אני חושב שצריך להבדיל בין שאלות שונות
א. האם ההומאופתיה היא מדע?
ב. האם ההומאופתיה ניתנת להפרכה או להוכחה מדעית?
ג. האם הומאופתיה הוכחה כנכונה, או הופרכה מבחינה מדעית, (או כל דבר באמצע).
ד. האם הומאופתיה מתפתחת באופן מדעי ועל פי כללים מדעיים. וגם השאלה האחרונה דורשת הבהרה של למה בדיוק הכוונה.
א. לגבי השאלה האם הומאופתיה היא מדע - אני חושב שלשאלה הזאת אין משמעות ברורה. זה כמו לשאול, האם דת היא מדע. דת נחשבת לא למדע, אבל זה לא אומר שלא ניתן לחקור דתות מבחינה מדעית (למשל איך הן התפתחו). אמנם חקר התפתחות הדתות לא נחשב למדע מדויק, וכאן אנו ניגשים לשאלה, מה ההבדל בין מדעים מדוייקים למדעים אחרים.
ב. האם ההומאופתיה ניתנת להפרכה או להוכחה מדעית. לדעתי לפחות מבחינה סטטיסטית ניתן למצוא אמירות של ההומאופתיה שניתן לבדוק מדעית. יש מחלוקת גדולה על העניין בין חלק מתומכי ההומאופתיה ואלו שסבורים שהכוח היחיד שלה הוא באפקט הפלצבו.
ג. האם ההומאופתיה הוכחה כנכונה או הופרכה - הבסיס התאורטי לתאוריה לא מסתדר עם מה שאנחנו יודעים כיום בפיסיקה ובכימיה. זה בפני עצמו לא מספיק כדי להפריך אותה. יחד עם זאת ההתפתחות שלה לא היתה התפתחות אופיינית להתפתחויות מדעיות. על אף שיש פה ושם מחקרים שתומכים בנכונותה, למיטב ידיעתי, טרם נמצאה אמירה אחת שלה שהוכחה מדעית. אמירות רבות לדעתי ניתנות להוכחה או להפרכה מדעית. במקרים בהן הן הופרכו תומכי ההומאופתיה טענו כי לא ניתן לבדוק אותן בדרכים מדעיות בשל האופי האינדיבידואלי של הטיפול. כאמור, זו אינה דעתי, על אף שאין לי ויכוח על האידיבידואליות של הטיפול. עדיין מחקרים סטטיסטיים תקפים. מחקרים שהראו (דווקא באופנים אינדיבידואליים) התאמה להומאופתיה, למיטב ידיעתי לא שוחזרו. צריך להבין שהטיעונים של יואנידיס שהיה דיון לגביהם בפורום, תקפים לגבי הומאופתיה בוודאי לא פחות (ולמעשה, הרבה יותר) ממה שהם תקפים לגבי פסיכולוגיה, עקב העיקרון שטענות שסותרות את הידע הקיים, הסיכוי האפריורי לנכונותם (מבלי להיכנס לתוכנם הספציפי, ולכן קוראים לזה סיכוי אפריורי) נמוך, ולכן צפויים הרבה זיהויים שגויים. גם אם הסיכוי להתאמה מקרית נמוך (עקב מה שקרוי הכשל הבייסיאני).
כמובן שלא ניתן להפריך את ההומאופתיה אלא רק טענות ספציפיות ומפורטות שלה.
ד. האם היא מפתחת באופן מדעי? - ככלל, היא מתפתחת על פי חוקי ההומאופתיה. אין את הדרישות המחמירות שקיימות ברפואה הקונוונציונאלית להוכחת תקפות.