הוצאה לפועל - בקשת עזרה

הוצאה לפועל - בקשת עזרה

שלום לכולם אשמח אם מישהו שמתמצא מעט בנושא הוצאה לפועל יוכל לסייע בידי. לפני כ-10 חודשים לערך תבעתי מישהו (שקיבל ממני כספים בגין חוזה מכירת רכב, אך התחרט ולא החזיר לי את הכספים) זכיתי במשפט ובתום התקופה שנקבעה, החייב לא שילם לי את הכספים. ניגשתי להוצל"פ וראיתי שפתחו מסלול חדש, "המסלול המקוצר", מבחינת התנאים לכניסה למסלול זה, לא הייתה לי בעיה... מלבד בעיה אחת: מסתבר שיש לחייב עוד נושים - כלומר קיים תיק איחוד. בשל בעיה זו, הייתי צריך להגיש הוצל"פ בצורה הרגילה - עם כל הטרחה והטרדה שבדבר. לאחר תקופה נוספת שלא קיבלת אף לא שקל אחד, הלכתי להוצל"פ לפתוח בהליכים נגדו, אולם נאמר לי שבשל תיק האיחוד, אין לי אפשרות לעשות הרבה... (ממש "הצדק יצא לאור") הגשתי בקשה לפיזור תיק האיחוד, והרשם קבע שתוך 20 יום, החייב יצטרך להגיש לו כל מיני דברים... עברו גם ה-20 יום והחייב לא התייחס. אתמול הלכתי שוב להוצל"פ כדי להפעיל סנקציות, ונאמר לי שיום קודם (שלשום) הגיע נושה אחר בתיק והגיש בקשה לפיזור והבקשה אמורה להקלט במחשב תוך "יומיים". שאלותיי הן כאלה: 1) האם לאחר יציאה מתיק איחוד במסלול הרגיל, ניתן לבקש בקשה ללכת להליך המקוצר? או שאין דרך חזרה. 2) האם כאשר יש מספר נושים, ברגע שאחד מוציא סנקציות (למשל עיקולים וכו'), זה תופס בשביל כולם, או רק למגיש הבקשה? 3) האם במצב כזה, נוצר מעין "תחרות" בין הנושים מי יקדים את מי כדי להשיג כמה שיותר מהכסף? אם כן, מה עלי לעשות כדי להוציא כמה שיותר...? אשמח אם מישהו יענה לי לשאלות, וכמובן הצעות נוספות יתקבלו בברכה. תודה רבה!

MontBlanc

New member
תשובה

מאת האמת מצבך לא טוב אם הוא חייב הרבה כספים תצרף את התיק לתיק האיחוד ותקבל את סכום קטן מידי חודש על פי חלוקה שתתבצע בהוצל"פ או ע"י מי שמונה לטפל בחייב

MontBlanc

New member
תשובה

האמת מצבך לא טוב אם הוא חייב הרבה כספים תצרף את התיק לתיק האיחוד ותקבל את סכום קטן מידי חודש על פי חלוקה שתתבצע בהוצל"פ או ע"י מי שמונה לטפל בחייב

היי

ראשית תודה על תשובתך. אני חושב שלא הובנתי כראוי. החייב לא שילם כספים (אפילו שקל לא קיבלתי) כשהייתי בתיק האיחוד. אני נאבקתי כדי לצאת ממנו, על מנת להפעיל סנקציות (בתיק האיחוד מנעו ממני זאת). עובדה נוספת היא שגם הנושים האחרים פועלים לצאת מתיק האיחוד... אשמח אם אקבל תשובה מקצועית - אם יש למישהו. תודה!

אני מתקן אותך,אתה ועוד נושים הגשתם

בקשה לפיזור תיק האיחוד של החייב,הבקשה תידון בקרוב,אם הוא משלם את הסכום שנקצב לו בצו התשלומים אז אין מקום לפיזור התיק, אם הוא לא עומד בצו התשלומים שנקבע אז הרשם ידרוש ממנו לסגור את הפיגורים לאלתר ואם הוא לא יעשה כן אז יפוזר תיק האיחוד, ותוכל לפעול נגדו דרך ההוצל"פ,לגבי שאלתך אם אתה יכול לחזור להליך מקוצר,אין לי תשובה,על פניו לא נראה ,אתה יכול לגשת להוצל"פ ולשאול אותם. למען הסר ספק,אני אינניו עו"ד וכל תשובותיי מתבססות על ידע אישי.

הדגשתי שהחייב לא משלם

וכבר הוגשה בקשה ע"י נושה אחר לפזר את התיק. אמנם לא התקשרתי לברר אם התיק פוזר, אך לפי דברי הפקידה שזה אמור לקחת "כיומיים", זה כבר קרה. בכל מקרה, תודה רבה.

MontBlanc

New member
הליך מקוצר

לא ניתן לבצע הליך מקוצר במקרה והחייב מוגבל באמצעים

למעלה