדון אותו למיתה. אולי למישהו מכם הפתרונים? אנא, עזרו לי.

גלעד cool7

New member
דעתי צנועה ואיני מבין הרבה על

דגי קרב, וןאם כי על דגים בכלל אך בוא למד טיפה דברים. 1) החלפת מים... את המים יש להחליף כל חודש 10-20 אחוז מתוכם, והקטע החשוב הוא שאסור יותר מכך (כלומר אצלי אני מחליף 10-20 כל שבוע, אבל במכה אחת אסור מעל 20 אחוז). כאשר אתה מכניס מים חדשים הם שונים מטיב המים הישנים באקוריום, אם תוכנס קכמות גבוה של מים חדשים הדג אינו יסתגל לשינוי הפתאומי ויפגע, זה עלול לגרום להחלשות מצטברת של הדג, וגם להוביל למחלה ולמוות שלו. בבקשה תן בערך את מידות האקוריום\כמות תכולתו בליטרים? 2) דג יכול לא לאכול הרבה זמן רק בתנאי שהוא אכל לפני ה"צום" כמות מספקת ומזינה של מזון. גרגר נשמע לי מועט, מה זה גרגר של איזה סוג מזון? אם זה במבה אני חושב שעדיף לתת חצי במבה כל יום. בכל מקרה, זה לא משנה מה סוג האוכל (לרוב) הוא אמור לקבל כל יום כמות אוכל שלוקחות לו 2 דקות לחסל. 3) דג קרב נושם דרך ראות זה מכונה "דגים אנבסיים" אני לא בטוח אם רק דרך הריאות או גם דרך זימים, אבל חשוב שתהיה גישה לפני המים ושיהיה מעליהם אויר טרי בשביל שיוכל רק\גם דרך הריאות. מזון הוא אוכל גם מוכן וגם חי. טמפרטורות בין 21 ל-29 אז זה בסדר. חוץ מזה הוא דג מאוד קל לגידול. כאן מסתכם הידע שלי, בהצלחה.

בוצאטי

New member
ובכן

תודה, קודם כל, על הנכונות לסייע. 1. מידות האקווריום הן כ- 20-25 ס"מ לגובה ולאורך, כ- 10 ס"מ לרוחב) קצת קשה לקבוע במדוייק מאחר ומדובר באקווריום דקורטיבי, כאמור. ובהמשך לדבריך בסעיף אחד, אני חוזר ומדגיש כי ההנחיות לטיפול בדג היו חד משמעיות, להחליף המים אחת לחצי שנה (כמובן שבהוראות גם הוזכר עניין הסנטימטר אויר מעל פני המים). 2. איני יודע לומר באיזה סוג של מזון מדובר. שוב, על פי ההוראות שניתנו האכלתי אותם שני גרגירים (לא אחד) אחת לשבועיים. אולי זה באמת היה מעט מידי וכאן מקור הבעיה? מחר הראשון לחודש והייתי אמור להאכיל את הדג שהלך הלילה לעולמו. הממף. לו רק הייתי מקדים ביום את האכלתו אולי הייתי מציל אותו ממוות. 3. אין לי מושג על מה אתה מדבר כשאתה אומר שהדג אוכל גם מוכן וגם חי. היתה לי שקית של גרגירים שנתנו לי ובזה האכלתי. ואם באמת הוא כל כך קל לגידול, אז כנראה שמשהו בהוראות שניתנו לי לקוי. עלי לגלות מה בדיוק כדי לתקן. אני מרגיש רוצח סדרתי של דגים כבר.

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~~~~~~~>

תראה דגים אינם מעכלים רק את כל המזון שעובר במעיים שלהם (כל מקום טוען כמות אחרת שמתעכלת, חלקם טוענים שדג פולט 80 אחוז שלמים של אוכל שהוא לא עיכל). לעומת זאת, האכלה מוגזמת במזון רגיל (אני אומר את זה כי אני מאמין שי מזונות עם תוספים שבריאים אבל בכמות מצטברת-רעילים) אינה יכול לפגוע אם הדג "שבע" הוא לא יאכל, ואם הוא יאכל הוא פשוט לא יעכל את זה. האם הגרגירי אוכל שלך בצבע של במבה וגם בצורתה רק יותר קטנים? האם אלו גרגרים עגולים חומים-שחורים? אדומים, טיפה ארוכים ודקים? או שבכלל סוג אחר? אני מציע להאכיל גרגר כל יומיים או חצי גרגר כל יום. אבל אני מאוד משוקל כאן, לכן אני מציע שתחכה למגדלי הדגי קרב ותראה את עצותיהם מניסיון החלפת המים שאמנם אין לך כמות דגים שמזהמים וזהו רק דג אחד, תחליף 10-20 אחוז מים כל חודש במקום 100 אחוז כל חצי שנה שזה מצב שהדג מקבל כקשה להסתגלות. וגם ככה אתה מקטין הרבה גורמים מסכנים ושאינם בריאים לדג בגוף המים בתדירות שמונעת הצטברות. חוץ מזה אתה משאיר מרווח, טמפרטורה בסדר כך שנשאר לך לדעת בבטחה על האכלה, חכה למישהו כאן שיעזור. בהצלחה.

Suikun

New member
תגובה

גלעד נתן תגובה מצויינת, רק תן לי להוסיף. את הדג קנית בהפנינג? בכל מקרה, החנות מנצלת את תכונותיו של הדג לנשום אוויר אטמוספרי ואת זה שהוא מסתדר בנפחי מים קטנים לזמנים לא ארוכים בכדי למכור אותו בכלי מוות שמן הסתם הוא לא יכול לחיות בו יותר מדי זמן. אם אתה באמת רוצה לנסות לגדל דג קרב ברצינות, אל תקנה יותר את כלאי המוות האלה, ולהיפך, תלך אליהם, ותתלונן. ההוראות מטעות ולא נכונות, דג לא יכול לשרוד ככה, וזאת התעללות. לך לחנות חיות, תקנה אקווריום עגול קצת גדול יותר שיש בו יותר מקום, ותקנה דג קרב (הוא הדג היחידי שיכול לשרוד באקווריום כזה) ולגדל אותו. להאכיל כל יום, להחליף 10 אחוז מים כל שבוע, ולשים פילטר קטן במים (שלא עולה יותר מדי) ולהנות מהדג. בהצלחה.

Suikun

New member
אוכל

לא יודע בדיוק מה הייתה הבעיה עם האוכל, בכל מקרה, את הדג קרב שהיה לי הייתי מאכיל פעם ביום בשלושה גרגירים מאיזו שקית אוכל לדגי קרב שמצאתי באיזו חנות, אני ממש לא זוכר מה השם. לך לחנות חיות ותשאל לגבי אוכל כזה לדגי קרב ואני בטוח שידעו להפנות אותך למזון המתאים (לא לקנות קופסא ענקית, לקנות את הכי קטן. לא תרצה להתקע עם המון אוכל שיירקב/יתקלקל, כי לוקח הרבה זמן לסיים את כל הגרגירים) כתוספת הייתי מביא פעם-פעמיים בשבוע תולעי דם קפואות שהדג היה מת עליהן, אבל אני לא חושב שיש צורך בהן באקווריום קטן, הן יזהמו את המים, וכיוון שדג אחד אוכל כל כך מעט, זה לא משתלם.

בוצאטי

New member
תודה לך

ראה תגובתי לשליירית. יש שם תשובה לשאלותך ואולי תדע לעזור יותר בעקבותיהן...

Suikun

New member
אם אכן קנית את הדג בהפנינג,

אשמח אם תסרוק ותצרף לכאן את ההוראות שקיבלת. תודה

סייקון...כנס...

לפי האתר של פטנט (קישור למטה)דג הקרב לא צריך פילטר,החלפת מים פעם בשבועייםאו אם המים עכורים(למרות שאם הייתי מגדלת דג קרב אכן הייתי מחליפה לו מים פעם בשבוע)ואוכל-תולעת אחת או גרגיר אחד(לדגי קרב צריך לתת תולעי דם)פעם ב-3 ימים(3 פעמים בשבוע בערך)היה אחד בתל אביב בקניון איילון יש כל יום חמישי דוכנים,והיה שם דוכן של דגי קרב,והמוכר המפגר(שמוכר דג אחד ב-25 ש"ח!!!!!!)אמר להאכיל את הדג פעם בשבועיים גרגיר אחד(בגלל זה הדגים נראים אצלו כ"כ אנורקסים...)ובקיצור לא צריך להאכיל אותו כל יום,הנה הקישור למטה!

Suikun

New member
שליירית.... כנסי......

כל דג לא חייב לאכול כל יום, גם בטבע הם לא אוכלים כל יום. יש המון מאמרים על גידול דגי קרב, כל אחד רשום משהו שונה, דעתי היא שהדג יחיה לתקופה הרבה יותר קצרה אם יאכל רק פעם בשלושה ימים. כל דג צריך פילטר, גם הדג קרב. מה שקורה לפעמים זה שמגדלים דגי קרב בכלים קטנטנים, שאין מקום לפילטר, וגם נפח המים הוא קטן, ככה שלא צריך פילטר, אלא רק להחליף מים מדי פעם. העובדות מדברות בשביל עצמן, הבאנדם שפתח את השרשור הזה סיפר שהוא ניסה שלוש פעמים לגדל את הדג קרב ב"כלי המוות" שמכרו לו בחנות, ובשלושת הפעמים הוא מת בתרם עת.

אז אתה אומר להאכיל אותו כל יום,

ו...אח שלי רוצה לקנות דג קרב(בפורים רק הוא יקנה...)אז אם תוכל לתת לי(אפילו בהמשך אם תרצה)קצת מידע ואני אשמור את זה כדי שנוכל לטפל יפה וטוב בדג,חשוב לציין שהאקווריום שתיכננו לקנות הוא כ-15 ס"מ,כי זה גם ככה נורא יקר,זה מן מזוודה כזאת מפלסטיק עם מכסה בצורת ריבוע,(יש חריצים במכסה)וידיות לנסיעת המזוודה...

Suikun

New member
-

15 סנטימטר זה אולי קצת קטן, אבל אם יש דג שניתן לגדל שם זה דג הקרב. לדעתי כדאי להוציא כל יומיים כוס מים (כוס רגילה, לא ספל) ולהכניס מים חדשים, כדי שלא יצטברו רעלים. כדאי להאכיל בגרגיר אחד ביום. מומלץ גם לשים איזה צמח קטן באקווריום כדי שהדג קרב יוכל לנוח עליו. אין צורך באבן אוויר.

Suikun

New member
דרך אגב,

אחרי הסתכלות במטר, 15 סנטימטר זה מאוד קטן, אולי כדאי לשלם עוד כמה שקלים בשביל אקווריום שיהיה לדג מקום לזוז.

למה קטן?15 ס"מ,זה...

תיקח את שתי הידיים שלך,ותשים אותן אחת צמוד לשנייה(לאורך)זה 15 ס"מ בערך,לא מדדתי אני הערכתי מרחוק את הגודל,אבל חשוב לציין שתולעי דם(קופסה קטנה)עולה קרוב ל-30 ש"ח,בתקציב יש לאח שלי 100 ש"ח,האקווריום של 15 ס"מ,עולה 20 ש"ח,דג עולה בסביבות העשר,זה כבר 60,מצחים יש לי,אני כל פעם קונה עוד ועוד ואני לא דוחפת אותם לאקווריום אז לא חסרים לי צמחים לתת לו,מד טמפ' 5 ש"ח,ו...צריך מחמם?

Suikun

New member
אוקי,

אם אני מצמיד את הידיים שלי לאורך, זה יוצא הרבה יותר מ15
15 זה באמת קטן, לדעתי כדאי להשקיע עוד כמה שקלים לטובת הדג, וזה גם יותר יפה (ובאמת, אקווריום בגודל כזה, מפלסטיק עולה גרושים) לא צריך תולעי דם, בנפח כזה קטן זה רק יזהם את המים. תקני אוכל רגיל לדגי קרב, עולה כמה שקלים. נגיד, אקווריום 25 בערך (אני לא זוכר את הגדלים המדוייקים) כ40 שקל דג, 10 אוכל, 15 מד טמפרטורה 5 -------- 70 שקל. בקשר למחמם, אפשר פשוט לדאוג שהאקווריום יהיה במקום חמים בבית, ושהטמפרטורה לא תהיה קרה מדי בחורף ולא חמה מדי בקיץ. אני לא חושב שיש מחממים לנפחי מים כל כך קטנים..

למעלה