הולכת רגל שנדרסה במעבר חציה

SignedIncognito

New member
הולכת רגל שנדרסה במעבר חציה

אני פותח את האשכול בעקבות מקרה מצער של מכרה שלי שנדרסה בעת חציה במעבר חציה(הנהג לא ראה אותה).
כרגע היא מאושפזת בבית חולים עם מספר שברים, אחד מהם בברך וצפויה לעבור מספר ניתוחים ושיקום ארוך.

היא מעוניינת לתבוע את מי שפגע בה ואת הביטוח. השאלה היא למי לפנות, האם התאונה נופלת תחת קטגוריה של תעבורה או תחת קטגוריה של נזקין?
מעבר לכך אני אשמח להמלצה על עורך דין טוב באזור הצפון.

תודה לענים.

wil

New member
התביעה שלה היא נגד ביטוח החובה של בעל הרכב

בלבד.
היא צריכה לפנות לעו"ד שעוסק בנזיקין, וספציפית בתביעות נזקי גוף.

תעבורה לא קשור - שאלת האשמה בעבירה לחלוטין לא רלוונטית לה (בהנחה שלא הוגש נגדה כתב אישום) - האחריות של ביטוח החובה היא מוחלטת.

SignedIncognito

New member
האם זה שונה ממקרה בו מעורבים רכבים?

נניח אדם עומד ברמזור(בתוך רכב), מגיע רכב נוסף ונכנס בו מאחורה. האם יהיה צורך בעורך דין שעוסק בתעבורה או בעורך דין שעוסק בנזקין?

wil

New member
לגבי נזקי הגוף - רק נזיקין.

רק שבמקרה שתיארת עכשיו התביעה תהיה נגד ביטוח החובה של עצמך.

לגבי הנזק לרכב - בד"כ מסתדרים בלי עורכי דין.

רק אם אדם עומד בפני כתב אישום (מדינת ישראל נגד פלוני) בעניין עבירת תעבורה - אז כדאי לפנות לעו"ד שעוסק בתעבורה.

SignedIncognito

New member
כלומר במקרה שתיארתי עם הרמזור

עדיין יהיה מדובר בתביעת נזקין...למה התביעה היא נגד הביטוח חובה של עצמי ולא נגד הביטוח חובה של הנהג שנכנס בי מאחורה?

במקרה של המכרה שלי, התביעה תהיה נגד ביטוח החובה של הנהג הפוגע?

wil

New member
חוק הפלת"ד בישראל קובע שכל נהג/נוסע תובע את

ביטוח החובה של עצמו בלבד.

הולכי רגל/רוכבי אופניים/עגלונים עם סוס/וכו' תובעים את ביטוח החובה של הרכב המנועי שפגע בהם.

שאלת האשמה לא נבחנת בכלל בהקשר של תביעת נזקי הגוף.

הסיבה לעיוות הזה היא כדי לחסוך התדיינויות משפטיות - תאר לעצמך שתיאלץ להמתין לסיום משפט של שנים בין חברות ביטוח כדי לקבל פיצויים על תאונה קשה...

SignedIncognito

New member
תודה, הבנתי. מה שכן אני מאמין שחברת הביטוח

שלי בכל מקרה לא תרוץ לספק לי את הכסף...כלומר אני לא רואה הרבה הבדל בין לנסות להגיע לפשרה עם חברת הביטוח שלי לבין להגיע להסדר עם חברת הביטוח של מי שפגע בי.

wil

New member
בנזקי גוף אתה יכול לפנות רק לחברת הביטוח שלך

ואין להם אפשרות לסרב לשלם אלא אם מוכחש עצם קיום התאונה.
כמובן שייתכן מאבק על גובה הסכום.
בשביל זה יש עורכי דין.

למעלה