הופתעתי מאוד

הופתעתי מאוד

לראות שאני כתבתי את זה שהייתי בכיתה ד' אני תוהה למה אני קיים אם אלוהים כל דבר שברא אלוהים ברא בשביל להגשים משו או למען סיבה מסוימת אז מה הסיבה שהייתה כלכך טובה שהוא ברא אותי בשבילה מה היעוד שלי בחיים מה היה הייעוד של כל אלה שמתו ואף אחד לא שמע עליהם אפילו לא טרחו להגיע להלוויה שלהם בשביל מה הוא ברא את כל אלה שמתים שהם עדיין בני יום או יומיים מה הוא רצה להכניס עצב לחייהם של אנשים בשביל מה הברא את כל המין האנושי ואיך קונים סיפור כזה שהוא ברא אותם ורצה שישארו בגן עדן ואז הם חוטאים ואוכלים מהתפוח ואם הוא רואה אותנו כל הזמן אז הוא בטח ראה את אדם וחוה כל הזמן וראה מתי הם אכלו מהתפוח אז למה הוא ברא את העולם הוא יכל פשוט להישאר עם המלאכים שמשרתים אותו וזהו אז ירדנו כבר איך הוא לא יכול לשלוט במשו שהוא ברא איך זה שהשטן משתולל בין האנשים אז זהו זאת הפסיכולוגיה של האדם שולטת בנו אמונה במעשים הטובים ושולט בנו השטן במעשים הרעים ומכאן אני שואל את עצמי למה אלוהים קיים ואיך הוא הגיע אם אתה שואל איזה שיח' איך הגענו לעולם אז הוא עונה אלוהים ברא אותנו אומרים לך אין דבר שיכול להגיע לבד אלוהים ברא את הכל אז איך אלוהים הגיע ככה לבד ואז אני שואל את עצמי מי זה אלוהים?? ---- הסוף ---- את זה מצאתי היום בבוקר ואחרי שיחה ארוכה על זה אתמול עם וויז החלטתי שאני אכתוב את זה למה לא

ברוך הבא למועדון.......

אצלי האמונה באלוהים היתה חלשה עוד מילדות, אבל בעצם הפסקתי להאמין בכל מה שהוא "לא מדעי" ברגע שלמדתי קורסים מסויימים באקדמיה. הבנתי שבנושאים מסויימים, קל מאד למכור "לוקשים" להמונים. ההמונים תמיד ינסו לצמצם אי ודאויות, ויקנו כמעט כל תיאוריה שמתיימרת לעשות את זה. מצאתי גם אתר אינטרנט בשם "דעת אמת", שהעומדים מאחוריו ממש לקחו על עצמם משימה להוציא בשאלה בחורי ישיבות.. כלומר את המאמינים שבמאמינים.... וגם שם יש חומר מעניין.

אז איך נקרא למועדון

אבל אתה לא מבין את הקטע בין כיתה ד' עד היום הייתה תקופה שהייתי הולך לכל התפילות במסגד וכאלה כאן הייתה ההפתעה שאני לא הפכתי לזה עכשיו אני כך עוד מילדות והייתה לי תקופה שאני קורא לה "לא מוצלחת" בחיים שלי כמה אנשים שלא ממש מכירים אותי היום מכירים אותי טוב אמרו לי בהתחלת ההיכרות שבלי איסלאם כל המוסלמים ישנאו אותך ( הם היו נוצרים ) היום אני מביא להם הוכחה אני השם שלי כמו זהב לכל מי שמכיר אותי ( ואני משוויץ בזה כן --- אתם יודעים למה כי אני לא מקנא ולא היחידי שיש לו שם זהב אני מקווה שלכולם יהיה) ויש לי חברים עד למצב שאני כבר לא זוכר שמות של הרוב אז דת זה לא הכל בעולם

mgre

New member
דעת אמת הם חבורת מפגרים

כמו שכל החילונים אומרים "איש איש באמונתו יחיה"... אישית...אני מעדיף להיות עם אמונה ביישות אלוהית מאשר בלי...לא יודע להסביר למה אבל ככה זה

תגובה לכול המתלהמים ושלא מאמינים בקדוש ברוך ה

בקדוש ברוך הוא אני אישית מאמין אמונה שלמה וזה מילדות וכול מה שקרה לי לא ייאומן למשמע אוזנייכם אני נקלעתי פעמיים לטיפול נמרץ והייתי פעמיים במצב אנוש הגעתי למצב שהרופאים בטיפול נמרץ לא היה להם מה להגיד להורים שלי מלבד קחו אותו מכאן לא יודעים מה יש לו אבל התפילה עזרה התפילות עזרו הניבו פרי אלוהים אללה אלוקים הקדוש ברוך הוא שמע סוף כול סוף חזרתי שוב לנשום היידים שלי חזרו לתפקד בס"ד וכול זה בגלל אמונה אילו לא הייתה אמונה ולא היה אלוהים הייתי היום קבור מתחת לאדמה כשאני שומע אותכם מדברים שאתם לא מאמינים באלוהים אני עצוב מאוד וגם אלוהים עצוב למה שאתם מדברים ובטח לא יזיז לכם מה אני חושב ובטח אומרים על מה שאני כותב שמחת זקינתי אבל הקדוש ברוך הוא נמצא ואני עדיין חי בזכותו תאמינו או לא אבל אני חי והרופאים לא מאמינים אבל אנ י כן אלוהים קיים אללה מוגוד כמו שערפאת אמר אבהה מן אבהה ושא2 מן שא2 ולי מש עאגבו ישרב מן בחר טברייה מרואן מאמין בו באלוהים

ממממ מה אני אגיד לך

בדיוק זה מה הדבר שמעצבן בלי תפילות אלוהים לא יעזור לעולם זאת שחצנות מצידו לדעתי אתה יודע מה שהייתי רב ליד הבית הכלב שלי הייה ממשיך לשכב לו ושהייתי קורא לו הוא היה בא לעזור ככה אתה רוצה את אלוהים שיעזור רק בזמן שאתה קורא לו לעזרה???

../images/Emo88.gif זה .. לא.

זה אסור. קו אדום. כל כך הרבה אנשים מאמינים באל.. שכאן חצינו קו אדום. ההשוואה של אללה לכלב או ליצור X שיהיה זמין אך ורק בשעת Y זה לא טוב. זה אסור.

גם אני לא מאמין באלוהים

קודם כל איזה מין אלוהים זה שיצור יצורים ש24\7 יסגדו לו? ב. למה שהאלוהים הכל יכול יצור יצורים כאלה בארברים כמו בני האדם שיהרסו את העולם שילחמו יטבחו וישמידו אחד את השני?! ג. המדע, פשוט מאוד.. המדע מראה את העובדות ואת מה שקיים ואת מה שהוא יודע שזה לא מעט וכל הזמן מתגלה עוד על גם מה שהיה..הרבה יותר אמין מאיזה יצור אלוהי ונשגב שב7 ימים יצר את העולם בקיצור, אני לא מאמין באלוהים..אגב אני גם לא שונא את הדת ואני גם שומר מסורת..מסורת של אלפי שנים שהורי סבי הסבים של סביי וכו' וכו'..קיימו..אז מי אני שאהרוס מסורת כזו..בלי קשר שזו מסורת נפלאה וגדולה

THE WIZARD 55

New member
כן, גם לי היו תמיד שאלות

והכחשתי את קיומו במשך שנים רבות. כי לא יכלתי להבין, מדוע יש כל כך הרבה רע בעולם, ואיך ילדים נרצחים, נשים נאנסות השואה, שבכלל לא הבנתי איך יכל אלוהים לתת לדבר כזה לקרות. ולא סבלתי את כל ההסברים הדתיים לזה, לא הייתי מסוגלת להבין אם הוא קיים אז מה תפקידו כאן בכלל.. עד היום אני עדיין שואלת, למרות שברור לי שישנה יישות שנשגב מבינתי ומבינת אחרים להבין מי היא..גם אני במסעותיי הלכתי רחוק יותר, וקראתי מדענים שאמרו שלפני בראשית היו כאן חיים, דינוזארים, בתחילה אמבה, בתכלס מי ברא את הים.. אולי נח לכולם שיהיה אלוהים, שיהיה במה להאמין.. תאר לך עולם בלי אמונה, גם ככה הוא מחורבן..

אם השאלות שלי היום

היו כמו השאלות שלך וואייי אפילו יש לי תשובה בשבילך סיפור קצר אדם דתי הולך למספרה כדי להסתפר בזמן שהוא מסתפר הוא מתחיל לדבר עם הספר מתברר שהספר לא מאמין באלוהים קצת מפה קצת משם הספר אומר אם יש אלוהים שהוא יישות חזקה אז איך זה שיש אנשים שמתים מרעב איך זה שיש עניים (לדומה לשאלות שלך לא?) והמשיך ברשימה ארוכה של למה ולמה האדם הדתי שתק כי הוא לא רצה שהוויכוח יהיה חד וכאלה אז הם שתקו האיש הדתי סיים להסתפר ושהוא מגיע לדלת המספרה הוא רואה מישו בחוץ עם שיער מבולגן ולא מגולח אז הוא אומר לספר אתה יודע שאין ספרים בעולם הוא אומר לו איך אין אז מה אני אז האיש אומר לו אם יש ספרים אז למה יש אנשים כמו האדם הזה שמה (האיש עם השיער המבולגן) אז הספר אומר יש אנשים כאלה כי הם לא הולכים להסתפר אצל ספר אז בדיוק אותו דבר אצל אלוהים יש עוני ורעב והריגות כי אנשים לא פונים אל אלוהים --- הסוף --- טוב זה סיפור ששמעתי אבל למה צריך לפנות אל אלוהים הרי הוא רואה אותנו כל הזמן למה שלא יעזור וזהו הרי אומרים שהוא הרחמן הנעלה אז בפסוק בקוראאן כתוב שהוא ברא את האדם רק כדי להתפלל אז אני לא רוצה להתפלל אז למה הוא ברא אותי ותארי את העולם בלי האיסלם בלי הנצרות בלי היהדות בלי אף דת ( או יותר נכון בלי מלחמה בין הדתות על מי יותר טוב) תארי לך עולם שיש בו רק דימוקרטיה שלום ואחווה העולם שיש בו רק חופש וזכויות התחייבויות עולם שמתייחס לגבר ולאשה אותו דבר אם כולנו בני אדם וחווה אז למה יש אנשים גזעניים ובכלל לא נוח לי שיש אלוהים לא יודע מה עם השאר זה כמו שכל מלך או דיקטטור שעולה מלמד את עמו שהוא הכי טוב שהוא סלחן ורחמן אבל בעצם הוא שחצן עלוב שאיכפת לו רק מהאינטרסים של עצמו ומי שמתנגד לו הולך לכלא ככה גם אלוהים ומי שמתנגד הולך לגיהנום גם אם יבוא היום שאני הולך בו לגיהנום אני לעולם לא אתחרט על מה שאמרתי

הסיפור הראשון נוגד את המציאות

האחוז עוני אצל דתיים יותר גבוה משאר האוכלוסיה..והרי הם כן פונים לאלוהים, אז מה? עכשיו לדתי לא נשארה תשובה? התשובה ששמעתי עד היום זה שבלי רע הרי לא היינו יודעים מזה טוב בלי סבל לא היו יודעים מה זה שמחה בלי עוני לא היו יודעים מה זה עושר.. תשובה דיי פילוסופית אבל יש בה משהו

THE WIZARD 55

New member
גם תשובה הזויה בשבילי

כאילו אנשים מנסים להחם את עצמם. אם לא יהיה רע בעולם איך תרגישו את הטוב.. מעדיפה לא להרגיש את הרע בכלל. ואם לא יהיה עוני, לא נדע מה זה עושר.. למה עניים צריכים לדעת שיש עשירים..

כה ובנוגע לזה

בוא נגיד שיש משו בדבריו אבל אין משו בדבריו בוא נהפוך את הדברים בגלל שיש עושר יש עוני בגלל שיש טוב יש רוע ובגלל שיש שמחה יש סבל אם כולם היו על אותה מדרגה לא היינו צריכים לדעת מה זה עושר ומה זה עוני אם כולנו הרגשנו את אותו הדבר לא היינו צריכים לדעת מזה טוב ומזה רע מזה שמח ומזה סבל אבל ככה החיים משעמים לא ולא היינו נפגשים בכלל היום כי בכלל לא היה לנו על מה לדבר

THE WIZARD 55

New member
צודק, היה עולם משעמם

היינו מדברים רק על אהבה, עושים אהבה מתנשקים מתחבקים, מסתובבים עם פרחים שזה עתה קטפנו בשדה.. נשמע לי לא רע:)

THE WIZARD 55

New member
הסיפור שהבאת

אני יכולה לסתור אותו, בוא נדבר לרגע על השואה היו הרבה אנשים דתיים שנרצחו, אנשים שהאמינו באלוהים, ואולי רק בגלל שהאמינו שאלוהים יגן עליהם נרצחו בידי בני עוולה. ואם זה היה נכון, אז כל המאמינים מביננו, להם לא היה אמור להיות כל רע..ועובדה.. לדעתי המוסר השכל הזה דפוק מיסודו. כי גם המאמינים נרצחים, ונהרגים.

למעלה