תשמע, אני מאוד בעד מה שאתה מנסה לעשות
רק שזה לא מחזיק מים בפרשנות הנוכחית ואני אסביר.
אמונה באלוהים אינה דבר של מה בכך. אנשים רבים מבססים את כל חייהם על קיומו והידיעה שהוא יעזור להם בעודם חיים כאן, ווודאי יהיה לצידם עם פקיעת חייהם הפיזים והלאה. לא סרקסטיות עכשיו, אלא אנשים אמיתיים כמוך וכמוני, כישראלי בעברו אתה ודאי מודע לכך.
במקרה של היהודים, מדובר בקבוצת אנשים שבתחילת הסרט המוכר לכולנו אלוהים הבטיח משהו מאוד ספציפי. מריצים את הסרט הזה שנים רבות קדימה והנה אתה מבקש להמשיך ולהחזיק חזק את המילה 'יהודי' אבל להוציא לשלול ולמחוק את שורש בסיסה ולב ליבה.
אה אה, סורי, זה לא מחזיק שום מים. אפילו לא טיפה אחת לצערי.
מה שמאחד את היהודים באשר הם - כיום, עוד 100 שנים, לפני 2000 שנה - אינם המנהגים, המסורות, החגים, החוקים, הפרשנויות, הלבוש, הגפילטעפיש. רק האמונה באלוהים עומדת איתן בעוד הזמן זז. כל השאר, הפן האנתרפולוגי השבטי התרבותי, מתחלפים ומשתנים בהתאם לרוח התקופה.
הטיעון 'אמא שלי יהודיה אז גם אני יהודי' אולי יעבור, אבל רק אם האדם שיטען אותו לא יהיה מספר אנשים, וביניהם היוזר שנקרא Javali.
אישית, אני מאוד בעד מה שאתה מנסה לעשות, אבל כל מה שאני טוען הוא שברגע שאתה משתמש במילה 'יהודי' בכדי לתאר את מה שאתה מתאר, אתה חוטא למטרה ובאותה העת מרוקן את תוכן המילה הזו.
מאוד לא ברור מדוע צריך להמשיך להיצמד למילה שמשמעותה אינה רלוונטית בקונטקסט שנוצר. אפשרי לבחור מילים אחרות לתיאור העניין או לתבוע מילה חדשה שתכיל את המשמעות, הסמליות והכוונה של העומד במרכזה. זה בסדר גמור ומאוד רצוי. הכרחי אפילו.
בלתי אפשרי לייחס לעצמנו תואר 'אביר' ובאותה העת לשלול את קיום המלכה העומדת בראש הממלכה.