הונאה

הונאה

פניתי לעמותה שהציגה את עצמה כאחת שמתמחה בתחום ההוצאה לפועל לאנשים הנמצאים בבעיה כלכלית ולא יכולים לשלם לעורך דין פרטי,שם ענה לי "עורך דין" נחמד שנורא שמח לעזור לי. במהלך החודשים האחרונים הוא טיפל בתיקי הוצאה לפועל שנפתחו נגדי והעברתי לו כספים בעבור השירות וסגירת חלק מהחובות. היום גיליתי שהאיש לא שילם את חובותי ולמעשה אני חושש שהוא גנב את מעט הכסף שהצלחתי לחסוך כדי לשלם את חובותי וגם סיבך אותי עוד יותר עם בעלי החוב שעיקלו לי את החשבונות והוציאו נגדי צווים שונים ומשונים שמקשים עלי והגדילו את הדרישות שלהם ממני. אני אשמח לקבל כל עצה או עזרה שהיא מכיוון שאני באמת נואש ולא יודע איך לצאת מהמצב שנקלעתי אליו. תודה מראש.

תשובה

מה שצריך לעשות זה לנסות לבסס עילות מתחום המשפט האזרחי ולנסות להשיג למשל עיקול במעמד צד אחד וכו' וזאת בכדי לנסות להבטיח את כספך. מאידך ייתכן והחוזים עליהם חתמת וכו' יקשו על המהלך. מומלץ לפנות לפורום אשר מתעסק בתחום האזרחי. לגבי חשד לביצוע עבירה פלילית כעיקרון המשטרה היינה הגוף האמון לחקור זאת. תשומת הלב שאם יש עוד רבים כמוך הסיכוי להשיג בחזרה את כספך יורד ולכן מומלץ שתערוך בדיקה מוקדמת תוך שתיקח בחשבון שיקולים רחבים בטרם שתנקוט בצעד כלשהו. בהצלחה..

תודה על התשובה

מה קורה אחרי שמגישים תלונה במשטרה? האם יש סיכוי שאותו מתחזה ייענש? אני מוכן לוותר על הכסף ורק שאנשים אחרים לא יפלו כמוני ואם אפשר אז שהעבריין ייענש.

תשובה

בהנחה והמשטרה חוקרת והתביעה סבורה שיש ראיות מספיקות ועניין לציבור בהעמדה לדין אז מוגש כתב-אישום. לרוב במקרים כאלה הנאשם טוען טענות שהעניין הינו אזרחי וכו'.

שוב תודה

מה קורה במצב שבו המשטרה מחליטה שמדובר בעניין אזרחי?.....ומה ההבדל בין עבירה פלילית לבין עניין אזרחי??.. האם התחזות לעורך דין,לקיחת כספים עבור תשלום חובות ובפועל גניבת אותם כספים אינם עבירה פלילית?... תודה ושבת שלום.

תשובה

המתואר על-ידך נראה כי מעשים פליליים אבל בעולם הפלילי חייבים להכיר את העובדות לפרטי פרטים ועליהן יש להרכיב יסוד נפשי ועל-כן במסגרת הפורום והמתואר על-ידך נראה על-פניו שמדובר במעשה מרמה "גס" אבל את שלל העובדות נוכל לגלות לאחר חקירה יסודית. אולי הוא באמת עו"ד? אולי התשלום כן שולם אך בטעות הוא הופקד לטובת חייב אחר? מה הבטיחו לך? עבור מה שילמת בדיוק? מה טוענים כלפיך כיום? ועוד ועוד? באופן כללי עניין אזרחי הוא מצב שבו שלא מופר חיקוק שהמדינה אוכפת אותו ושלא מדובר בסכסוך בין הרשות לאזרח אלא בסכסוך בין שני אזרחים. במקרה שהמשטרה תחליט שאין מדובר בחשד למעשים פליליים אזי פתוחה בפניך הדרך לנסות ולתבוע את כל הגורמים בגין הנזקים שנגרמו לך. אתה מוזמן לפנות לפורום אשר מתעסק בנושאים אזרחיים בכדי לנסות ולהבין יותר את אשר מתרחש בזירה הזו.

הונאה / מרמה - תשובה

שלום לך, המלצתי הראשונה אליך הינה לשכור עו"ד המתמחה בהוצל"פ במטרה לפתור את הבעיות הכספיות, אני בטוחה שתצליח למצוא עו"ד שילך לקראתך בנושא שכר הטרחה. אם ידך אינה משגת באופן מוחלט, הרי שכדאי לך לפנות ללשכת עורכי הדין , שכן ישנם עורכי דין שפועלים לטובת הציבור במסגרת פרויקט שנקרא "פרו-בונו" מטעם הלשכה. לגבי אותו בחור ש"סייע" לך וכספך נעלם, פנה למשטרת ישראל שתבדוק העניין, שכן, בהחלט ייתכן שאתה לא הראשון, ואולי, אף לא האחרון, שנכווה מאותו אדם (כמובן במידה ולא מדובר בטעות או אי הבנה בינך לבינו ובפועל לא נגנב הכסף). אם אכן מדובר בעבריין סדרתי , רצוי שיתן הדין על מעשיו החמורים. בהצלחה, דנה שביט, עו"ד

למעלה