הומופוביה במערכת הבריאות

inbale

New member
הומופוביה במערכת הבריאות

אוח אני כל כך כועסת. עבדתי אתמול ערב עם חבר טוב שלי שהוא גאיי. אח. הוא שמע את הרופאה הבכירה שלנו אומרת לאחד החולים " אני מקווה בשבילך שאתה לא גאיי ולא משתמש בסמים". החבר שלי ניגש אליה אחריי שהמטופל עזב ושאל אותה למה היא אמרה את זה. ואז היא התחילה להסביר לו שלהיות גאיי זו מחלה קשה. סטייה ושצריך להשליך את כל הגאיים לכלא. הוא אמר לה שהוא בעצמו גאיי והיא עדין המשיכה בנאום חוצב להבות שלה. קשה להסביר כמה הוא נפגע. ראיתי על הפנים שלו את העלבון הכעס והפגיעה. לא יואמן שבשנות האלפיים רופאה בכירה בבית חולים תגיד דברים כאילו. הוא לקח את כל הפרטים שלה ויכתוב מכתב תלונה עליה. וכל מה שרציתי לעשות זה לחבק אותו. חזרתי הביתה עם דמעות בעינים. בשיחה עם חבר אחר שהוא גאיי בארון ומסרב לצאת ממנו מסיבותיו הוא (ואני לא שופטת חס וחלילה) הוא טען שהאח עשה טעות ושהיה עליו פשוט לשתוק ולא לפנות אליה. מה דעתכם?

זורבבל

New member
אז בוא נחשוב ביחד

כרגיל מנקודת מבט צרה של עלות תועלת. הלכנו לרופאה ההומופובית ודיברנו איתה. כעת יש שתי אפשרויות: א. היא תתנצל ותחזור בה. ב. היא לא. בוא נניח שתסריט א היה מתרחש. מה הרווחנו? כלום. הרי אתם לא באמת חושבים שהיא תשנה את דעתה. מה הפסדנו - זמן ועצבים. חשבון סופי - לא מועיל (ולא מזיק?) אבל לצערנו התרחש תסריט ב. מה הרווחנו? שוב כלום. מה הפסדנו? זמן ועצבים (כמו קודם) וגם הפכנו את עצמנו למטרה. לא חכם במיוחד... חשבון סופי - מזיק מסקנה: עדיף לשתוק. לפעמים אפשר לשים את ה
בכיס - לא יקרה כלום.

inbale

New member
לא בדיוק ככה../images/Emo5.gif

המטרה היא לא לשנות את הדיעה של אותה רופאה. שתחשוב מה שהיא רוצה בבית שלה. הבעיה היא כשהיא מביאה הפליה כנגד אוכלוסיה מסויימת לעבודה ומנפנפת בה. אם היא היתה אומרת לי למשל שאני סוטה בגלל שאני אמא של שני ילדים האם הייתי שותקת על זה???. לא. גם על הענין הזה אסור לשתוק. נטיה מינית היא נושא אישי ופרטי. לא היתה לה זכות לחנך חולה על הבחירה שלו ולא היתה לה זכות להביע דעתה בצורה פוגעת בפני איש צוות שלה.

חוסך שבטו שונא אישתו

בוא נחשוב יחד שוב זרובבל. אישה נשואה לבעלה, זה מכה אותה (תסריט שיכול לקרות אני מאמין), מערכת האכיפה שווה לתחת במדינתנו. אם האישה תלך להתלונן, סביר להניח שבמשטרה יעשו ממנה צחוק, והתלונה שלה תהיה פתק נוסף באלפי תלונות. לפי גישתך, האישה צריכה לקפל את תלונתה לכיס ועדיף לשתוק, הרי לא ייצא מזה כלום, והמכות ? סביר להניח יימשכו עד שהטבע יפסיק אותן, ואז, רק אז הבעל יקבל את המגיע לו: 6 חודשים של עבודות שירות. אני מצטער אבל הגישה שלך היא לא מוסרית בעיני, אני גם לא תולה על ראשי את דגל הגאווה, אבל דוקא בסיטואציות כאלה האח עשה את הדבר הנכון, ואני מאד מקווה שהוא ייקח את הענין הזה רחוק ככל האפשר. מה שהרופאה ירום הודה עשתה זה שימוש ציני בכוחה כרופאה בהטחת השמצות ועידוד שנאה שנובעת ממקום מאד חשוך. מי לא מקשיב לרופא שלו ולהבל פיו כתורה מסיני ?

augustus

New member
הודעה מקסימה, פשוט התמוגגתי

אכן, מיגור הדעות החשוכות הוא סיבה ראויה בהחלט להנפת הדגלים.

זורבבל

New member
הדוגמה שהבאת

לא ממש זהה לסיטואציה שהוצגה. האישה נפגעת אישית... אני לא אמרתי שהעמדה שהבעתי היא מוסרית. היא אכן "עלובה ותבוסתנית" כפי שאמר משנה. אבל זה טבען של תגובות תועלתניות. אני מסכים אם כל מה שאמרתם. צריך להגיש תלונה. צריך לקחת את זה כמה שיותר רחוק. אני אישית ניסיתי רבות לתקן את העולם פעמים רבות (ולא בנושאי גאווה), ויש כל כך הרבה ממעוות וכל כך הרבה מה לתקן... אני דיי עייפתי ממלחמות עבור אחרים ולכן, למרות שזה אולי לא הכי יפה לאמר, אני כיום נלחם רק את המלחמות האישיות שלי. אם זה לא בועט לי בפרצוף זה לא שם. "מי לא מקשיב לרופא שלו ולהבל פיו כתורה מסיני ? " - למשל אני. אף אחד לא נולד כאלוהים - גם לא הרופא. שום דבר לא מובן מאליו או קדוש. כל מידע/יעוץ שאני מקבל עובר את מסננת האינטליגנציה הבסיסית.

דמוגרפיה היא לא דיאפרגמה

אני מבין שהדוגמא שנתתי היא לא אחת לאחת. יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מהעובדה שבשני המקרים ההתיחסות של הנפגע חשובה מאד, גם אם היא לא מורגשת בטווח הקצר. אני גם לא מבין מה זה אומר "האישה נפגעה אישית", אתה מתכוון אולי לזה שהיא נשארה עם פנס בעין, קרי, היא נפגעה פיזית. ומה עם פגיעתו של האח ששמע בכיר ממנו לשנאה לבנות בני קהילתו. מה עם אותו אח, שפתאום גילה כי הוא בעצם סוטה, חולה נפש ? צר לי לבשר לך, אבל אין דבר וחצי דבר בין פגיעה נפשית לפגיעה פיזית. לגבי הטיעון שלך כי העולם מלא עוולות ושעייפת מלהלחם בממסד. אני בהחלט מסכים עם הכל, אבל ריבוי העוולות לא אומר שלא צריך לנסות ולתקן לפחות חלק מהן. באופן אישי לגביך, עייפת, עייפת. אני לא אנסה לשכנע אותך להמשיך להלחם בשביל שום נושא, חשוב ככל שיהיה.

לירוי25

New member
מסכים עם אורי!

המטרה כאן היא לא לחנך את אותה רופאה, זוהי דעתה וכנראה היא תשאר איתה. יחד עם זאת אין לה שום זכות כך לפזר את חוות דעתה על אחת כמה וכמה מתוקף תפקידה. טוב שהאח ניגש אליה והעמיד אותה על מקומה. גם אם זה לא מה שסתם לה את הפה באותו הרגע אני מניח שעצם התנגדותו לדבריה כן עשו או יעשו משהו. כמו כן אני למשל הייתי פונה לדרג בכיר יותר או שולח מכתב תלונה למחלקת פניות הציבור. בין אם אני עובד במקום או בא בכדי לקבל שירות מסוים, חוות הדעת היחידה שמענינת אותי הינה מקצועית בלבד! לא יותר מזה! בין אם היא שונאת הומואים, ערבים, אנשים עם סוודר טבעי או עיניים כחולות את דעתה שתשמור לעצמה.

MARMELAD

New member
אני מסכים עם כולכם...

מצד אחד - יספיק לכתוב מכתב להנהלת ביה"ח לגבי המקרה, הדברו עם הרופאה ועם האח שהיה במקום ואני מאמין זה יסתיים בנזיפה מסוימת לרופאה וזהו - אבל זה צעד חשוב. מצד שני, אני גם מבין מה זה אומר להיות עייף מללחום מלחמות נגד כל העולם.גם אני לפעמים חסר אנרגיות ופשוט מחליק דברים שנאמרים כאילו לא שמעתי. אבל כאן המקרה שונה - הוא ניגש לרופאה, הוא דיבר איתה - יופי. מה שכן, אם היא תאמר כזה דבר שוב - אני חושב שכבר ממש כדאי ללכת ולהתלונן - גם אם אין כח.

../images/Emo132.gifזוכרים את אבי תנועת ההשכלה

היהודית? (מי באמת זוכר?? - חידה) זה הוא שטבע את המשפט : "היה יהודי בביתך ואדם בצאתך", יעני, כשאתה יוצא לרחוב, תוריד את הכיפה לכיס, אל תדבר בשפתך (הפרימיטיבית) ותתנהג כמו "משכיל" אירופאי מצוי. תהפוך את עורך. המשפט המקביל שאני שמעתי (בתיזמון לימינו אנו) הוא : "היה הומו בביתך וסטרייט בצאתך" משום מה קצת קשה לי עם זה. להסתיר נטיה מינית זה להסתיר חלק מהותי מאישיותך. ככה זה. גם אני לא מסתובב עם כובע גאווה לראשי, אבל יש דברים שלא צריכים לשתוק עליהם. אני מודה: כשקראתי את תגובתו של זורו יקירי, חשבתי שהיא תגובה תבוסתנית ועלובה. רגע אחר כך כבר חשבתי שהוא צודק. אני אישית יכול להיות והייתי מתלונן על הדוקטורית הנ"ל. אני לא חושב שלעובד מערכת הבריאות הציבורית (או בכלל) יש סמכות להשמיץ (ועוד ללא כל בסיס!) ככה קבוצה גדולה כמו שלנו. לרופאים בכלל (ואצלינו במדינה בפרט) יש המון סמכות על החולים, כי באמת, מי מבין יותר טוב בבריאות שלנו?...יש להם יתרון בנושא. אבל לנצל את היתרון כדי לפגוע בקבוצת אוכלוסיה גדלוה כל כך? אסור. בקיצור, הייתי נמנע מכל מפגש עם הרופאה הנ"ל מעתה והלאה וכמובן שלא הייתי מחליף איתה יותר אף מילה. הכל תלוי בכמה הבן אדם מרגיש בטוח בתפקידו ומעמדו - אצל כל אחד זה שונה, ואם יש סיכוי שלאח הנ"ל יתנכלו מעכשיו, אז אני חושב שכדאי שלא היה מתלונן. שיקולי תועלת נוראיים שכאלו. אלה החיים.

.m

New member
"היה הומו בביתך וסטרייט בצאתך"

אני חושבת שנסחפת קצת. נכון, אתה לא צריך להסתובב עם דגל הגאוה על כל פריט במלתחתך,אבל אתה גם לא צריך גם להסתתר מאחורי פוזה של סטרייט. אתה צריך להיות אתה. ככה פשוט. לגבי אותה רופאה - אני באופן אישי הייתי מגישה נגדה תלונה גם אם הייתי רק צופה בסיטואציה, ועל אחת כמה וכמה אם היתי חלק מההתרחשות. אגב מתי אתה מגיע לונדון? mai

../images/Emo2.gif../images/Emo124.gifיוהו! mai !!!איך בלונדון?

קר? קריר? גשם? שלג? מה להביא?! אני רציני! אני מגיע ב-30.12 אני יוצא מכאן בערב...ככה שאני אגיע בלילה. ברור שנפגש, מה ז´תומרת? בואי נקבע מקום וזמן סביר. דרך אגב, מה עם יונתן?...אני צריך לדבר איתו האמת. הוא גם יהיה? או שאת לא יודעת?... טוב, תגיבי בבקשה, כל טוב, קובי

.m

New member
ק ו ב י ! ../images/Emo24.gif

טוב - אז לגבי מזג האויר אני לא האדם המתאים (אני פשוט לט מרגישה קור) אבל המעלות כאן בסביבות 3-4, ומומלץ להתלבש בשיטת השכבות כי אי אפשר לדעת מתי יהיה חמסין... (תחזית מזג האויר בחסות סער) יונתן, נכון לאתמול בלילה, לא מגיע (אבל השאיר שופינג ליסט
) לגבי פגישה אני אשמח אם תשאיר לי טלפון ואני אוכל להתקשר אליך. היתי שולחת לך מסר עם הטלפון של רועי, אבל אני יכולה רק לקבל מסרים משום מה... אבל אני אנסה בכל זאת. מחכה לראות אותך
mai

../images/Emo33.gifmai! בואי רגע..שמעי...

המממ...שלחתי לך את מס´ הפלאפון שלי לדוא"ל שלך...זה בסדר? ואני לא יודע אם אני צריך לומר אבל...אני מבקש שתשמרי אותו לעצמך בלבד. אוקיי? תודה. ועוד שאלות לגבי לונדון: יש לך אולי מושג לגבי מחירים וכו´? אני לא רוצה להתקע שם בלי כסף, וכרגע אין לי ויזה-בינ"ל...ומה עם מסיבת סילבסטר? וקצת קניות? אוףףף....ודווקא נהייתי חולה עכשיו....הקול שלי הפך צרוד נורא, ממש כואב לי...שיט! תמיד זה קורה לי. מקווה שזה יעבור. טוב...שכחתי מה עוד רציתי לשאול...תודה בכל מקרה...ביי!

.m

New member
לא לטלפון הזה ../images/Emo56.gif התכוונתי ../images/Emo3.gif

התכוונתי לטלפון שאפשר להשיג אותך בלונדון...
אני, משום מה, לא מצליחה לשלוח מסרים (מה אני עושה לא בסדר? מה?) אבל כשרועי יחזור אני אנסה לשלוח לך את הטלפון שלו. ואתה כמובן מוזמן להשאיר לי (בפרטי כמובן) את שם המלון שלך לגבי מחירים - לונדון לא זולה! דיסקים עולם פחות-או-יותר אותו דבר, בבגדים אפשר למצוא מציאות, כי יש סיילים של אחרי כריסטמס, אבל באופן כללי לא זול. אני מצאתי שאני מוציאה בערך 60-70 פאונד ביום (אבל זה עניין אינבידואלי, אתה יודע)באופן כללי ככל שמתרחקים מהמרכז הכל הופך לזול יותר. כרטיסים להצגות אפשר להשיג בחצי מחיר בלסיסטר סקור (במקום 30£-35 בערך ב-12£-18) אבל בוא נדבר על זה פייס טו פייס החלמה מהירה
mai

ביג דיל

New member
אחותי, שכחתי להגיד לך...

בלסטר סקואר, איפה שמוכרים את הכרטיסים בהנחה... יש שם אחד עם שיער ג´ינג´י, קוראים לו רן. תמסרי לו ד"ש ממני. הוא ישראלי לשעבר, וידיד טוב (סטרייט, למען האמת. אולי ימצא חן בעינייך...). בכל מקרה, אולי יקרה משהו, ואם לא, אולי תשיגי כרטיסים בחינם, כמו שאני משיג... (תוציאי את הראש מהביוב. לא ככה, אמרתי לך שהוא סטרייט).

.m

New member
אחי, יפה שנזכרת ../images/Emo98.gif

יש חצי מיליון מקומות בלסיסטר סקור שמוכרים בהם כרטיסים מוזלים. תהיה יותר ספציפי. חוץ מזה ג´ינג´י? זה מה שאתה מסדר לי? ג´ינג´י? אבל למען האמת היום השגתי כרטיס ב-10£. לא נראה לי שיש יותר זול מזה. תודה בכל מקרה... מתעגעת נורא
mai גב מתי אתה מזמין אותי לויקאנד??

למעלה