הוכחות לאבולוציה

Snir2121

New member
הוכחות לאבולוציה

שלום לכל חברי הפורום. אני 100% אתאיסט ואנשים סביבי מזלזלים באבולוציה ותופסים אותה כתורה שגויה, מה שכמובן לא נכון. מפריע לי שאנשים רוכשים כבוד לדת, שהיא שקרית; בד"כ אני מוצא הוכחות לאבולוציה, ולפעמים נגמרות לי המילים. אפשר לקבל הוכחות לנכונותה של האבולוציה?

אתה רוצה ללמוד על אבולוציה

רק כדי להתנקם בדתיים? לדעתי זה סיבה לא משהו ללמוד תחום מדעי (כלשהו, לא רק אבולוציה). אם אתה רוצה ללמוד על אבולוציה, פתח ספר. (או אם אתה לא רוצה להשקיע עד כדי כך הרבה אנרגיה, קרא מאמרים באינטרנט. זה מה שאני עשיתי בהתחלה. אחרי זה פתחתי ספר(ים) ) יש את המאמרים של הפורום, יש את ארכיון www.talkorigins.org המעולה (עם פתיח למה זה בדיוק אבולוציה ואינספור הדגמות לנכונותה)

Snir2121

New member
אני לא מחפש להתנקם בדתיים.

אמנם הם מעצבנים, יותר נכון הגישה והדת, אבל בסה"כ הם מצחיקים אותי. מעלים גיחוך. זה כמו לראות סרט ישן ולצחוק על כמה האופנה הייתה מוזרה אז, או איזה מצלמות גרועות היו. על אילו ספרים (/מאמרים) אתה ממליץ?

ספרים

אם אתה רוצה פתיחה נעימה בעיקר על אבולוציה, אני ממליץ על "כמעט כמו לוויתן" של סטיב ג'ונס (ספר קצת כבד, אבל קליל מבחינת התוכן) או "השען העיוור" של ריצ'רד דוקינס. אם אתה מסתדר עם אנגלית, עדיין הייתי ממליץ ללכת לtalkorigins - שם יש מאמרים קלילים למי שרק רוצה לטעום קצת ממדע האבולוציה. אם אתה ממש רציני לגבי זה, הייתי פשוט ממליץ לפתוח ספר לימוד שעוסק בזה. אני ממליץ על הספר שאני קראתי, "אחידות ומגוון בעולם החי" של האונ' הפתוחה (בכרך א' יש להם חטיבה שלמה שעוסקת במבוא לאבולוציה)

אתה לא חושב שעדיף להמליץ לחדשים על

הגן האנוכי? הוא יותר מלהיב, ופחות משעמם מ"כמעט כמו לויתן".

אממ, הגן אנוכי נהדר,

אבל הוא לא בדיוק ספר מבוא לאבולוציה. הוא קצת קשה לקריאה והוא נכנס הרבה יותר לפרטים יחסית לכמעט כמו לוויתן - שממש אינו משעמם, אגב - הוא משעמם אם אתה כבר מכיר את התוכן, אבל למי שאינו מכיר את התוכן - הוא נהדר. האמת היא שאני בדיוק סיימתי לקרוא אותו אחרי שהכרתי בעל-פה כמעט כל תובנה בספר ועדיין נהנתי ממנו. אם הייתי ממליץ למישהו להתחיל עם *כל דבר*. הייתי ממליץ לקרוא את הFAQ של talkorigins. זה פשוט קצר ולעניין וזה לא דורש ספרי לימוד, רקע פורמלי, כלום. אתה פשוט צולל ישר פנימה ואתה לומד להכיר גם את נקודות התורפה של התיאוריה (מה שעושים פחות בספרי לימוד)

Wolverchenus

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מכיר את הבעיה וזה מאוד מעצבן. אתה יכול להסתכל בהודעת המנהל לראות באיזה תחומים יש הוכחות ובמאמרי הפורום יש הרבה דברים מעניינים שיועילו לך בוודאות. יש גם בטאגליינס קישור לאתר שמכיל את כל הטענות הבריאתניות ותשובות אליהן. וכמובן, אם אתה נשאר בלי מילים אתה יכול לבוא לפה ולשאול ומישהו ימצא לך את המילים. בהצלחה :)

Snir2121

New member
תודה ../images/Emo13.gif

נחמד לדעת שמישהו מבין אותי. (כמה פרימיטיביות יש במשפט "וואו. עין. יש אלוהים.
" ??) ראיתי מאמר אחד או שניים. נחמדים

Wolverchenus

New member
ראה גם בטאגליינס

הבלוגיה של פורום אבולוציה #1 יש שם הרבה לינקים מומלצים (אני בייחוד אוהב את פרינגולה)

תאום2

New member
אל תפחד ממנו

כשם שהביוספרה נוצרה, אף ישות רוחנית יכולה להווצר בתהליך. אקראיות, לא?

angela8

New member
לדעתי יש הבנה מוטעית

של רוחניות ואלוהות.ובגלל זה ככ דחוף לכל המאמינים הדתיים למיניהם להפריך את תורת האבולוציה, כי היא כביכול מפריכה בריאה ב6 ימים על ידי אלוהים שאומר ורוצה ומתכוון. התפיסה הזו כאילו אלוהים הוא איזה דמות שעושה דברים היא קצת ילדותית ואגב, לא כל הדתיים טועים בה ואצל דתיים רבים שתי התפיסות הדתית והמדעית יושבות ביחד בשלום. גם המושג אקראיות מתורגם על ידי בני אדם. אם אני מבינה נכון. יש אקראיות אבל יש חוקיות.

m0sh3

New member
אני איתך

מצחיק לראות איך איזה רב שבחיים שלו לא שמע שיעור בביולוגיה מסביר שמזמן לא מקבלים באקדמיה את תורת האבולוציה ושהיא הופרכה מיסודה [כן, זה קורה במציאות, אני לא ממציא]. בנוסף להמלצות, אני אמליץ לך על הגן האנוכי של ריצ'רד דוקינס - אני חושב שהחשיבות שלו היא בעיקר בהבנה של איך עובד מנגנון אבולוציוני בכיוון מסויים על אף שהוא עיוור וחסר כל רצון.

roey1r

New member
זה ידוע שכל המטיפים האלה לא מבינים כלום..

כשבן אדם עם קצת מוח שומע אותם מדברים אז הוא קולט מלא שקרים קטנים ואי אמיתות.. כשאדם רפה שכל שומע, הוא יאמין לכל מילה. יש את הרב הדמגוג הזה שדומה לנשיא איראן, מחרטט בכמויות על כל מני דברים בפיסיקה כימיה ובילוגיה.. מעביר הרצאה של שלוש שעות למה האבולוציה פסולה והוא אפילו לא מכיר את התיאוריה ברמה בסיסית, אני שמעתי את הרב הזה אומר שזה לא הגיוני שפתאום לקוף ייוולד אדם מודרני.

Snir2121

New member
בהחלט.

הם מביאים מ"ידיעותיהם" דברים על העין האנושית ועל האור, וכל מיני דברים מדעיים אחרים שהם בכלל לא נכונים והם מציגים אותם כהוכחות לכך שיש אלוהים... [מי מהם סיים תיכון?]

למעלה