הועלה דיון בפורום סטודנטים,

shooGS1

New member
זה נכון אולי לדרום אמריקה

אבל לא למדינה של קומבינטורים... שתי העמדות היסודיות הן כאלה: 1. שכר מינימום יפגע בשכבות החלשות על יד כך שיאלץ מעסיקים לפטר על מנת לקצץ בעלויות הגבוהות, ויוציא את הייצור אל מחוץ לישראל אל העלם השלישי (מה שכבר קורה) 2. העמדה השניה טוענת שהעלאת שכר מינימום תעלה שכבה שלמה אל מעל לקו העוני וכך תעלה הצריכה ועמה הצמיחה הכלכלית. מקווה שהבנתי נכון, ועכשיו תתווכח איתי, שאין לי מושג מה דעתי כי ככה או ככה נראה לי ששתי העמדות הן הגיוניות בתכלית
 
אני לא יודע מה נכון

גם הכלכלנים רק חושבים שהם יודעים מה נכון. הרי יש ויכוחים גם ביניהם. התייחסתי בעיקר לחשיבות שבהבנה של תהליכים כלכליים וחברתיים, כדי שלא יהיה קל לקומבינטורים לסובב אותנו ולהוציא אותנו אל מחוץ למשחק. אגב, ככל הידוע לי בדרום אמריקה כבר לא מדובר בקומבינות אלא בשיטה עצמה, ובכל זאת הם לא ויתרו על הרעיון.
 

ג שם

New member
רק שקו העוני

נקבע יחסית לשכר הממוצע, כך שכל זה נראה לי כמו סוג של תעתואולוגיה.
 

shooGS1

New member
תעתואולוגיה../images/Emo35.gif קניתי../images/Emo70.gif

מה לשכר ממוצע וקו העוני, פרטי נמקי והדגימי
 

ג שם

New member
ככה? קונה תאוריות כלכליות

ממי שלא מבינה בזה כלום? בסדר, אבל אם את קונה אני מוכרת (רכב יד שניה מצוציאלית במחיר מציאה) קו העוני לא מחושב על ידי חישוב צרכים בסיסיים (מגורים, מזון, תרופות)- אלא באופן יחסי למצב המשק. מכיוון שקו העוני מחושב כאחוזון מהשכר ההמוצע, אז אם העלית את השכר הממוצע, העלית גם את הסכום שמתחתיו מחושב קו העוני, והנה- יש את אותו אחוז העניים. חכי חכי, עוד יבוא היום וכדי להוריד את אחוז העניים יפחיתו את האחוז לפיו מחושב קו העוני. בערך הגיוני כמו להוריד את החובה לבחינת בגרות במתמטיקה כדי לקבל תעודת בגרות.
 

ג שם

New member
תיקון קוסמטי

קו העוני הוא 50% מההכנסה החציונית (ולא הממוצעת) וזה כשי שמשכורתו של מנכ"ל בנק המזרחי לא תשפיע בקיצוניות שלה על החישוב, אבל לעניינינו זה אותו העקרון.
 

טל קר

New member
תיקון קטן והערה

לא בהכרח מעבר לקו העוני, כי כפי שצינה גשם קו העוני הוא יחסי ולא מוחלט, אבל האופציה השניה בהחלט מדברת על כך שמשק הבית יוכל להפנות כסף רב יותר לצריכה (כפי שהדגים בצורה מצוינת אבי). ובנוגע להוצאת היצור אל מחוץ לישראל - זה רק חלק קטן ממרויחי שכר המינימום שעוסקים ביצור. משכורת סביב שכר המינימום יש גם (אדבר במיוחד ממה שאני רואה בחיפה שבה יש מצוקת עבודה ומרויחים מעט גם על מקצועות בהם בתל אביב מרויחים יותר) למאבטחים, למוכרות בחנות, למזכירות, קלדניות, למלצרים בחלק מהמקומות, לשירות לקוחות, למדריכות בהוסטלים, לעובדים כלליים בחברות כ"א ועוד ועוד. אי אפשר להוציא הכל למדינות העולם השלישי, אי אפשר אפילו להוציא את הרוב למדינות העולם השלישי.
 
אם מישהו באוצר היה חושב קצת חברתית

היה פשוט מונע הוצאת היצור מחוץ לארץ. עכשיו הכלכלנים יהרגו אותי, כי הרי מדובר בתופעה כלל עולמית. איך אפשר בכלל לדמיין תעשיה בלעדי העברת היצור למקומות בהם יש כוח עבודה זול? אז זהו שכך בדיוק משתמר העוני בארצות מסויימות, למען העושר של חלק מהאוכלוסיה בחלק מהארצות.
 

טל קר

New member
../images/Emo45.gif

יש דרכים לוודא שיצור מקומי יהיה כלכלי יותר מיצוא חיצוני (הטבות ליצור פנימי/מכסים על יצור חיצוני).
 
לא...

אבל בתור מישהי שעובדת עם אוכלוסייה שהחלטות כאלה משפיעות עליה, חשבתי שאולי תהייה לך איזשהי דיעה בנושא הזה...
 

shooGS1

New member
כן אבל...

אם תבחני כל עמדה במונחים של השפעה על המשק, לא נראות שתיהן הגיוניות?
 
למעלה