הוכחה קצרה ופשוטה שרוברט לא אהב את ליאנה, אלא את האידיאל שלה

מי זה "כל מי שהכיר את השתיים" שציין את הדמיון ביניהן?

חוץ מנד, יש עוד אחד?
ואיזה דמיון הם ציינו, דמיון חיצוני או דמיון בהתנהגות הפרועה?
 
אני לא חושבת שרוברט יכל לגלות יותר סלחנות ממה שהוא כבר

גילה, והעובדה שעל פגיעה ביורש העצר זה נגמר בהריגה של חייה שכבר נד הגדיר כמסוכנת, מראה על סלחנות רבה.

יש עוד עונשים בארסנל, זה שראינו עד עכשיו רק הוצאות להורג לא מעיד על כלום ( למעשה, זה מעיד על הרבה, אבל זו כבר באמת אופרה אחרת).
 
הוא גם לא יכל לגלות פחות סלחנות

מדובר במריבת ילדים. לא מחילים על כאלה מצבים את החוק הפלילי הרגיל. לא מוות (על שלל צורותיו: הרעבה בכלוב, בישול ברותחים, עריפת ראש, תליה וכו'), לא קטיעת אצבעות או גפיים, לא שליחה לחומה (או לאחיות השותקות), לא קנס כספי, לא מלקות - אלה העונשים האפשריים בווסטרוז, וכרגיל לא מחילים אותם על ילדים בני אצולה. לכל היותר מכים את הילדים במקל או בחגורה (לא בפרגול), ואת זה עושים ההורים, לא דיין המלך.

הריגת הזאבה היא כבר עניין מתבקש, אבל לא כעונש אלא סתם כי לא נותנים לחיות מסוכנות להסתובב חופשי. אלא שליידי לא הייתה החיה התוקפנית והיא גם לא הראתה סימנים להיותה בעלת אישיות מסוכנת.
 
מסכימה לחלוטין שהוא לא יכל לגלות פחות סלחנות .

אבל הוא יכל גם לשלוח את אריה בחזרה לוינטרפל.
 

AlonPe

New member
אני חושב

שרוב האנשים המאוהבים (לא רק גברים)
לא באמת ממש מכירים את מושא אהבתם!
ככה בעצם התאהבות פועלת - אתה מאוהב באיזשהו אידאל שאתה בונה על דמות כלשהי,
שבמקרה הטוב יש איזה קשר בינה (בין הדמות החיצונית האוביקטיבית) לבין הדמות המפונטזת!

זה, אגב, למה שיעורי הגירושין כל כך גבוהים!
 
טוב, זו כבר שאלה פילוסופית

אבל כל גבר שחי עם אשה ואוהב אותה בוודאי אוהב יותר מאשר רוברט אהב את ליאנה, כשהוא לא חי איתה ושנים אחרי שהיא מתה. הוא לא היה מסוגל להשתחרר מהמחשבות עליה, וזה עלה לו בחיי הנישואין שלו (ובסופו של דבר בחייו). וכנראה שדווקא חוסר המוחשיות של ליאנה והעובדה שזה הדבר היחיד שהוא רצה והצליחו לקחת ממנו הפכו אותה לכל כך מושלמת בעיניו. לשם השוואה, נד אהב את קייטלין, אבל גם אם הוא היה מאוהב ברמה האפיסטמולוגית ולא ברמה האונטולוגית, הוא בוודאי היה מודע, למשל לחסרונות שלה. לו היית שואל את רוברט על חסרונות של ליאנה, איזו תשובה לדעתך היית מקבל?
 
למעלה