הוכחה שאלוהים לא קיים

erezsh

New member
עכשיו בלבלת אותי.

מה זו אמונה לשמה, ומה זו אמונה שלו לשמה? קצת בלבלת את המושגים..

Henryf

New member
אמונה שלא לשמה

"אמונה שלא לשמה" פרושו אמונה שתכליתה לקבל פרס. למשל אני מתפלל לאלוהים שיביא לי בריאות טובה, ואני מצפה שכפרס עבור התפילה אכן אלוהים יעניק לי בריאות. "אמונה לשמה" פרושה אמונה באלוהים וקיום המצוות ללא צפיות לקבלת פרס מכך, אלא מתוך קבלת האמונה כערך הגבוה ביותר של המאמין. אם אצטט דברי חז"ל "שכר מצווה, מצווה", משמע אין לצפות לפרסים אחרים מאלוהים עקב קיום המצווה, עצם קיום המצווה מהווה את הפרס. הנרי

Henryf

New member
אמונה לשמה

אתה צודק, המושגים בהודעה המקורית התהפכו לי !!! סליחה הנרי

mwc

New member
פילוסוף? או שמה סתם עוד פאב בנתניה

אלוהים לעולם לא עושה בשבילנו מעשים הוא רק פותח לנו את הדלתות מציב אותנו בפניהם אנחנו אלה שבוחרים באיזה דלת להיכנס אל תזיין את השכל עם כל הדעות הפרימטיוויות שלך על למה הוא מעניש אותם כי יש עוד אין ספור מאיפה שזה הגיע אבל בוא תענה לי על זה אם אלוהים לא קיים, זה לא נראה לך קצת מוזר שמכל העמים שהוזכרו בתנך העם היהודי הוא היחיד ששרד?

Henryf

New member
עם שורד

>>זה לא נראה לך קצת מוזר שמכל העמים שהוזכרו בתנ"ך העם היהודי הוא היחיד ששרד<< כן, זה מוזר. אולם לא פחות מוזר שמכל העמים הנזכרים בפילוסופיה (או אמונה) הבודהיסטית, הם היחידים ששרדו זמן ארוך מכל עם ידוע אחר? (בערך כפליים מהעם היהודי). האם אנו דנים באמונה או ב"כח שרידה" - לא הייתי מציע לאיש לבסס את אמונתו על "הוכחות", גדולים מאד לא הצליחו בכך. הנרי

למעלה