הון עצמי - מי יודע מדוע ולמה

mayush23

New member
הון עצמי - מי יודע מדוע ולמה../images/Emo35.gif

היי כולם רציתי לשאול לגבי מצב כלכלי והגירה. באחד הטפסים של ההגירה ישנה דרישה לפרט את כל הנכסים, העו"ש, תכניות הגמל וכו'. כמו כן מצוין במפורש שאין לכלול בהערכה ערך של תכשיטים, רכבים וכו'. השאלה היא כזו: החשבון שלי ושל בעלי בבנק במינוס, במסגרת כמובן אבל במינוס. חוצמזה יש לנו הלוואה ע"ס 70 אלף ש"ח שתשולם ב 6 וחצי שנים הבאות וכמובן תשלומים (אבל באמת שלא משהו משמעותי) בכרטיסי אשראי כמו לכולם. יש לנו גם רכב (אבל זה מסתבר לא נחשב) ואנחנו גירם בשכירות לאחר שמכרנו את הבית שלנו לפני כשנתיים. אנחנו תמיד עומדים בהתחייבויות הכספיות, אף פעם לא הייתה בעיה. חוצמזה יש לנו תכנית חסכון שלא מזמן פתחנו (ניירות ערך) שיש בה אולי 4 אלף ש"ח. האם על בסיס הנתונים האלה יכולים לפסול אותנו? או שיראו שאנחנו עומדים בהתחייבויות ואולי ירצו לברר איתנו את פשר ההלוואה למשל (עסק שנסגר) או את פוטנציאל הרווח שלנו וכו'. מבררים כאלה דברים? או שמסתכלים על הניירות נטו וזהו, לא מעניין אותם האדם שמאחורי זה. מה אתם יודעים מנסיונכם והידע שלכם? תודה רבה. כמו כן, מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? אם אני אקבל כסף מגורם חיצוני שלמשל יכסה לי את המינוסים? זה יעזור? ככה שאני לא אהיה במינוס אבל עדיין תהיה לי הלוואה ולא יהיה לי בית? מה אפשר לעשות? (כמובן שהכוונה כאן היא לא "לעבוד" על רשות ההגירה אלא לפעול באמת על מנת לשפר - פשוט אולי ישנה אופציה לקבלת כסף מירושה שיכסה את המינוס) תודה רבה שוב

Astroo

New member
אתם צריכים הון עצמי נזיל

על מנת לא להזדקק להבטחת הכנסה מהממשלה בחודשים הראשונים בקנדה, בטרם תמצאו עבודה. זה שיש לכם מוסר תשלומים טוב, לא יעזור לכם בהיעדר פרנסה. מי שיש לו הצעת עבודה מראש, לא צריך להוכיח שיש לו הון עצמי.

mayush23

New member
אז מה זה אומר

שאם רואים שיש לי הלוואה אבל החשבון שלי לא במינוס למשל זה בסדר? או שצריכים ממש לראות איזשהו סכום סגור בפק"מ או משהו כזה? הבנתי שהמגיש הראשי צריך 10000$ וכל נספח אליו 2000$ להתאקלמות שם. השאלה היא תכלס מה ניתן לעשות עכשיו? לפםני הגשת הטפסים? לקחת הלוואה ממישהו שיראו שיש כסף בחשבון? מה...

Astroo

New member
צריך שיהיה סכום בפק"מ/עו"ש/ניירות ערך נזילים

עכשיו לא צריך לעשות כלום, כי את האישור מהבנק יש להביא בשלב הגשת התיק המלא, בעוד 30-36 חודשים.

נוש22

New member
../images/Emo207.gif סטודנט במניטובה.

היי, אני סטודנט (שנה ג') והייתי מעוניין לפתוח בהליך הגירה לווינפיג, מניטובה. העניין הוא שאני עדיין לא בעל סטטוס "בוגר" (אני מסיים בחודש יולי, אז תהא לי הזכאות לתואר). רציתי לשאול ברשותכם, כמה זמן לוקח מרגע שליחת המייל הראשון לקהילה ועד קבלת תגובה כלשהי (מכתב עם בקשה להעביר להם קו"ח וכדומה)? תודה מראש למשיבים.

לפי משאמרו לי בין חודשיים לשלושה חודשים ל...

לרעיון בקהילה ,ולאחר מכן 6 ועד 12 חודש לקבלת התשובה הסופית ,ובמידה והיא חיובית ,ניגשים לשגרירות קנדה בישראל לסגירת העניינים,אישור רפואי והמשטרה.נ.ב.אתה בקישור הלא נכון שאלתה השאלה הזאת,בכדי לישאול שאלה אתה לוחץ על הוסף הודעה בקישור הצהוב לבן למעלה של הפורום ושואל את שאלתך כשאלה חדשה ולא בשרשור אחר,מקווה שעזרתי,בהצלחה.

נוש22

New member
תודה על התשובה :)

אגב - לא, אני לא סטודנט במניטובה. אני סטודנט בארץ (שנה ג'). :)

mayush23

New member
אנחנו אמורים להגיש עכשיו את הניירת הרלוונטית

וכשזה העניין...יש מה לעשות בנדון בהתחשב בפירוט שכתבתי למעלה? תודה

בוביקון

New member
עזבי את מה שאת צריכה להראות

איך אתם באמת מתכוונים להתקיים בקנדה עם שני ילדים אם יש לכם חובות? מאיזה כסף תשכרו דירה ותקנו ריהוט ראשוני? איך תשלמו על גן וקניות בסופר עד שתמצאו עבודה? את כמובן לא צריכה לענות לי על השאלה, רק להראות לקנדים הגיון סביר. הם רוצים לדעת שיש לך איך להתקיים ובאמת כדאי שיהיה לך. (אפשר לקחת כסף ממשיהו ולהראות שיש לך את הסכום בחשבון ואז להחזיר לו, אבל ככה את גם משקרת וגם מכניסה את עצמך לבעיה, כי באמת שאי אפשר להסתדר כאן בלי הכסף הזה להתחלה).

Astroo

New member
מה ז"א להגיש עכשיו את הניירת הרלוונטית?

אם אתם רק הולכים לפתוח תיק הגירה רגיל, ללא הצעת עבודה, אז בשלב הזה לא צריך שום ניירת.

כדי להגר צריך כסף, לשגרירות לא חשוב מה המקור

העיקר שיהיה בפועל ברשותכם כ 20,000 אלף דולר, שהם כ 100,000 ש"ח כשאתם עוברים לקנדה. מהגרים חדשים אינם יכולים לקבל קיצבאות ולא דמי אבטלה, ועד שהם מוצאים עבודה, הם צריכים להתארגן ולהתאקלם. אין צורך ביותר, אי אפשר להסתדר עם פחות. כושר ההשתכרות בחודשיים שלושה הראשונים הוא 0 מאופס, ואם אתם לא מגיעים עם שכבת שומן, אתם עלולים לקפוא בקור או לרעוב ללחם או שניהם. אתם צריכים לעבור משורה תחתונה שלילית, לחיובית בסכום שציינתי אחרת אין התכנות להגירה. אם איבדתם את הבית, ואין לכם נכסים, ואתם בחובה בסה"כ אין לכם "אקויטי", זה מצב שהגירה לא תפתור, אלא יכולה להחמיר. חייבים להגיע לכאן עם הון "נזיל" גם חוקית וגם מעשית. אם אתם יודעים לבטח שתוכלו לחסל את כל החובות, ולהישאר עם עודף של 20 אלף דולר, יש היתכנות להגירה. במידה ולא, אתם צריכים להכין תוכנית הבראה פיננסית ולעמוד בה. בהצלחה.

mayush23

New member
או במילים אחרות אני יכולה בשלב הזה לשכוח

מרעיון ההגירה לקנדה עד שאני אהיה אדם עם נכסים, פלוס בחשבון ובלי הלוואות... אלה באמת האנשים שעוברים לקנדה? כלומר...רק כאלה? אני באמת שלא מכירה הרבה אנשים בלי מינוס בבנק או בלי לפחות הלוואה אחת, שלא לדבר על כ"כ הרבה שגרים בשכירות והם לא בעלי דירה... כל אלה באמת לא יכולים להגר?

זה תלוי, אם יש לך ממן נדיב, שייאפשר לך

לפתוח חשבון בנק נסף על שמך, שבו תראי יתרה זמנית של 100,000 ש"ח, והוא גם ייתן לך הלוואה אמיתית כזו כשתעברי כדי לממן את ההקלטות הראשונית בקנדה, ועוד כ 20 אלף שקל כדי לממן את הטיסות, אז נכון שאת לא מדווחת אמת לשגרירות, אבל יכולה לעבור את התהליך בהצלחה. אבל נראה לך שנס כזה אפשרי? להזכירך, אין בקנדה מערכות סיוע של זכאות לדמי אבטלה או קצבות סעד למהגרים חדשים. הזכויות האלה מגיעות רק למי שכבר עבד. בחצי השנה הראשונה את חייבת להתקיים לפחות חלקית מאכילת חסכונות, אם אין לך מקור כספי למימון התקופה הזו איך תעברי? ומאיםוא תחזירי בחצי שנה הזו עד שיהיה לכם תזרים מזומנים חיובי קנדי, את התשלומים השוטפים על ההלוואות בישראל? הגירה זה לא עסק זול. יש גם תשלומים של כ 15,000 ש"ח סביב קבלת ויזת ההגירה למשפחה עם שני ילדים, כשאת עושה את התהליך לבד בלי עורך דין. תחשבי על זה.

mikki01

New member
בערך נכון

כל אלה יכולים להגר אם יש להם את הכספים להגר כפי שהמושבניק ציין אם יש לכם את הסכומים הנדרשים תוכלו להגר ולהצליח ללא הכסף שיעזור לכם בהתחלה כאן זה מרשם לאסון

בוביקון

New member
רק את יודעת מה יש לך

יש אנשים עם מינוס אבל יש להם בית ואז לאחר מחירתו יש להם את היתרה הדרושה. או אנשים עם עסק שלאחר סגירתו יש להם את הכסף. יש אנשים שגרים בשכירות אבל יש להם חסכונות ובמקום להשקיע אותם בבית משקיעים אותם בהגירה. את הכסף אתם צריכים, אם אין לכם אותו, יהיה בלתי אפשרי להגר.

georgcr

New member
ביטוח מנהלים, קרן השתלמות?

גם לנו יש הלוואות ומינוס אבל זה שולם כל חודש שוטף. יחד עם זה נכנס כסף לקרנות ובעוד 3-4 שנים לקראת הPR יהיה סכום מספיק.

Astroo

New member
אאל"ט, לא ניתן להציג אותם כהון נזיל

תצטרך למשוך את הכסף מקרן ההשתלמות ולהעביר אותו לבנק

יש להבדיל בין שני מצבים

הוכחת יכולת בשלב המסמכים התומכים (שזה כשנתיים אחרי התחלת התהליך), והוכחת יכולת בעת הלנדינג. לראשון, אפשר להביא אישור מהבנק שיש לך פקדון שקלי בסך המבוקש, וזה אתה יכול לעשות על ידי קבלת הלוואה מחבר, הפקדת הסכום ליומיים, הוצאת האישור מהבנק וצירופו לתיק. לשני יש באמת צורך שיהיה לך סכום נזיל של כ 100,000 ש"ח כי בלי זה קשה לשרוד כאן את תקופת ההתבססות והאוריינטצייה. וזה ממש לא 4 שנים, יותר קרוב ל 3 שנים. נכון לכרגע ההערכה עומדת על כשנתיים וחצי-3 שנים

למעלה