הומוסקסאליות כטרנד

גיל494

New member
הומוסקסאליות כטרנד

שלום! הרבה זמן לא יצא לי לבקר... מה שרציתי לשאול הוא האם נראה לכם שבתקופה האחרונה הומוסקסואליות היא טרנד, מין אופנה כזאת? לא מזמן שמעתי שהבנות מTATU לא לסביות אלא עשו את הקטע של הנשיקה בקליפ שלהן רק כדי למכור. ויש את המקרה של עברי לידר שתמיד היה פופלארי, אבל אין לי ספק שהיציאה שלו הוסיפה תרמה לעניין (למרות שהוא טוען שהוא לא יצא מהארון בכוונה ואני באופן אישי מאמין לו). ומה עם קורין אלעל, ואורנה בנאי, ובטח יש עוד כמה שמות ששכחתי... ויותר מזה - האם קיים טרנד כזה בתל-אביב? (החברה התל-אביבית נראית לי קצת שונה ביחס לשאר הערים בארץ). מה דעתכם?

טל קר

New member
אלו דברים שונים,

קודם כל בנוגע ללסביUת של טאטו כדי למכור - אין לזה כל כך קשר להומוסקסואליות, זה שימוש בסוג של "פורנו-לסבי" כדי לפנות לגבר הסטרייט. היה בטוח שאם הן עשו את זה זה הרעיון של הסוכן שלהם ולא שלהן. אם כבר יש "טרנד" אז הוא בניראות רבה יותר, ומוכנות רבה יותר לדבר על זה - שזה מצוין. כלומר לא יותר GLBT מבעבר, אלא יותר GLBT מחוץ לארון. כל טרנד של יותר ניראות ופחות בושה נראה לי מצוין.

FreakOnALeash

New member
סתם שאלה...

מכיוון שיש כאן אנשים כמו אדם וליטל ואני נורא נהנה להציק להם (היי ליטל). מה עם 'גברים' (בדרך כלל יצירים אנדרוגניים עם פFיל קווירי), שמשתמשים בפן הזה באישיותם וחיציוניותם ומכניסים סממנים הומוארוטיים להופעות\קליפים\מוזיקה\ראיונות? -ומי שלא נראה להם שהיה אי פעם דבר כזה בארץ, לא ממש היה אבל נגיד נועם רותם מ'קרח תשע'. אני בעדם מכיוון שמדובר בביטוים של זהות שהחברה הגברית בד"כ מדחיקה. מצד שני הם משתמשים במיניות (בד"כ פחות מרומזת) כדי למכור (והם פונים לא רק לקהל סטרייטי, לאמיתו של דבר, ויש המאשימים אותם בניצול של פלח שוק הומואי על גבי זהות מינית מעומעמת שהיא בעצם סטרייטית). יש גם את השיק מאחורי זה, ידוע לי רק שבאמצע שנות התשעים העיתונות טענה נגד כוכבי בריטפופ שהם מעודדים אנורקסיה אצל גברים, אז מה התחלתי להגיד- אידיאל היופי ה"נשי" קיים גם שם, ואני מדבר גם על תוצרי הלוואי. סליחה מראש על הפסקאות העמוסות.

DarlingAdam

New member
אני חושב שזה טוב.

א', כי זה יפה ואני שטחי, וב', הסבר טיפה יותר עמוק, כי זה מאפשר לזכרים סטרייטים מאצ'ואים לשים אייליינר בלי לפחד נורא נורא שמא יחשבו שהם אולי אוהבים בנים. והיה והפרפורמר למיניהו מרוויח הון תועפות מזה כי הקהל שלו כולל המון ילדות שאוהבות כאלה בנים והמון בנים שאוהבים כאלה בנים? יופי לו, ואני שמח בשבילו. ואם מישהו קונה מוזיקה שהוא לא אוהב רק בגלל שלזמר יש אייליינר, בעייתו. "ניצול של מיניות מעומעמת", my ass. :)

FreakOnALeash

New member
פוץ'!!! ../images/Emo140.gif

אני מזדהה עם מה שאמרת- אני אוהב נורא לקחת את הדברים כפשוטם ולהסתכל במשהו 'כי הוא יפה' (כמעט ציטטתי את וויילד
), ומעבר- לראות שאנשים באים בגוונים שונים, וזהות זה משהו שאפשר להפיק ממנו הנאה, עושה לי פחות עצוב ומאשש את העובדה שאני באשר אני אמיתי וקיים. אני מסוגל לקבל את החלק הFEY שלי בלי שהאסוציאציות המיידיות יהיו תמיד של חולשה ונחיתות. אני יכול לבטא את עצמי מבחינה פמינסטית מנקודת המבט שלי כפחות-מגבר-מגדרי, כמו שכל לא-מאצ'ו טוב היה עושה, ועדיין להסביר 'איך בנים מרגישים', וגם מנקודת-מבט הומואית; אני חושב שמנקודת הקפיצה הזאת, שנובעת מההקשרים התרבותיים שלי, הצלחתי להכניס לאנשים (נו, למוח
) שאני הומו. אח"כ הוספתי ועירבתתי לזה עוד צבעים, כך שכיום אני משתמש בהגדרה שונה, אבל הזהות הבסיסית שלי תמיד תהיה של איזשהו גיי סטריאוטיפי שנדבקים לו כל מיני כינויי גנאי והוא לוקח אותם לעצמו בחזרה. שוב, מכיוון שזהות הג'נדר שלי היא לא הגדרה 'עוטפת' ודומיננטית, לא הייתי מכיר בה בלי להכיר בגווני הביניים. חוץ מזה- אני מסכים שמי שלא מסוגל להנות מאירוע כזה או אחר, שיפנים. ומי שמאמין באשליה שאחרים יוצרים, שישמח. אחרי הכל מי לא (;

יסמין 28

New member
אתם מכירים את הקליפ של להקת טקסס

שבו הזמרת לבושה כמו אלביס וכל מיני נערות צורחות מסתכלות עליה במבטים מעריצים ומתעלפות כשהיא מחייכת אליהם? זה יופי של קליפ

אורי 0

New member
../images/Emo140.gifלך../images/Emo140.gifלאדם../images/Emo140.gifליסמין

שכחתי מישהו?

DarlingAdam

New member
תודה על הפרח!

וכן, אני מכיר את הקליפ של טקסס. זה הקליפ השני שלהם שאני אוהב - אחרי זה עם אלן ריקמן :) הזכרתי פעם שאני שטחי? ;)

יסמין 28

New member
אתה כבר בארץ...?

לא ראיתי מה שלחת לי, כי המחשב שלי לא מראה לי אייקונים, אבל אני בטוחה שזה היה משהו טוב...
(זה היה סמיילי, למי שלא רואה)

"פורנו"?

גובל קצת.. אבל לא ממש פורנו.. נכון? ובהחלט שזה פונה לא רק לגברים הסטרייטים, אלא גם לקהל הלסבי- שבענייני הופעות-שוליים מוכיח את עצמו כ"קהל קשה" . ואני אוהבת את זה. 99% מהסרטים שאני רואה - יש בהם באיזשהו שלב נשיקה ויותר מזה... ובד"כ נדיר שהיא תהיה בין שתי נשים.

יסמין 28

New member
היי גיל

קודם כל, מסכימה עם טל שהקידום מכירות של טאטו נעשה על ידי המפיק הסוטה והפדופיל שלהן, במטרה לרכב על הפנטזיה הגברית האולטימטיבית, שתי ילדות שמלטפות אחת את השניה בציצי. שנית, לא הייתי מכניסה את אורנה בנאי להודעה, למיטב ידיעתי היא טרם יצאה מהארון (ואף הצהירה שההריון שלה "בא לה בהפתעה", שזה, שוב למיטב ידיעתי, לא יכול לקרות כשאת מזדיינת עם אישה...
) אני לא יודעת אם יש טרנד של הומוסקסואליות בתל אביב. אני כן יודעת שהרבה צעירים הומואים מערים אחרות בורחים לעזוב את הערים שלהם ולעבור לתל אביב, כי שם יש ריכוז גדול יותר של אנשים כמוהם, מקומות בילוי לאנשים כמוהם, סינמטק שמקרין סרטים בנושא ועוד ועוד. גם אני עברתי מירושלים לתל אביב בדיוק בגלל הסיבות האלה... תל אביב הפכה איכשהו למרכז של הקהילה והרבה אנשים עוברים לפה בגלל זה.

transman

New member
הריון בהפתעה

אני חושב שבכל דרך שבה נכנסים להריון ובפרט אם לא מדובר בזוג זכר-נקבה שמנסים בתדירות גבוהה, ההריון בא די בהפתעה.

גיל494

New member
שלום שלום ../images/Emo13.gif

מה שאני מנסה לומר זה שאם גבר עם מראה נשי היה מסתובב בת"א היו "מסתכלים" עליו פחות, ופחות "יורדים" עליו, מאשר ערים אחרות בארץ (י-ם לדוגמא, ואני לא מדבר רק על הדתיים). כלומר המראה הגיי/דראג בת"א נראה הרבה יותר טבעי ומקובל מאשר מבשאר הערים. (אולי זה סתם איזו תדמית שיש לי בראש לגבי ת"א....) לגבי הקטע עם אורנה בנאי, זה סתם שם שנזכרתי בו. יכול להיות שזה באמת שטויות. (וכשחושבים על זה, אין לה ממש מה "למכור". חחחחח...)

FreakOnALeash

New member
זה שלא אומרים כלום לא אומר שלא

זה שלא אומרים כלום לא אומר שלא שונאים אותך.

גיל494

New member
כן, אבל

לא אומרים כלום זה יותר טוב מצועקים לכיוונך מגוון מילות גנאי. וגם יותר טוב מקמים ממקומם עם מראה מאיים בעיניים. אני לא טוען שת"א היא גן-עדן עבור גייס (אולי יש כאילו שיאמרו שדווקא כן?), אבל זה יותר טוב מבערים אחרות. בכל מקרה אני שמח לראות שיש כאן עוד אנשים שחושבים ככה לגבי ת"א. זה בדיוק הסיבה שאני אעבור לשם בהמשך. זה גם אומר שאני לא משוגע שחיי בדמיון שלו את מה שהוא היה רוצה שיקרה במציאות (וזה תמיד טוב לגלות - כל יום מחדש
).

DarlingAdam

New member
בקשר לת"א,

אני באמת חושב שזה חלקית עניין של תדמית. תמיד יוצא לי להסתובב בפורומי גאווה למיניהם ולשמוע אנשים מתלוננים שמחוץ לת"א "אי אפשר פשוט להתנשק ברחוב". ותמיד בא לי להגיד להם, "באיזה רחוב אתם גרים בדיוק? אני נמצא בירושלים ומתנשק לסבית-צרפתית עם זוגתי מתי שבא לנו". אז נכון שאנחנו לא גרות במאה שערים, אבל גם הם לא. וכשהייתי צעיר יותר ובאמת חשבו שאני זכר, והסתובבתי לי בראשל"צ עם מייק אפ למיניהו, ולא המייקאפ הכי קונבנציונאלי? אז מה. צעקו עליי ערסים לפעמים, כן, אבל לא זכורה לי טראומה מיוחדת.

CeruleanCat

New member
בקשר לכל מיני דברים בשרשור הזה

א. אדם, זכור לי אותם ערסים צעקו עליך ועל אחרים גם על כל מיני דברים אחרים, לא? זה לא היה מוגבל לקטע המגדרי. ערסונים למיניהם יצעקו ויעירו על כל דבר בכל מקום. ב. אם אכן יש קטע טרנדי, זה רק עדות להתקדמות של רמת ההתקבלות. תמיד נשארים אנשים שמקובעים בתפיסות השנאה שלהם, אבל ככל שיותר אנשים נחשפים לדברים כאלה יותר, זה מקל על קבלת השונה מצד החברה ומצד השונה עצמו. ג. בקשר לזמרים ומופיעים למיניהם עם מיניות עמומה, זה נפלא ועונה על צרכים של פלח באוכלוסיה בלי הקשר למגדרם של הצופים. על איזה צרכים זה עונה אצל הפרפורמר עצמו, זה תלוי בכל מקרה לגופו וגם לא ממש משנה. כל מי שמנסה למכור משהו, יעשה דברים כדי להגביר נראות ותפוצה. וכמו שלא משנה לי אם מישהו הסתפר כי היה לו חם או כדי לפנות לקהל מסוים, זה לא משנה לי עם הוא שם אייליינר. ואם מישהו משחק על קווי מגדר כאסטרטגית פרסום, אני לא מניחה מראש שזה באמת מייצג את עמדתו האישית, אבל אני גם לא מניחה מראש שזה אך ורק שקר פרסומי. אני לא מצפה מזמר או שחקן וכו' להציב את ציפור נפשו האמיתית על המודעות ולהשתמש רק בה כמקדם מכירות, אז מידת האמת שיש בפרסום הזה לא משנה כהוא זה. זה פרסום כמו כל דבר אחר, וכל עוד אסטרטגית הפרסום שלהם לא מנסה לפגוע באחרים אין לי בעיה איתו. כמה זה אמיתי? לא חשוב. גם הם זכאים להגן על פרטיותם ובו בזמן לשווק את עבודתם.

למעלה