הומוסקסואליות בדתות?

• פותח הנושא mbinh
  • פורסם בתאריך

Animus1539

New member
זו בסך הכל התנייה חברתית

ביוון העתיקה נחשבה אהבה בין גברים לטהורה ונעלה יותר מאהבה בין גבר לאישה... היחידות הלוחמות המובחרות ביותר היו מורכבות מזוגות של גברים הומוסקסואלים, הם היו נלחמים בגבורה ובעוז על מנת לשמור על חיי אהובם, וכך היו מסורים ואפקטיביים במידה גבוהה יותר מגברים סטרייטים. זו הייתה הנורמה, רק המונותאיסטים הביאו את החשיבה ההפוכה, כאשר המניע היה שליטה מלאה בחיי העם, עד לרמה של עם מי מותר לך לשכב, ומה מותר לך לעשות במרחב האינטימי שלך. זה "לתפוס בביצים" יותר מכל דבר אחר, חשבת שהחלק האינטימי ביותר בגופך הוא שלך ותעשה בו מה שתרצה? טעית! גם זה שייך לאל, והוא יגיד לך מתי איך ואיפה...

neophile

New member
זה לא בסך הכל

יש בזה עוד רבדים . ההומו הממוצע שתמצא ברחוב יהיה מאוד נשי כזה...ופציפיסטי כזה... אבל זה נוגד לחלוטין את חבורת הלוחמים האפקטיבית שאתה מתאר , לכן רק בגלל העדפה מינית דומה ,אין להסיק קשר . הראשונים היו הרבה יותר מהנטייה המינית שלהם בעוד האחרונים נכנסים בדיוק לסטיגמה...להתנייה.

Tatu4Taty

New member
מה שאמרת מחזק את דבריו

אם ההומו הממוצע יהיה כפי שתיארת (ותסלח לי אם אני רואה את זה כהכללה שאינה בהכרח נכונה) הרי שדווקא התרבות היודאו-נוצרית חינכה אותנו לתוך התפיסה שהסטרייטים הם הגבריים יותר, ואילו ההומו לא מבין את תפקידו כיוון שהוא קרוב לצד הנשי. זו גם דוגמא מעולה כיוון שאתה רואה את הניגוד בינה ובין זמן יוון העתיקה שבו ההתניה החברתית ציוותה על ההומו להיות חזק כדי להגן על אהובו. אם זאת לא התניה חברתית, אני לא יודע מה כן.

neophile

New member
התניה חברתית? לא בטוח

" גם דוגמא מעולה כיוון שאתה רואה את הניגוד בינה ובין זמן יוון העתיקה שבו ההתניה החברתית ציוותה על ההומו להיות חזק כדי להגן על אהובו." אז זהו שאני חושב שביוון העתיקה זאת לא היתה התנייה חברתית ,אתה לא יכול להכריח מישהו לאהוב מישהו אחר ,אלה אם הכוהנות של אפרודיטה היו מעורבות בזה .

Tatu4Taty

New member
לא דיברתי על התניה חברתית

שיצרה את ההומוסקסואליות ביוון, אלא על התניה שיצרה את יחס החברה להומואים. פתאום היה להם תפקיד - להגן על אהובם. הגבריות והנשיות הם שנקבעו על ידי החברה, לא ההומוסקסואליות כשלעצמה. זו בדיוק הסיבה שאני לא מסכים עם המשפט "הראשונים היו הרבה יותר מהנטייה המינית שלהם בעוד האחרונים נכנסים בדיוק לסטיגמה...להתנייה" - הראשונים היו בדיוק מה שהחברה ייעדה אותם להיות, בדיוק כפי שהסוג השני מתנהגים כפי שהחברה מצפה מהם (או שלפעמים מדובר בסוג של התרסה).

neophile

New member
זאת לא בהכרח התנייה

"שיצרה את ההומוסקסואליות ביוון, אלא על התניה שיצרה את יחס החברה להומואים. פתאום היה להם תפקיד - להגן על אהובם." אבל זאת לא היתה התנייה , ללוחמים התייחסו כלוחמים זה לא שכל אחד שהציג נטיות הומוסקסואליות שלחו להלחם ...או אולי כן? מי יודע... גם ביפן יש סיפורים על סמוראים ...

Tatu4Taty

New member
בהודעה של אנימוס

היה כתוב במפורש כי היחידה המובחרת ביותר היתה מורכבת מהומואים, לא שהיו גם הומואים בתוך היחידה.

neophile

New member
זה עדיין לא נראה לי הגיוני

שכל הומו נשלך ליחידה הזאת לא כל אדם הוא לוחם

Wing Chan

New member
העיניין של ההומו=נשי כבר היה קיים

עוד הרבה מלפני היהדות והנצרות. לקרוא למישהו "הומו" שלא כמו היום שמשמש כסלנג למשהו כמו "יא מעפן", בזמנו היה עלבון אדיר בשבטים הגרמאניים (המשיך גם לצפון אירופה). וזה חביבי עוד היה לפני השתלטות הנצרות.

Tatu4Taty

New member
ממה שאני יודע

באותם שבטים גרמאניים החשיבות לא היתה על המשיכה (גברים או נשים) אלא על תפקידך בעסק. כל עוד אתה היית השולט ולא הנשלט (ואני בטוח שתוכל לעשות את ההקבלה לבד) זה היה עושה אותך לגברי גם אם היית שוכב עם גברים. לנצרות היה קוד מחייב יותר בעניין.

למעלה