הולנד... the netherlands

bhnadav

New member
הולנד... the netherlands

מה המקור של שני השמות הללו לאותה מדינה? אני יודע ש"הולנד" זה לא רק בעברית, אז מאיפה זה בה? וכו' תודה

Boran

New member
אותה שאלה

לגבי "הונגריה" והשם שלה בהונגרית- "מגיאר"

Boran

New member
שואל

שאלתי את סבא שלי (הונגרי במקור) בקשר להונגריה, הוא אמר לי איזה משהו מבולבל, בקשר לשבטים ישנים שמרכיבים את העם ההונגרי, שבט ה"הונגר" ושבט ה"מגיאר" אבל לא הבנתי מזה הרבה.

גאך

New member
הולנד והונגריה

הולנד נקראת נדרלנד שפרושו ארצות השפלה והולנד הוא שם המחוז הכי חשוב בהולנד (באנגלית משתמשים בשני השמות). ההונגרים קוראים לעצמם מדיאר (כותבים MAGYAR)ובשפות העולם קוראים להם הונגרים שם שמקורו באגד השבטים ON OGOR (בתורכית 10 חיצים) שהמדיארים השתיכו אליו

מעניין, שהעמים הקרובים ביותר

להונגרים הם החַנטים והמַנסים, השוכנים בצפון-מערב סיביר! והערה לא קשורה לגאך: מדוע התעלמת מתשובתי לשאלתך בדבר הפונטים הארמניים?

העמים הקשורים ביותר???

ומה עם הפינים? ומה עם הטורקים? האם הפינית אכן דומה להונגרית? האם היא דומה לטורקית?

משפחת השפות האוגרו-פיניות

מתחלקת לשתי קבוצות: הפינית והאוגרית. הפינית: פינית, אסטונית, קוֹמי, אוּדמוּרטית, מוֹרדבָה ועוד. האוגרית: הונגרית, חַנטית, מַנסית. הטורקו-טטרית זו משפחה אחרת לחלוטין. בה: הטורקית, אזרבייג'נית, קזחית, אוזבקית, טורקמנית, טטרית, טטרית-קרימאית, קירגיזית, בשקירית, קרצ'ייבית ועוד.

NE RO3

New member
נפוצה השאלה

מדוע רבים האנשים שטועים ושמצרפים את התורכית למשפחת השפות האוגרו-פינית? למרות שאין נימוקים לשיוך זה.

Nomaed Dominus

New member
כן, שאלה מעניינת.

לפי מה שאני זוכר, בפינית (והונגרית) יש איזשהו אלמנט מסויים שלא נמצא בשום שפה בחלק העולם שלנו. עכשיו, השפה היחידה שיש לה את האלמנט הזה, היא הטורקית. אבל אני לא זוכר מה זה...

H20

New member
מעניין לציין שההונגרית שאלה מלים

רבות מהטורקית.

ZGala

New member
פינית לא דומה לטורקית לגמרי

לא לפי דיקדוק ולא לפי שורשים

מעניין...

הונגריה נקראת בערבית כפי שההונגרים מכנים אותה. כלומר אלמג'ר ולא הונגריה כמו בשאר השפות. אשר להולנד, אכן שמה השני הוא ארץ השפלה. גם בצרפתית מכנים אותה כך - les pays bas וגם משתמשים בשני השמות. השאלה היא איך ההולנדים מכנים את עצמם - הולנד? או ארץ השפלה?

למעלה