הופתעתי מאוד

מאמינה שיש כוח עליון

רק לא יודעת איפה הוא היה... * בזמן השואה * משנת 1948 עד היום למען הפלסטינים * בזמן שואת הארמנים * רגע לפני תאונת דרכים * רגע לפני פיגוע ובעוד עשרות אלפי מקרים

אז זהו

שהוא לא היה בשום מקום גם לא הדברים שאמרת גם לא בשתי מלחמות עולם שהיו איפה היה בזמן שהפציצו את האטום על הירושימה ונגאזאקי איפה הוא היה ב 11/9 בוא נרד לדברים הקטנים בבית אז איפה הוא היה שבן המשפחה שלי נרצח שהוא היה בדרך לעבודה איפה הוא היה שחבר שלי נרצח בזמן שהוא עבר ברחוב בדרך לבית שלו טוב לא רוצה להמשיך טוב כנראה לא הבנתם מה רציתי להגיד מהסיפור שכתבתי קודם ושללתם אותו ככה הסברתי שאלוהים קיים רק בשביל מי שפונה אליו ומי שלא פונה אליו לא שווה את היחס שלו כלומר שהוא שחצן ועלוב כמו כל מלך וכמו כל דיקטטור שהיה בהיסטוריה ובגלל זה המדינות האיסלאמיות הן בשלטון מלך או דיקטטורי

אז...

לשאול איפה הוא היה ב X מקרים בעצם לא יעזור. איפה הוא היה ב 1989 ביום שאבא שלי נפטר ? איפה הוא היה כשדוד שלי גילה שיש לו סרטן ואחרי שנה בדיוק, נפטר ? איפה הוא היה בשנה שעברה כשהחבר הכי טוב שלי נמחץ למוות עם האופנוע שלו כשאוטובוס יצא מהחנייה הכללית בגן העיר ו"לא שם לב אליו"...? התשובה היא שהוא לא היה , כי הוא בעצם לא קיים... האם זו כפירה ? ואם כן, אז במי ? או שמא זה עלבון כלפיי החברות המוסלמיות הדתיות שלי ?

האמת כן, אני משתדלת להבין וזה מאוד קרוב אליי

עכשיו השאלה הנשאלת היא ... הייתכן שהתשובה לקיום האל נמצאת בהתנהגות שלנו כלפיי הזולת ? כלומר להתייחס אחרת לאנשים [בלי שום קשר למוצאם] אלא כל מי שבסביבתנו ושונה מאיתנו ? האם בהתנהגות שוויונית כלפיי הזולת , נמצא את האל חי וקיים ? האם אנחנו מסכימים עם המשפטים האלה ? * "כשאתה אוהב, אל תאמר אלוהים בלבי, אלא, אני בלב האלוהים" * "אין בך אדם שאין בו מתת האל"

אם

נתנהג בכול צורה שהיא כלפי הזולת בצורה שוויונית ללא גזענות באהבה לא נמצא את אלוהים כי לא נצתרך אותו עכשיו אנחנו צריכים אותו אבל לא מוצאים אז בזמן שאנחנו לא צריכים אותו איך נמצא פשוט לא נחפש אז את אלוהים אולי נצתרך אותו אני לא אומר שממש לא נצתרך אותו אבל בטוח שנהיה צריכים אותו פחות ממה שאנחנו צריכים אותו עכשיו בעולם של גזענות, של שנאה בזמן בו כולם מחפשים אהבה ולא אני לא אגיד אני בלב האלוהים אני הוא אלוהים ואני מחליט את גורלי לבד לא מסכים עם המשפטים קיצר

חילוו

אחד מניצולי השואה כתב לעצמו פעם עשרת דיברות משלו .. ואחת מדיברותיו הייתה * אין אלוהים מלבדי.. אני הוא אלוהים של עצמי"... [משהו בסגנון הזה...] קראתי את זה אולי לפני חמש שנים ומאז אני קצת מזועזעת בכל מה שנוגע לאלוהות. וכן, כנראה שבאמת אין צורך באלוהות אם הכל צודק ושווה בעולם. אבל מדוע אומרים "תודה לאל" "השבח לאל" ... "ברוך השם"... אלחמדו לאללה" ? האם זה רק הרגל ? ואין בכך מן האמונה השלמה ? בקיצור, הגיע הזמן לחתום את הדיון הזה על אללה.

איי איי

למה לחתום עד שהתחיל להיות מעניין קיצר את כל הברוך השם חמדיללה אינשאללה תודה לאל וכל אלה כן זה רק הרגל סבתא שלי (שאני משופע ממנה מאוד) הייתה אומרת אותם תמיד אז גם אבא שלי אומר אותם וגם אמא שלי וגם אני אומר אותם תמיד אבל האם הם מהלב בטוחחחחח שלאאא מי זה אלוהים שאני אשבח אותו על זה שאני מרגיש טוב ומי הוא שרק בעזרתו אפשר לעשות דברים ורק אם הוא ירצה דברים יקרו הרי אלה פירוש הדברים שאנו אומרים אבל אלה אנחנו שמחליטים אם אני רוצה לגמור משו או לעשות משו אני צריך לגמור אותו או לעשות אותו ולא בעזרת השם אני אגמור אותו או אעשה אותו ותאמיני לי ברצון טוב גם מוות אפשר למנוע טוב לא למנוע אלא לדחות למועד מאוחר יותר אני יכול לגרום לזה שאני אמות ממחלה בגיל 20 ואני זה שגורם לזה שאני אירצח ואני זה שגורם לזה שאני אחיה עד גיל 120 תלוי איך אני חיי

../images/Emo6.gif מזכיר לי את הפרסומת

של אחד מהקורנפלקסים ... חחחחח WE ARE WHAT WE EAT חחחחח טוב, זה בעצם נכון אבל בהקשר לתגובה שלך זה אדיר. ובכן.. הזכרת לי שבמהלך שיחה עם X [לא יודעת מי זה היה] הזדמן לי לומר משפטים כמו "אללה ירד' ענהא" ו"אללה ירד' עליכ" ואחר כך גם ציטטתי קטעים מהקוראן [סורות 112 113 114] פה ושם.. ואז חחח בסיום השיחה הוא אומר לי "לעזאזל , את נשמעת כמו סבתא שלי !! כי כל הזמן אומרת את זה... תזכירי לי בת כמה את" ? חחחחחחחח פעם שמעתי שאדם צריך לבחור לו את האמונה שתקרב אותו הכי הרבה לאל. אני מעדיפה לבחור בעצמי כאנסאנה, כי רק כך אתקרב אליכם - יותר.

../images/Emo6.gif חחח רק החלק הראשון הא...

שאר החתימה באמת .. הגיע הזמן לשינוי ...
אני לומדת [ולמדתי] , אסלאם, פילוסופיה אסלאמי [השאלה על מהות האל באסלאם], דקדוק ערבי ותרגום מסמכי דת אסלאמיים וגם מסמכים הסטוריים... ובמסגרת זו.. עזיזי... נקשרתי מאוד לחומר הנחקר והפכתי אותו לחיי. לא לחלק מחיי אלא, ממש כך, לחיי. קשה לי מאוד להתנתק. ועם הזמן גם דיעותיי הפכו לשמרניות יותר [רק בנושאים מסויימים].. טוב / לא טוב ? לא יודעת... כך או אחרת.. אני עדיין לבד.

למעלה