הופך להיות צמחוני.

הופך להיות צמחוני.

שלום לכולם, אני כבר חודש צמחוני. הבעיה היא שיש לי טלסמיה, כלומר מחסור כבד של ברזל בדם (המוגלובין נמוך) תוכלו לתת לי עצות למאכלים נטולי בשר עשירים בברזל? (ברצינות, המחסור הזה יכול להחליש אותי ואפילו להכניס אותי לאישפוז) תודה מראש לעוזרים! :)

d a p h n a

New member
אם מדובר על מחסור חמור

הייתי מציעה להתייעץ בנושא עם איש מקצוע, ולא להסתמך רק על עניין האוכל. ייתכן והדרך הנכונה לעשות את זה היא באמצעות צריכה של תוספים...

Chizo Nation

New member
אני טבעוני

כבר בערך שנה בהתחלה היה לי בעיות בברזל, אבל לא לקחתי כדורים אבל אכלתי הרבה חומוס וכל הדברים האלה שיש בהם מלא ברזל חומוס, פג'ויה, פלאפל, פול ועכשיו אני כבר שנה טבעוני ולפי בדיקות דם של לפני כמה ימים אני במצב רגיל

הייתי גם רוצה להיות טבעוני,

ולהעלים גם את החלב והביצים מהתפריט שלי, אבל אני ממש לא יכול. אני בן 15 ואני צריך חלבונים וסידן כדי לגדול. בינתיים גם הצמחונות עומדת עם סימן שאלה עד שאגש לרופא.
[מסתבר שבגוף שלי יש רמה נמוכה מאוד של כדוריות דם אדומות]

d a p h n a

New member
כאמור, יש הבדל בין מצב רגיל

של צמחוני/טבעוני שסובל ממחסור קל בברזל ומתקן אותו באמצעות תזונה, לבין מצב שבו יש בעיה רפואית שגורמת למחסור בברזל, ואז לא כדאי לנקוט צעדים דרסטיים כלשהם בלי להתייעץ עם רופא.

Chizo Nation

New member
ממה שאני מכיר

אף רופא לא יגיד לו "אתה יכול להיות טבעוני" כל רופא שפגשתי אמר לי שזה זיוני שכל ושאני אחלה ויהיה לי רע וסתם אני עושה לעצמי חרא אבל זה לא נכון, אני במצב בריאותי יותר טוב מתמיד

חבל שאתה לא מודע לאמת מאחורי מה שאתה אומר

חלבונים וסידן נמצאים בכמות גדולה בצמחים מסויימים אם אתה מתכוון לחלב וגבינות אז ההיפך הוא הנכון בחלב ישנו זרחן שמעקב את ספיגת הסידן ולכן בכלל חלב הוא מקור ממש לא טוב לסידן - תקרא מחקרים בתזונה המערבית הסיכוי לאוסטיאופורוזיס (מחלה של חוסר בסידן) היא גבוהה יותר מאשר במקומות בהם התזונה יותר עשירה בצמחים ופחות בבשר וחלב (שלא לדבר על הסיכוי המוגבר לסרטן ) . לגבי המחסור בברזל זה גם יכול להיות סימפטום לבעיה אחרת כלשהי בכל מקרה התזונה הטבעונית היא הממולצת ביותר אתה יכול לראות לדוגמא את nation שציין שהיו לו בעיות עד לטבעונות ושהם נפתרו לאחר זמן כטבעוני.. לגבי הגיל שלך הוא לא כל כך רלוונטי כי תזונה מצמחים עדיפה בכל גיל.. בכל מקרה אם אתה צריך עזרה ומקומות לקרוא מידע רלוונטי תבקש אבל אל תאמין לתזונה שנובעת מהתרבות המערבית אנשים כל כך בורים ולא קראו מחקר בחיים שלהם אבל נוטים ל"האמין" שמה שהם אוכלים זה בריא כי כולם אוכלים ככה - אבל העובדות פשוט אומרות שזה לא נכון. בכל מקרה לגבי הצמחונות שעומדת במבחן ורופא - אתה צריך להבין שאתה בכלל לא בכיוון רופא ההשכלה שלו היא ריפוי - כלומר טיפול במחלות הוא לומד הרבה על תהליכים בגוף וכ'ו אבל מה ההשכלה שלו בתזונה? מינימלית ביותר אולי טיפה מהאדם הממוצע. כדי להתייעץ על בעיות תזונה אתה צריך תזונאי לא רופא בכלל .. תזונאי מתעסק רק באוכל ובהשפעה שלו על הגוף וזה מה שאתה צריך לא רופא בכלל. ואת כל זה אסייג בזה שיתכן שמחלה כלשהי תגרום לבעיה שתעלה בבדיקת דם ואז כן יש צורך ברופא ולא בתזונאי אבל אני הייתי מנסה קודם תזונאי בכל מקרה כי במקרה והתזונה בסדר ועדיין יש בעיה זה כבר סימפטום גבוה למחלה כלשהי .

d a p h n a

New member
כאשר מישהו סובל מחוסר קיצוני בברזל

מדובר בהחלט על בעיה רפואית שעליה יש להתייעץ עם רופא. לאחר ההתייעצות עם רופא, במידה והרופא ימליץ על טיפול באמצעות תזונה, אז נכון יהיה להתייעץ עם תזונאי.

יש בזה משהו אבל לצערי רופאים גם יכולים לקחת

על עצמם תפקיד לא מתאים להם ולנסות לייעץ בתזונה.. אם הרופא אכן חושד שאין בעיה רפואית אלא בעיה תזונתית ומפנה לתזונאית זהו רופא טוב. לא כל הרופאים טובים וזה המסר שניסיתי להעביר אליו .

בכל מקרה מה שהתכוונתי לגביו זה

לגבי ההערה של לחכות לרופא לגבי הצמחונות זו הערה לא נכונה. אין שום קשר בין רופא לצמחונות , רופא לא בהכרח למד על צמחונות ולהתייעץ עם רופא לגבי צמחונות זה בעצם כמו לשאול בן אדם מהשורה את דעתו על צמחונות.. אתה רוצה ייעוץ תלך לתזונאי.

d a p h n a

New member
אמנם אף פעם לא הייתי בבית ספר לרפואה

אבל כל הרופאים שלי למדו בין השאר על הקשר בין תזונה ובריאות, ולמרות שאינם תזונאים במקצועם, ידעו להצביע על בעיות או יתרונות בבחירות תזונתיות מסויימות.

כן אבל יש הבדל בין ללמוד על הקשר בין תזונה

ובריאות לבין להמליץ על פתרונות תזונתיים , כל בן אדם ברחוב ידע להצביע על בעיות או יתרונות בבחירות תזונתיות מסויימות השאלה היא לגבי רמת הידע שעליו מתבססת ההצבעה הזו , בבחירות תזונתיות הידע של רופא גם אם יותר נרחב מהבן אדם המצוי אינו מספק . רופאים בדרך כלל לא ידעו לפרט את המרכיבים התזונתיים של סוגי אוכל ואינם אמורים להציע פתרון תזונתי בשביל זה קיימים תזונאים .

moran f

New member
וזה גם לא מה שטענתי.

עדיין, בעיני גם באופן כללי ובוודאי במקרה של תלסמיה, הכתובת היא הרופא ורק אח"כ תזונאית.

Chizo Nation

New member
שמע אני גם בן 15

ושחושבים על זה, את הבדיקות דם שעשיתי שאמרו לי שחסר לי ברזל עשיתי 4 או 5 ימים אחרי שנהייתי צמחוני, שכמובן בזמן הזה הצמחונות לא השפיעה על הברזל אז היה לי מחסור בברזל שאכלתי בשר, ועכשיו שאני טבעוני הכל בסדר ואני גודל ממש אחלה, אני 1.80, בתת משקל אבל מלידה בערך חח

למעלה