הומו הוא גרוע מבהמה

אבא גאה

New member
הומו הוא גרוע מבהמה ../images/Emo80.gif

או "הומואיסטים בלשכה". קראתם את הכתבה בגו-גיי על הדברים שאמר ח"כ ניסים זאב השבוע? כמה חמשבות שעלו לי ולא מסתדרות לי: ...כדאי שיידעו שיש בלשכה שלו הומואיסט שכולם נגעלים מלהתקרב אליו. הומו, על פי ההלכה, הוא גרוע יותר מבהמה ואתה שם הומו בלשכה שלך... הוא היועץ המרכזי שלך ובגללו לא מתאפשר לאנשים שרוצים להתקרב ללשכתך לבוא ולדבר אתך. אתה חוסם אותם מפני שהוא הומו!" זאב הוסיף כי "הלשכה שלך צריכה להיות נקייה מאנשים כאלה....חשוב שתדעי דבר אחד. מבחינתי כשמדברים על מוסר - את נותנת לגיטימציה לעובדות הלסביות שלך, את מגבה הומוסקסואלים. את מביאה לכך שיכירו בהם כנשואים. זה המוסר הירוד ביותר, ומבחינתנו העבירה היא קשה וחמורה...." כיצד זה ייתכן כי בימינו אנו מותר לח"כ כלשהוא או לאדם כלשהוא להתבטא בצורה כזו? דמיינו רגע את הפרלמט הבריטי (סתם דוגמא) ואותם משפטים, הפעם החליפו את המילה "הומו/לסבית" במילה "יהודי/יה" הרי העולם היה רותח וקוצץ ודורש פיטורים והעמדה לדין!!! וכאן? אומרים "שויין" ....והילדים שלנו שומעים את זה, הילדים שלנו חשופים לזה, הילדים שלנו וחבריהם לכיתה גם הם שומעים את זה - שומעים את זה ורואים שכלום לא קורה..... ***************************************************************** תגובתה של מיכל עדן (אשה שיקרה לי מאוד) קצת הרתיעה אותי, היא אומרת : טוענת כי בעיניה "החיפוש הכפייתי של חבר הכנסת נסים זאב אחר הומואים בלשכות הפרלמנטריות ובמשרדי הממשלה מעורר תהיות ודי לחכימא ברמיזא..." ושוב, אנו "עולבים" בו בהומופוב ע"י זה שאנו רומזים שאולי הוא יש לו תחושות כמו לבהמה עצמה כמו למושא הצחוק והלעג. אפשר לחזור לרגע לדוגמת הפרלמט הבריטי? אז אותו אחד שכל הזמן מצביע על יהודייות אפשר לבוא ולהגיד " הא, החיפוש הכפייתי שלו אחרי יהודיות מראה שאולי הוא חושק בהן"..... (צחוק גדול, מסך יורד, מחיאות כפיים)

een ogenblik

New member
אני עדין מנסה להבין מה זה הומואיסט

יכול להיות שהעברית שלי מתדרדרת מחוץ לישראל, אבל באמת שאין לי מושג מה זה. מה זה?

אבא גאה

New member
זו העברית המתחדשת ../images/Emo13.gif

הומואיסט לא היתה מילה עד שניסים זאב אמר אותה מעכשיו יש מילה חדשה

אתה מתרגז מזה?

אז הנה לך עוד אחד: מתקין צלחות של חברת "יס" הוזמן להתקין צלחת לווין בעיר החרדית בית"ר עילית בשעה 22:00 בלילה. (כך נהוג אצל החרדים, כי אסור שהשכנים ידעו...). אבל, זה היה מארב מתוכנן של "משמרות הצניעות", שהתנפלו עליו ועל חברו והם נמלטו בעור שיניהם אחרי דקות ארוכות, פצועים וכמובן עם נזק למכוניתם. החרדים גם התקשרו אליו לאחר שנמלט והודיעו לו ש"הם עדיין לא סיימו את המלאכה". ומה תגובת עיריית בית"ר-עילית? "אנו מתפלאים שחברת יס מנסה להכנס לבתי התושבים ולהכשיל אותם". באותו עמוד בעיתון נמצאת הכתבה הבאה: "אחרי הטלוויזיה, הרדיו, המחשב והטלפונים הסלולריים נמצאים כעת האופניים והקורקינטים על הכוונת של הורים חרדים" וכמובן שפורסמו פשקווילים (מודעות) שטוענים שזה מדרדר את הילדים. כנראה זו התנשאות מצידי, אבל אני מרחמת עליהם על כך שאין להם את חופש הבחירה. בסרט "לפניך ברעדה" דובר על עניין ההומולסביות שם, אבל יש עוד נושאים רבים שגורמים לקונפליקטים קשים לא/נשים החרדים.

מה יש להגיד?

חברי הכנסת שלנו מצטיינים בהתבטאויות מהסוג הזה. וזה לא רק ח"כים מש"ס, וזה לא רק בקשר להומואים. בשבוע שעבר אמר ח"כ מהליכוד (נדמה לי שזה היה רוני בר און) לחברת הכנסת גילה גמליאל (שגם היא משתייכת לליכוד): "אם היתה לי בת כמוך - הייתי רוצח את אישתי" כלומר, יש סיבות שבגינן יש לגבר זכות לרצוח את אישתו, ואיכות הצאצאים היא אחת מהן... בכלל, במשכן הזה מתרחשים המון דברים מקוממים - כמו לדוגמא החלטתם של חברי הכנסת להשאיר בידיהם את ההכרעה בנושא הסרת חסינות של חברי הכנסת... אז מה רציתי להגיד בעצם? שגם אני התעצבנתי מאוד מהאמירה של הח"כ הזה, כמו שאני מתעצבנת מרוב הדברים שקורים היום במדינה שלנו, ובאיזשהו שלב כבר פיתחתי סוג של אדישות, כי אחרת אין לי כוח לקום בבוקר. ומסכימה איתך בקשר לתגובה של מיכל עדן. לא כל הומופוב בעל דעות חשוכות הוא הומו מודחק. ברור השם, יש לנו מספיק הומופובים מכל הסוגים...

אבא גאה

New member
האדישות הזו

(שגם אני לוקה בה) מפחידה אותי. נסי לחשוב מה היה קורה לו האמירה היתה כנגד "יהודים" או "כושים" הרי היתה כזאת מהומה..... אסור לשתוק!!! (אם טיבי היה אומר אמירה כזו נגד יהודים היו שוקלים להעיף אותו מהכנסת.......)

een ogenblik

New member
אם היו באמת שוקלים זאת, זה היה טוב?

בדמוקרטיה, נציג הציבור מייצג את הציבור שבחר בו. עצוב מאוד שציבור הבוחרים של ש"ס מסכים עם אמירות שכאלו, אבל רק ציבור הבוחרים הזה יכול להעיף חבר הכנסת מטעמם. פועל יוצא מכך הוא שצריך לחנך את ציבור בוחרי ש"ס לפני שמערערים את אושיות הדמוקרטיה. ואם אתה רוצה לקרוא עלי את טיבי, אז אלתרמן כבר כתב לפני שנים שירים על כך: הנזיפה בתוּפִיק טוּבִּי ובכן, מיהו תופיק טובי? הוא חבר הכנסת. הוא קומוניסט ערבי. בבית הנבחרים יושב הִנו ב ז כ ו ת - מ ל א ה ולא בחסד... כבר עת אולי לזכֹּר זאת, חברים. ואין הוא חב בזה כל חוב על גֹדל נפש. ישיבתו היא חֹק. היא צו. היא אלף-בית. לא! אין הפרלמנט צריך ביד מונפת לזרֹק לו מדי פעם את הגט. ואין הפרלמנט, בשום פנים ואֹפן, צריך לקרֹא: אתה דובר באין מחריד מפני שטוב אני... נדיב... דוגל בחֹפש... אין זה הולם אפילו מסִבה פרטית. עת להחליט סוף-סוף: ככל צירי הבית גם טוּבִּי בו יושב ב תֹ ק ף ה מ ש ט ר! ואם זה רציני, אין צֹרך כל יומיִם על זו הפריבילגיה להגיש לו שטר. זה טיב הדמוקרטיה. אין נושאי-כליהָ נושים תודה באיש. חלקה אולי לא קל, אך אם היא לא תהיה מובנת מ א ל י הָ, היא לא תהיה מובנת לנו כלל! ומכאן השיר ממשיך לנושאי צבא ובטחון, שאינם מעיניינו. אבל נושא הדמוקרטיה הוא בהחלט מעיניינו. דברי הח"כ הלא מכובד היו מטופשים וראויים לכל גינוי, והיתי שמחה מאוד אם אנשים כמוהו לא היו יושבים בכנסת כלל. הייתי שמחה מאוד אם הוא אפילו לא היה מועמד לתפקיד בועד בית, אבל לא אני היא שבחרתי בו. דעתי שלי אינה מעניינת את הח"כ, ויתרה מכך, דעתי שלי אינה מעניינת את ציבור בוחריו. וזה עצוב מאוד, וצריך להלחם על שינוי הגישה ודעת הקהל. צריך לגרום לכך שדעותיו יהיו לא מקובלות על ציבור הבוחרים שלו, או לכל הפחות על אלה הנחשבים בעיני ציבור הבוחרים שלו. אך קריאות לסילוק ח"כ בגלל דעות שאינן מוצאות חן בעיני פותחת פתח למעשים חמורים, שאיני רוצה אפילו לדמיין אותם בעיני רוחי.

een ogenblik

New member
עצוב, כל כך עצוב לצדוק בזה

הייתי מרגישה טוב יותר אם הייתי יכולה להניף מטה קסם, ולהעיפו לעד מחיי הציבור הישראליים. תהנה בבקתה. תהנה מהירוק. תהנה מאושר. אל תתן למלחמה בהומופוביים לקלקל חופשה.

לא... בכלל לא היה טוב...

אכן אי אפשר לסלק ח"כ בגלל דעותיו... אבל - אפשר בהחלט לשלול את הלגיטימיות של התבטאויות מסויימות.

een ogenblik

New member
לא רק אפשר, חובה לשלול לגטימיות

של התבטאויות מפלות למיניהן. אין על זה ויכוח.

een ogenblik

New member
לא מזכיר לי דבר. אפשר לשמוע?

ואם כבר, ניהלתי סקר בשני פורומים אחרים על החתימה שלי, מאחר והיא לא מנוסחת כראוי בעיני, ויש לי מספר אופציות אחרות שאיני מצליחה להכריע ביניהן. האם יהיה מקום לנהל סקר פרטי גם כאן בנושא?

הנה הבדיחה:

פעיל-עליה-בסתר פוגש יהודי בלנינגראד. "מה המצב"? הוא שואל את היהודי "אי אפשר להתלונן..." עונה היהודי. כעבור כמה שנים הם נפגשים בארץ. "מה המצב עכשיו?" שואל הציוני הגאה את העולה החדש והעולה מתחיל להתלונן על המחירים, מזג האוויר , המצב הפוליטי... "אז בשביל מה התאמצת כל כך לעלות לארץ?" שואל הפעיל הנבוך "בשביל שאוכל להתלונן!" עונה הסירובניק. והחתימה שלך היא אולטימאטיבית בעיניי: אם אין חושך - איך נדע לאהוב את האור?

ולכן אולי

טוב היתה עושה מיכל עדן אם היתה אומרת: מיותר לציין שבעיניי ובעיני רבים מחברי התבטאותו של הח"כ היא מתועבת. מיותר לציין מה היתה תגובתו הוא לו ח"כ לפיד היה אומר אותו משפט עצמו, אלא שבמקום המילה 'הומואיסט' היה אומר ש"סניק או חרדי. אך לא את תגובתי המובנת מאליה עליכם לבקש, אלא את תגובתו של כל אחד מחברי הכנסת. שידעו כולם מה דעתם על נידוי אזרחים שומרי חוק במדינה, וישאל זאת את עצמו כל אזרח ואזרח בארץ.

למעלה