בעניין האסרטיביות - אילו היבואן היה טורח להוסיף מספר מילות הסבר לגבי הוצאת המדף כל השרשור הזה לא היה קיים . להתלבט, לחשוש ולהיזהר אף פעם לא מזיק .זה הייעוד של הפורום הנכבד בעיקר כשהתוצאה עלולה לגרום נזק הגדול מהתועלת. העיקר שימרו על הבריאות.
רק אזכיר לך את הפתגם RTFM. רובנו כלל לא עושים זאת, ובמקום זאת, אנו מנסים (במקרה הטוב
- או הרע
) או שאנו מתחילים לבקש עזרה מהבן
שכבר מזמן איבד את סבלנותו כלפינו הקשישים...
ונכון... בחוברות של שארפ לא כתוב הרבה, והיבואן בכלל משתדל שלא לשתף פעולה מול הלקוח.
ובכל זאת, כמי שהחל לפרק דברים מגיל צעיר, אני בד"כ לא מהסס מלנסות (במסגרת ההגיוני והיענות החומר) ואין לי גם בעיה לשחרר כמה וכמה ברגים (גם כשנראה שחלק מהם אינם קשורים למטרת הפירוק אלא אוחזים חלקי פנים רגישים... ) אבל בגדול, במרבית המקרים זה מצליח לי ואני גם מנצח את התקלה שלשמה פירקתי.
פעם הייתה לי תקלה במגבר הסטריאו הביתי. פירקתי וישבתי המום מול הלוח האלקטרוני שהיה עמוס לעייפה ברכיבים, כאשר לא הייתה בידי סכמה כדי להבין מי נגד מה. ומה נותר לי לעשות? להפוך שוב ושוב את הלוח... פעם התמקדתי ברכיב, ופעם עקבתי אחר פס ההולכה ממנו והלאה. שוב התמקדתי ברכיב הבא וכך הלאה. בני, שהביט בי בזלזול שאל: "אבא, אתה חושב שאם תהפוך את זה עוד 50 פעם זה יסתדר"? ואני השבתי, שפעם שמעתי על חוקר אחד, שסובב והפך שוב ושוב ביצה לא מופרית של תרנגולת, ובסוף, במניין הימים, בקע ממנה אפרוח. ואגב, זה נמצא גם בכתובים. מריה אחת המליטה את ישוע מבלי שגבר כלשהו הפר את בתוליה.
ואגב, דווקא את מגבר הסטריאו כן הצלחתי לתקן, אחרי שהתחקיתי על פסי ההולכה שבו.